Det här med att bestämma sig.

      2011-10-31 / 08:06:59 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Varför ska jag ha så svårt och ta beslut?

Jag vill och ska göra om min badrum, men jag kan inte börja för ens jag bestämt mig för hur det ska se ut.

Jag funderar på vitmålade väggar och mörkt grått golv, vad tror ni om det?

Det här med badrumsinredning får komma sen, där jag också måste ta massa beslut. Vilken färg på skåpet, stor spegel, liten spegel, ben på skåpet eller inte.. osv osv. På den här 
badrumssidan finns det massa snygga skåp, men som sagt. Ett senare beslut.

Jag vill på morgonen när jag kommer in i badrummet att det är en mysig vakna-till-belysning i badrummet. Men samtidigt vill jag också sen när jag vaknat till, att det ska vara tillräckligt bra ljus så att det går att sminka sig. Hur får man två ljus samtidigt?


Jag kom in på en sida idag där de var en tjej som gjort dricksglas av gamla flaskor. Festlig idè ellerhur? hon har med hjälp av aceton, ett snöre, vatten o slippapper skapat dessa glas. Detta är något jag bara måste prova.

kika gärna in här hur hon gjordeNe, nu ska jag åka på färgaffärn och köpa färg, Nu jäklar ska ett beslut tas.

Att göra sin egen lavalampa

      2011-10-30 / 13:25:19 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
När jag var liten älskade jag lavalampor. Det var något med värmen och bubblornas olika storlek som for runt inne i den rymdraketliknande apparaten som fascinerade mig.

Men lava lampor är dyra och fruktansvärda miljöbovar.

Men man kan göra en egen variant hemma. Som inte reagerar med värmen som dessa köpta lavalampor gör utan som reagerar med hjälp tabletter av bikarbonat.

Du behöver:
En tom flaska
Vatten
Olja
Karamellfärg
Alka Seltzer (Finns att köpa på apoteket)
Fyll upp lite mer än hälften med olja.Fyll sedan på med vatten, men lämna en liten bit kvar upp till korken (se bild). Droppa sedan i några droppar med karamellfärg, drygt en 10 droppar.
Bryt sedan brustabletten i fyra bitar. Stoppa ner en bit åt gång i flaska.För varje gång som en bit tablett stoppas ner skapas en "lavaeffekt".

Jag tror att det fungerar så här:

När bikarbonat kommer i kontakt med vatten så bildas koldioxid(gas) som kapslar in en del av vattnet och karamelformad luft/vattenbubblor bildas. Dessa stiger men när bubblorna kommer i kontakt med luften så spricker dem och koldioxiden släpps ut i luften. Kvar är du det karamelformade vattnet som då sjunker till botten igen.


Den fungera alltså inte med värme, utan för varje gång man släpper ner en brustablett skapas effekten.
När barnen lekt klart, sätt bara på korken på flaskan och ta fram den nästa gång då de vill leka med lava lampan : )


Hur enkelt som själv och barnen kan göra allt själva.

Citat.

      2011-10-29 / 11:09:00 Publicerat i kategorin Vackra citat  

Sista dagen på Bullerbyn.

      2011-10-28 / 19:36:18 Publicerat i kategorin Virkade mössor  
Oj vilken sen uppdatering det blev idag.

Idag var sista dagen på praktiken, kändes tråkigt. Har haft det jättebra med Bullerbybarnen och de två pedagoger jag varit med.

Men nu är det fredagen, dagen för vila. Ska mysa ner mig i soffan med en kopp the och bara njuta. Gör det ni med om ni har möjlighet : )Har börjat kommit ikapp mig lite med alla mössabeställningar, här är det två senaste mössorna som nu är levererade.

Sista dagen på Bullerbyn.

      2011-10-28 / 19:36:18 Publicerat i kategorin Virkade mössor  
Oj vilken sen uppdatering det blev idag.

Idag var sista dagen på praktiken, kändes tråkigt. Har haft det jättebra med Bullerbybarnen och de två pedagoger jag varit med.

