BallongVas!

      2013-08-30 / 10:02:12 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Ibland ramlar man över såna där söta ideer som man bara känner att man vill sprida vidare. Tyckte denna var så fiffig. Dra en ballong över ett glas och vips har man en vas.
 
 
 
 
Källa okänd
 

Är du inte klar snart?

      2013-08-29 / 10:12:19 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
Det är lite intressant det här med min viktnedgång och mitt förändrade livssätt. Aldrig har så många stört sig på hur jag väljer att leva, hur jag väljer att äta, hur jag väljer att få må bra!
 
Jag får kommentarer varje vecka om olika saker, men klassikern är : Är du inte klar snart? Nä! Jag blir aldrig klar. Jag vill alltid att min kropp ska komma i bättre form, må bättre, vara starkare, friskare och mer hälsosam.
 
Fråga nummer två är. Jag fattar inte hur du orkar hålla på? Mitt svar tillbaka är alltid att jag inte fattar hur DU orkar hålla på? Du tycker det är jobbigt att jag lägger ner 1-3 minuter vid varje måltid för att väga min mat. Men du tycker inte det är jobbigt att bära på alla dina extrakilon, VARJE dag, varje timme, varje minut? Det är inte jobbigt?
 
En annan grej som ständigt dyker upp är att folk stör sig på vad jag väljer att inte äta, eller men unna dig något du med. Hur menar du nu? Jag tillåter mig själv VARJE dag att må bra, genom att välja mina råvaror. I min vardag finns inte ordet unna sig. Att unna sig är som att försöka simma mot botten för att hämta luft. Jag VÄLJER att äta en kaka, en pizza, lite godis ibland men jag ser då till att det finns plats i mitt dagliga intag.
 
Jaha vilken metod kör du då? Jag kör ingen metod och kommer aldrig göra det. Metoder är tillfälliga, något som är för stunden och något som du slutar med efter ett tag, så varför ens göra det? Utmana dig själv istället med att gå varje dag i trettio dagar, att du ska äta 100 gram grönsaker varje dag osv. Men gör inte så att något bli förbjudet. Är av allt, men i rätt mängder. Det hela handlar om enkel matematik. Kalorier in - Kalorier ut.
 
Ja, jag önskade att jag också kunde gå ner i vikt!  Gör det då! Den enda som hindrar dig från att gå ner i vikt är DU. Det är du som är din värsta fiende. Det är du som måste kämpa och det är du som måste ta tag i det. Att klaga varje dag hjälper inte om du ändå inte göra något.
 
 
 

C-uppsats i sikte!

      2013-08-27 / 19:51:50 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
 
 
Ja inte hinner jag mycket nu för tiden när skolan har börjat igen. Knappt jag ens hinner uppdatera här som ni märkt. Sitter och läser bok upp och bok ner för att hitta litteratur till uppsatsen.
 
Fann denna lite lustiga sida i boken där det lyder " Yrket utövades uteslutande av kvinnor som hade låga löner, delvis in natura". Man kan ju inte låta bli och småfniss åt det, och tänk att det var inte bättre förr : )

Virkad ryggsäck!

      2013-08-25 / 20:31:48 Publicerat i kategorin Virkat  
Jag har bestämt mig för att jag ska börja virka en liten ryggsäck till Malwe. Såg en liten gullig pojke som var ute och gck för någon dag sedan som hade en sån himla söt ryggsäck. Han fick nog precis plats med snutten och tutten i den. Men bara grejen, det var ju sååå gulligt! Så nu ska jag börja göra en jag med. Har inge mönster att gå efter men tänker att man kanske virkar som en säck och ett lock bara, och sen drar ett band igenom högst upp så att den går att dra ihop. Kanske med halvstolpar, eller var tror ni?

Lite inspirerad av denna, fast med andra färger.
 
 

Vart tog sommaren vägen?

      2013-08-20 / 10:53:20 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Mina 11 sommarlovs veckor är borta och jag är åter igen i skolan! Vart tog min ledighet vägen?
 
 
 
 

En butik i barnrummet!

      2013-08-19 / 15:37:35 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
Man önskar att man hade världens plats här hemma för att inreda åt lilleman! Det finns så himla mycket fina tips och ideer där ute vad man kan göra i ett barnrum! När vi väl köper hus ska jag se till att han får ett stort rum.
 
