Virkad elefantmobil och bebismys!

      2014-07-31 / 16:17:28 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Idag fick vi äntligen träffa lilla Nella! Man glömmer så fort att sin egen faktiskt varit så där liten. Så där fjäderlätt, mjuk, snosvänlig, alldeles ny. Det är något speciellt med bebisar. Man kan bara inte låta bli dem! 
 
 
Vi hade med oss en liten present.
 
 
En virkad barnvagnsmobil i form utav elefanter. 
 
 
 
Elefanterna är virkade efter ett eget hittepåmönster där jag virkat en fram och en baksida som jag sedan virkat ihop och stoppat. Virknål 3 och tilda garn!
 
 

Vår nya familjemedlem - Olivträdet

      2014-07-30 / 20:00:00 Publicerat i kategorin Pyssel  
Jag har länge avundsjukt tittat runt på andra bloggar och sett deras fantastiska olivträd. Avundsjuk har jag önskat att jag också haft ett, ståendes så där vackert i ett hörn. 
En dag sprang jag på ett träd och köpte det, bara så där! 
 
 
När jag kom hem med det stod det på den där lappen ni vet som ofta sitter i krukan hur den skulle skötas. Den ville bli omplanterad i en större kruka med medelhavsjord. Va tusan är det? Det vill ha vatten rikligt en gång i veckan och duschad två gånger/veckan. Gärna är 15 minuter. Träd(jäkeln) vill duscha längre än jag. Förutom det vill den gärna bo ute på dagen, men komma in om det blir för kallt. Står den inte tillräckligt ljust vill den ha en lampa lysandes på den.
 
 
 
 
Alltså, detta träd, det har större krav än min son. 
 
Men jag ska göra mitt bästa för att vårda detta träd. Det är inte lätt (som det verkar). Men det är ju så förbannat snyggt! Ser ni, trädet mår än så länge så bra hemma hos mig att den till och med skjuter skott i kronan!

En krage på mitt bord!

      2014-07-29 / 08:52:42 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Jag har aldrig varit intresserad av blommor hemma. Inte har jag heller lyckats fått dem att överleva! Sen vi flyttade till huset har mitt intresse för blommor väckts igen och jag ska verkligen försöka få lite blommor att leva här hemma.
 
 
Nu under sommaren har jag gått och plockat färska blommor och ställt på köksbordet hemma. Bara för att jag kan, i min egen trädgård. Hur mysigt är inte det. 
RSS 2.0