Men nu är det fredagen, dagen för vila. Ska mysa ner mig i soffan med en kopp the och bara njuta. Gör det ni med om ni har möjlighet : )Har börjat kommit ikapp mig lite med alla mössabeställningar, här är det två senaste mössorna som nu är levererade.

Kan ni sticka? Pingvinerna fryser!!

      2011-10-27 / 10:12:00 Publicerat i kategorin Virkat  


Oljeläckan som blivit vid Nya Zeeland har hittils dödat 1000 små pingviner. Men nu har en garnaffär blivit ombedda att sticka små tröjor till pingvinerna, så att dom hålls varma samt skyddar dem från att få i sig olijan när de rengör sina fjädrar. Läs mer om dem på aftonbladets artikel genom att klicka här

Vill du hjälpa till att hålla pingvinerna varma? Här hittar du mönster och instruktioner för hur du stickar en pingvintröja och vart du sen ska skicka den.

Små söta bollar till halsband.

      2011-10-26 / 10:52:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  

Kan inte riktigt förstå att det redan hunnit gått 6 veckor. Jag har nu bara 2 dagar kvar på förskolan jag är på och sen är det dags för att återgå till min vanliga vardag med huvudet i böckerna.

Snart har julen varit redan med ska ni se, och vi springer där runt midsommarstången.
Hittade kanske världens sötaste halsband igår. Dessutom finns den en en bra steg-för-steg guide till hur man gör dem med. Kan man bli lyckligare än så? När någon delar med sig av hur man göra något fint. Nepp det tror inte jag!. Blir ni sugen och göra ett så klicka in på denna sida stayathomeartist


Kan något vara fulvackert?

      2011-10-25 / 10:43:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Tänk så trött man kunde vara på en måndag. Klev upp igår på morgonen och tänkte att jag ställer mig i duschen så jag vaknar till liv. Det var dock så kallt så jag kröp ihop till en liten boll i duschen och vaknar av att jag ramlar omkull. Då har jag somnat i duschen!  Slå det om ni kan på en måndag.


Jag har märkt att jag börjat gilla mer avskalade grejer. Lite saker som nästan kan kännas nakna för vissa. Men det är något med det genomskinliga fast ändå den tydliga formen som tilltalar mig.

Jag är så sugen och göra den här lampan. Visst är den fulvacker?
Här finns en jättebra steg-för-steg-guide hur du tillverkar din egen. Dock på engelska, men jättebra beskrivit med bilder till varje steg.Det här med att hänga tavlor.

      2011-10-24 / 10:34:00 Publicerat i kategorin Pyssel  

Förr i tiden blev jag TOKIG när jag skulle hänga upp tavlor. Hur jag än mätte och fixade, borrades det alltid fel och man fick ett extra fult hål i väggen.

Enda tills den dagen jag lärde mig hur man ska göra på ett super duper mega enkelt sätt.

Vill bara varna för att detta kan förändra ert liv lika mycket som det gjort med mitt.
Jag använder en klädnypa, men det fungerar minst lika bra med en träpinne, tänkt bara på att den ska kunna få plats bakom tavlan. Spika en spik rakt igenom den så att den kommer ut på andra sidan, men spika inte i den helt. Den ska sticka ut på båda sidorna.
Häng sedan fast klädnypan på tavlans hänganordning på baksidanTitta så att tavla hänger där du vill ha den. Den första tavlan är alltid lätt att sätta upp, även utan denna smarta lösning, men det är när man vill ha flera tavlor som denna är fantastisk. För då kan man hänga tavla i klädnypan och kolla så att den hänger rätt.Sen trycker du till lite lätt på spiken när du bestämt dig vart du vill ha den. På så sätt blir det ett litet hål i väggen, så du vet EXAKT vart du ska borra.


Bilder lånad från mmscrapshoppe


Visst är det smart? Nu behöver du aldrig mer borra fel någon gång.Smält ner gamla kritor.

      2011-10-23 / 11:35:00 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
Har ni och era barn också många småstumpar med kritor kvar? Som inte alls är så rolig att måla med längre?

Då har jag ett kanonbra tips till er.Lägg dem i muffinsformar, eller vilken form ni nu har som passar att vara i ugnen.