Just nu är jag ute efter en klädhängare eller krok till hans jackor i vår hall. Vill att han ska kunna hänga upp jackan sen på en krok i hans höjd. Men vill hitta någon snygg som passar i vårt hem, som är ganska vitt. Har ni några tips? Den får inte vara allt för stor och 4-5 krokar räcker. Det här med galgar för barn har jag aldrig förstått, Så något sånt behöver ni inte tips om.
 
Men hörni? visst skulle det vara en dröm och få ha så här?
 
 
Spana in hos soyouthinkyouarecrafty
 

Gör ett hus av mjölkkartonger!

      2013-08-18 / 20:12:56 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
Som ni vet är jag en skapare av stora mått och jag vill så gärna överföra det på alla, speciell barn!
Det finns ju så himlans mycket kul pyssel för dem med.
 
Se bara dessa urgulliga hus man kan göra av mjölkkartonger. Vem behöver inte en liten kartongstad i sitt rum? :)
 
 
Hos Sverigekonsumenterna finner man en jättebra beskriv på hur man gör också!
 

Skogens guld!

      2013-08-15 / 10:34:14 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Igår efter middagen knöt vi fast Malwe på ryggen och begav oss ut i skogen i jakt på det gula guldet, kantarellerna. Vi brukar inte hitta så himla mycket gula, utan mest trattisar på höstkanten. Men igår hittade vi ett riktigt guldställe. Jag plockade och plockade. Så himla kul det är när man hittar så där mycket. Jag blev som paralyserad av och plocka, någonstans där mitt i guldruschen blev både Lars och Malwe less, tittade på mig och sa : jag tror mamma fått gulfeber! Haha ja, lite så vare! 
 
 
På väg ut o skogen blev jag dock väldigt rädd. Jag är egentligen rädd för alla djur i skogen. Allt från stora till små. De stora kan äta upp mig och de små bita mig så jag dör. Längst med stigen stannar Lars och säger: jag vill inte skrämma upp sig hjärtat, men titta här. 
 
 
 
Han pekar på alldeles färska björnspår. Jag försöker övertyga mig själv att det var säkert en vecka sen björnen gick här. Varav Lars tittar på mig igen och säger: njää det tror jag inte, det spöregnade nyss så isåfall borde spåren försvunnit. Taaack, nu känns det genast bättre.
 
 
 
 
 
Men med siktet på kantarellerna försvann min rädsla sagts men säkert och mitt i plockandet var den som bort blåst. Så ett helt gäng blev det. Rensade och skurna i bitar blev det hela 10 L att förhålla 

currygryta med morotspure!

      2013-08-14 / 09:35:36 Publicerat i kategorin Barnmat  
Malwe äter oftast den mat som vi äter till lunch och middag. Jag väljer då bara att inte krydda hans mat lika mycket och fortfarande utan salt. Men jag gör ändå purér som jag fryser in som är smidig och lätt och ta med till han när vi är i farten.
 
Denna gång gjorde jag currygryta med morotspure, Malwe älskar curry, man både ser och hör det på han.
 
 
 
Du behöver:
1 kycklingfilé
En halv röd paprika
6 färska champinjoner
Smör
Curry
Vitpeppar
2,5 dl Mjölk
Mjöl
5 morötter
 
Så här gör jag den.
Lägg kycklingen i en panna med en smörklick, låta puttra lite så att ytan på kycklingen blir gråvit. Lägg sedan ner paprika, champinjonerna och låt puttra med kycklingen. Rör om hela tiden så det inte fastnar i botten. Häll sedan ner mjölken som du reder med lite mjöl samt curryn och vitpepparn och sänk värmen på plattan. Låt allt detta puttra tills du ser att kycklingen är helt genomlagad. Mixa sedan allt till den konsistens du vill ha. Jag har börjat lämna bitar åt Malwe.
 
Morötterna kokar jag medans jag gör currygrytan. När dom är genom kokta mixas den till en jämn puré.

Mina kakfat!

      2013-08-12 / 22:07:00 Publicerat i kategorin Kakfat  
Äntligen har jag kommit igång med mina kakfat igen. Sysslade med det innan Malwe kom, men allt hamnade som lite på is när han kom. Men nu är det dags igen och jag har inhandlat ny borr och allt!
 
