Avskedsmuffins!

      2012-02-13 / 11:43:00 Publicerat i kategorin Tårtor  

Vad är det egentligen med folk och ordet cupcakes? Är inte cupcakes bara det engelska/amerikanska ordet på Muffins? varför har det blivit så uppmärksammat? Stör mig som tusan på det. OM det inte är någon skillnad på dessa två, kan vi inte bara kalla dem muffins då?

L hade sista dagen på sin skola så det bakades några muffins som han tog med och bjöd på, och prydde muffinsen gjorde kakmonster grodor : )


Postat av: Fanny

Det är skillnad mellan muffin och cupcakes. Cupcakes är garnerade, oftast så att hela toppen täcks av sån där sliskigt söt smörja och allehanda dekorationer (och är i regel sötare och sliskigare överhuvudtaget). Muffin är med "bullaktiga". Ordet "muffin" används också i engelskan. Så det är inte samma sak. Däremot tror jag att det helt enkelt är svenskar som är dåliga på att skilja mellan muffin och cupcake, medan engelsmän/amerikanare har större koll på skillnaderna eftersom båda orden är låneord från engelskan.

2012-02-13 @ 13:48:49
Postat av: Rebekah

Muffins och cupcakes är nästan samma sak. Cupcakes är mindre, och är dekorerade med nå'n typ av glacering.Muffins är muffins :)

2012-02-13 @ 14:26:34
URL: http://absenceofsnow.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0