Sedan ska dom bakas i ugnen på 230 grader i 4-7 min.smälta och klara, låt sedan svalna och vänd plåten upp och ner.


Så blir det sådanna här fina färdiga kritkakor :)Bilderna kommer från detta inredningsalbum på SRSå sant som det är sagt!

      2011-10-22 / 12:30:24 Publicerat i kategorin Vackra citat  En snorig mössabärare.

      2011-10-21 / 10:39:00 Publicerat i kategorin Virkade mössor  
Glömde helt bort att uppdatera igår. Kanske kom praktiken, smyckeskursen, snoret och den enorma huvudvärken ivägen. Har antingen blivit nyförkyld, eller så gav den gamla förkylningen sig aldrig av.


Ett helhjärtat försök att se halvfräsch och pigg ut för en fredag med barnen på bullerbyn. Kanske kan den nyvirkade mössan dölja lite.

Vill du också virka denna mössa?.. Gå då in här

Dagarna rullar på.

      2011-10-19 / 12:54:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  

Regn och rusk idag. Känner att jag inte har något roligt att uppdatera er med.
Dagarna rullar på, idag är det praktik som gäller och sedan vidare till KomTek för att ha kurs.Måste visa er vilken fantastisk väg jag har när jag går till jobbet på helgerna. Därför passade jag på i söndags att fota dessa bilder, allt eftersom jag närmade mig jobbet.


En sugerpaste tårta.

      2011-10-18 / 15:39:54 Publicerat i kategorin Tårtor  
I söndags bakade jag min allra första sugerpaste tårta.

Sugerpaste eller sockerpasta som det heter på svenska, skulle man kunna förklara är som marsipan fast den innehåller inga nötter, den är betydligt enklare att forma och finns i massa olika färger.

Så i söndags och utan speciellt anledning bakade jag en tårta. Motivet kan väl tyckas vara lite konsigt.. en bebis conversesko, men jag var så sugen på att testa och göra en efter att ha sett många andra som lyckas gjort såna.

Och för att vara den första gången jag provade så känner jag mig ganska nöjd över resultatet.
Gör ditt eget kakfat.

      2011-10-17 / 18:24:01 Publicerat i kategorin Pyssel  
Måndag, ny vecka och tillbaka på praktiken. Trött som tusan, eftersom förra veckan inte gav mig direkt så mycket vila eftersom jag var sjuk. Men bit ihop, eller bryt ihop!. Haha närå, riktigt så hemskt är det inte. Men trött är jag.


Hittade dessa fina kakafat som är gjorda av gamla loppisfynd i trä. Jag gillar smarta ideèr. Dessutom får man ett alldeles eget och speciellt kakfat om man gör det själv.

För att se fler varianter, eller veta exakt hur hon gjorde besök
thecraftingchicks

Bilder lånad från thecraftingchicks

Måla med kondenserad mjölk!

      2011-10-16 / 13:06:00 Publicerat i kategorin Barnpyssel  

Det var så himla uppskattat av många att jag visade ett pyssel som man kunde göra tillsammans med sina barn, men som samtidigt varken var dyrt eller svårt.

Så därför tänkte jag idag tipsa er om en annan grej ni kan göra med barnen som också är väldigt uppskattat.

Det är att måla med kondenserad mjölk. Ni vet sån man kan köpa på konservburk?
Blanda färgen med mjölken, smartast är att använda som på bilden, isbitsformar så man inte gör så mycket åt gången, så kan man samtidigt gör flera olika färger i alla det små facken.

När man sen målar med färgen och den torkat blir det som en härlig glansig yta. Ser ni på bild fyra? Det blir verkligen en häftig effekt som uppskattas av barnen : )
Vackra citat!

      2011-10-15 / 12:21:00 Publicerat i kategorin Vackra citat  
Jag tänkte börja att införa lördagen som den dagen vi använder oss av vackra citat. Så från och med nu kommer det att dyka upp ett vackert citat, roligt citat, eller bara kloka ord varje lördag.
Glasfusing

      2011-10-14 / 12:23:16 Publicerat i kategorin  
Jag var ju som jag skrev på glasfusing kurs igår. Himlans vad kul det var. Var så kul att få gå på kurs själv, en riktig pysselkurs. Önskar jag alltid fick göra det på torsdagar : )

Fotade lite bilder under kvällen som ni ska få se.Själva fröken för kvällen, Mia Gråhammar.Hon hade med en plåtlåda full med härliga hängen och ringar i olika färger och former Ett hänge med ett gulligt hjärtaEn frän ring

Sen fick vi så klart börja och prova själv. Här försöker jag göra en rosa, vit och turkos variant. Jag gjorde både ett hänge och en ring som jag tänkte skulle passa med varann.


Så här ser själva ugnen ut som man smälter glaset i.


 
Här i ligger några av våra skapelser och väntar på att dom ska brännas.


Kan dock inte visa något resultat än. Eftersom det behövs ungefär ett dyng innan det är färdigt.

Dom är duktiga!

      2011-10-13 / 12:17:47 Publicerat i kategorin  

Smyckeskurs som vanligt igår. Jag har försökt fota mina elever på smyckeskursen så ni får se vad vi gör men det brukar inte gå så bra, för de vill inte alls vara med på bild. Men igår lyckas jag fota på det som de jobbar med i alla fall, även om bilderna inte är i världsklass.

Just nu jobbar vi med silversmide och alla jobbar med sina egen designade smycken. Det gör ringar, stansade plattor, örhängen och mycket mer.


Här är en tjej som precis har övat på att stansa i plåt och ska börja stansa sitt smycke. Ett mycket nervöst moment.En annan tjej som gör en bricka där hon stansar in sitt personnummer.Här har vi en tjej som gör en jättefin ganska bred silverring, som hon precis har lött ihop och nu är det bara den roliga slipningen kvar.
Idag är det torsdagsgruppens tur att fortsätta med sina silversmycken. Sen när den kursen är slut för idag ska jag själv på kurs i Glasfusing, ska bli jättekul : )


När man trillar över något vackert.

      2011-10-12 / 14:13:49 Publicerat i kategorin Inspiration  

Ibland trillar man över helt makalösa bilder.

Dessa är exempel på sådana, och ibland måste jag bara visa dem för er med.

Har ni någonsin sett en träkoja som denna?

Man kan ju fundera över hur det riktiga huset ser ut om träkojan ser ut såhär?
Bilder lånad från hitherandthitherAtt göra en tavla av en lastpall.

      2011-10-11 / 12:40:00 Publicerat i kategorin Pyssel  
Jag tror den här förkylningen försöker ta kol på mig.
Hög feber.. massa snor och hela slut och så väntar en hel dag med föreläsningar, seminarium. Hur mycket tror ni jag kommer komma ihåg efter idag?


Jag hittade en gammal lastpall som jag tänkte att man kunde göra något roligt med. Min plan var att jag skulle måla om i sovrummet denna vecka, men nu skiter det sig när jag blivit förkyld. Min tanke var då att jag ville ha någon ny tavla in till sovrummet ovanför sängen och funderade då om man inte kunde göra något roligt av en lastpall.

Fram med sågen och kapade, gjorde faktiskt det mesta själv med sågning och hammring med en L som stod bredvid och små fnissade lite åt min teknik.

En lastpall.

 
Ett lastpallslik och en tavla. Det var tungt och såga vill jag lova fast jag hade maskinen.
Nu kommer ni blir chockade. Jag har målad med guuuult, inte vitt. Nu vart ni förvånade va??.. Jag har även målat lite fotoramar gula som ska få stå på samma hylla. (Jag har inte hunnit spikat fast "tråden" bak än, så ni behöver inte bli orolig, det ska fixas)


Det kommer passa kanon bra ovanför sängen, och göra sig betydligt bättre när den kommit på plats.


Tar ej emot beställningar längre.

      2011-10-10 / 14:47:12 Publicerat i kategorin Virkade mössor  

Vaknade upp dyngförkyld. Känner mig snorig i hela ansiktet, huvudet dunkar, febern stiger och jag har verkligen ingen ork. Gick hem tidigare idag från skolan, gick innan lunch, orkar inge längre. La mig på soffan och somnade på en gång.

Måste förresten berätta en sak för er, just nu har jag massa saker och göra så därför måste jag nu säga att jag inte tar emot några beställningar längre, varken på virkade mössor eller andra grejer. Måste ta hand om mig själv, hinna med min skola och pyssla/virka när jag tycker att det är kul. Så för tillfället tar jag alltså inga beställningar, men längre fram kommer jag nog orka igen, men just nu känner jag att det blivit lite för mycket.

Hoppas ni förstår mig och inte tar illa upp.


Är lite sugen att göra någon ny typ av mössa. Någon lite annorlunda fast inte så extrem.. Vad tror ni om någon av dessa?Mönster till denna hittar du härMönster till denna hittar du här


Gör ditt eget slime!

      2011-10-09 / 17:06:50 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
Jag vet att många av er som läser har barn och jag tänkte därför idag tipsa om ett rolig och väldigt uppskattat barnpyssel där barnen kan vara med och göra det mesta själv (Med uppsikt av en vuxen)


Självklart är det att göra eget Slime. Det är jätte enkelt och det enda du behöver är:2,5 msk potatismjöl
3 dl vatten
Några droppar olja eller 1 msk glycerol (finns på Apoteket)
Karamellfärg


Gör så här:

Vispa ut mjölet i det kalla vattnet. Koka sedan röran tills det tjocknar, rör i några droppar olja för smidighetens skull. Låt sedan svalna ordentligt. Det ska bli riktigt tjockt och kletigt. Blanda sedan 2 msk glycerol och lite karamellfärg i lite ca 0,5dl varmt vatten. Häll det i en stråle i potatismjölsblandningen och vispa allt du kan tills du fått riktigt slimigt och kletigt slime!


 


Bilder och text lånad från Rusta upp

Ni kommer väl på firandet idag?

      2011-10-08 / 08:46:36 Publicerat i kategorin Allt och inget!  


Nu hoppas jag att det inte är någon som missat att technichus har 10-års jubileum idag. Öppet hus mellan 11-16 med musik och dans, exprimentshow, skaparverkstad, ansiktsmålning,ballonger, träffa tandfen, godisregn, överraskningar och mycket annat skoj. Kom förbi och ta en fika vet ja...en prinsessbakelse kanske!

Välkomna!
En virkad filt.

      2011-10-07 / 18:18:21 Publicerat i kategorin Virkat  
Tre veckor har jag hunnit gjort på praktiken, nu väntar en innevecka på skolan och sen återstår det två veckor på praktiken. Herregud vad tiden går fort.

I helgen är det 10 års firande på Techinicus. Jag hoppas att alla som kan komma. Det kommer bli en kanon dag med massa kul aktiviteter.

Vad ska ni göra i helgen?Har börjat på en ny virkad filt med sisådär 300 varv kvar att virka. Denna gång med färger som jag har tänkt ska passa min soffa. Lite mörka, men samtidigt ljusa färger.

Mönstret är ett eget hittepå mönster.


Budskapstavla på trä.

      2011-10-05 / 19:04:28 Publicerat i kategorin Pyssel  
Imorgon ska jag ha mitt första föräldrasamtal någonsin, det känns lite nervöst och jag sitter just nu och försöker skriva ihop något underlag som jag kan ha med mig och som vi kan samtala kring.

Annars är det rätt bra med mig, vardagen susar förbi, tredje gången på smyckeskursen idag och vi har börjat med silversmide nu. Jättekul och barnen är väldigt kreativa.Lust att göra en personlig tavla med en bild på dig eller dina nära och kära?

Här finns en DIY på hur man går tillväga för att göra denna tavla.

Virka en luvnisse.

      2011-10-04 / 18:22:51 Publicerat i kategorin Virkat  
Det är bara att inse.. vintern är på väg och så med julen.

Vilket innebär att det är okej att börja virka små luvnissar.

Jag tänkte göra några stycken i olika storlekar som ska få stå i mitt köksfönster från och med första december.Mönster virkad tomte
© Marie Andersson

Kropp:

(Markera med en garntråd i avvikande färg var varven börjar)

Virka 2 lm
V. 1: Virka 6 fm i andra luftmaskan från nålen
V. 2: 2 fm i varje m = 12 fm
V. 3: *1 fm, 2 fm i nästa fm* upprepa varvet ut = 18 fm
V. 4-11: 1 fm i varje m
V. 12: *1 fm, 2 fm tillsammans* upprepa varvet ut = 12 fm
V. 13: *2 fm tillsammans* upprepa varvet ut. = 6 fm

Fyll kroppen med stoppning. Sy ihop öppningen.

Luva:

(Markera med en garntråd i avvikande färg var varven börjar)

Virka 2 lm

V. 1: Virka 6 fm i andra luftmaskan från nålen
V. 2-3: 1 fm i varje maska
V. 4: Öka 1 m i varannan maska (9 fm)
V. 5-6: 1 fm i varje maska
V. 7: Öka 1 fm i var tredje maska (12 fm)
V. 8-9: 1 fm i varje maska
V. 10: Öka 1 fm i var fjärde maska (15 fm)
V. 11-12: 1 fm i varje maska
V. 13: Öka 1 fm i var femte maska (18 fm)
V. 14-15: 1 fm i varje m
V. 16: Öka 1 fm i var sjätte maska (21 fm)
V. 17-18: 1 fm i varje m

Om luvan verkar för liten virka tre varv till enligt följande:

V. 19: Öka 1 fm i var sjunde maska (24 fm)
V. 20-21: 1 fm i varje maska

Skägg:

Virka 5 lm, virka en smygmaska i femte luftmaskan från nålen, virka 5 lm, virka en smygmaska i femte luftmaskan från nålen, upprepa tills du har en lagom lång skäggremsa.

Näsa:

(Markera med en garntråd i avvikande färg var varven börjar)

V. 1: Virka 6 fm i andra luftmaskan från nålen
V. 2-3: 1 fm i varje m = 6 fm

Montering:

Fäst alla trådar.
Limma fast näsa och skägg på kroppen.
Fäst en liten tråd i luvspetsen så att du kan hänga tomten.
Limma fast luvan på kroppen.


Mönstret kommer från Fröken Elsas virkblogg

Att sälja det man älskar.

      2011-10-03 / 19:04:48 Publicerat i kategorin Fynd  

Ibland måste man sälja det man älskar. Det känns ibland oerhört tråkigt att sålla bland sina älsklingar men det är samtidigt väldigt behövligt. Har idag lagt ut lite saker på blocket som ska säljas. Bland annat det som finns på bilder här nedanför.

Hur har ni det annars då?

Veckorna bara försvinner iväg känner jag, tre veckor har snart gått av praktiken och går in på tredje tillfället för smyckesteknik kursen.

Snart är det jul ska ni se.1 år!

      2011-10-02 / 13:23:19 Publicerat i kategorin Renovering av huset på landet.  
Insåg igår att min blogg faktiskt fyllt år.
 
I ett helt år har jag bloggat, samtidigt som mätaren passerat 10 000 besökare och det har blivit 300 inlägg.

Vad säger ni? Borde jag fira det med en utlottning? vad skulle ni i så fall vilja att det var för vinst?Vi har äntligen kunnat fortsätta på väggen och ÄNTLIGEN är alla brädor uppe så att vi kan börja lägga golvet. Bara detta borde firas med tårta ju.

För att göra det hela lite jobbigare så var L tvungen att hugga ur varje planka för hand med såg och stämmjärn för att elkabeln skull passa in.


Nu ni, nu jäklar ska det läggas golv! Nu vill jag inte veta av nå mer problem.


What Are words.

      2011-10-01 / 11:46:43 Publicerat i kategorin Allt och inget!  

Ibland inser jag hur lycklig jag är.

Vilken tur jag haft i livet och vad tacksam jag är över allt jag har.

Har ni missat Chris Medina? och hans underbara sång "What are words"?
Klicka då här och lyssna på hans fantastiska låt och se hans historia.

Varje gång låten spelas på radion gråter jag, dels för att jag tycker det är hemskt över hur ett liv kan förändras så fort och dels över hur tacksam jag faktiskt är över allt och alla som finns i mitt liv.
RSS 2.0