Två kakfat har blivit klara och ligger ute för försäljning. Känns så himla kul och förut gick dom åt som smör i solsken, jag hoppas att dom blir lika uppskattade nu!
 
250kr styck för tre våningsfaten!
200kr styck för två våningsfaten!
 
 
 
 
 

Kasta 100 saker på 365 dagar!

      2013-08-12 / 13:22:14 Publicerat i kategorin Kasta 100 saker / År  
Började den 19 juli 2013 och avslutas 18 juli 2014!
24 dagar har passerat
21/100 saker är borta!
 
Bortskänkes   8
Säljes            3
Kastas           10
 
 
Rensandet fortsätter. Gått igenom kökskåpen och en låda i byrån. Varför låter man massa saker bara ligga och ta plats? Om man inte ha använt vissa saker på ett helt år, så kommer man nog aldrig ta upp dem igen. Innan Malwe kom älskade jag att lösa korsord, kunde sitta flera kvällar och klura. När han kom lades detta lite på hyllan med tanke "jag tar upp det sen". Tror ni jag löst ett enda korsord sen han kom? Nepp! Så nu kastade jag alla tidningar och blir jag sugen igen, då kan jag köpa mig en ny tidning!
 
 
 
 
 
 
 
 

Segway, middag och bio!

      2013-08-11 / 15:35:16 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Igår hade vi vår första barnlediga dag tillsammans sen Malwe föddes, dvs 10 månader sen. Herregud, låter konstigt när man skriver det, men så var sanningen. 
Vi åkte iväg för att Lars skulle få använda sin present. Åka segway, äta god mat och mysa på bio! 
 
 
 
 
 
Shit så kul det var och köra och inte alls svårt att få in hur man skulle göra som jag trodde. Jag hade bokat den avancerade turen som gick upp på norra berget i Sundsvall. En alldeles lagom tur med upp och nedförs backar, fin natur och fantastisk utsikt. Vi hade turen med att det bara var vi som bokat, så vi fick själva bestämma hur fort vi ville åka och dessutom körde hon en extra tur med oss.
 
 
 
Jag kan varmt rekommendera denna tur.
Sedan gick vi ut och åt middag och avslutade med att se på film. En alldeles perfekt dag på tu man hand!
 
Vi hade kunnat haft lite mer tur med vädret, men man kan inte få allt .

Den virkade taxen Tage!

      2013-08-09 / 17:44:00 Publicerat i kategorin Virkat  
Här har ni han! En ny virkad vän som hänger med alla de andra på Malwes rum. Han blev verkligen en lång tax vill jag säga. Ser himla lustigt ut när Malwe kommer och bär på han. Egentligen är jag inte förtjust i gosedjur, men vem kan låta bli och virka såna här sötnosar? Inte jag!
 
 
 
Den är virkad efter virkverkets härliga mönster!

Kasta 100 saker på 365 dagar!

      2013-08-09 / 09:29:40 Publicerat i kategorin Kasta 100 saker / År  
Började den 19 juli 2013 och avslutas 18 juli 2014!
21 dagar har passerat
6/100 saker är borta!
 
Bortskänkes   2
Säljes               3
Kastas             1
 
Idag har jag passat på att rensa strumplådan. Strumpmonstret fortsätter sin framfart och har nu lämnat 11 singel strumpor som nu ska få flytta från min låda. Men på riktigt, hur kommer det sig att det försvinner strumpor?
 
Det kan kännas lite töntigt att jag gör en inlägg om gamla strumpor, men faktum är att det är såna här små grejer som tar en enorm plats i förvaring hemma. Sånt man inte behöver men som av någon anledning ändå ligger kvar!
 
 
 
 

Gömd leksaksförvaring i vardagsrummet!

      2013-08-08 / 07:56:39 Publicerat i kategorin Lägenheten - Vardagsrum  
Igår åkte jag ner till birsta och skulle bland annat äntligen få hämta ut min mobil som lämnats på lagning. Lämnade in den i juni och fick tillbaka den i augusti. Bra jobbat där Elgiganten. 
 
På villige hittade jag äntligen lösningen på Malwes alla drällande leksaker i vardagsrummet. Det är inte direkt någon ny idé, men den är suverän och det får plats enormt med leksaker i den. Jag slipper se dem plus att den erbjuder en extra sittplats när vi får besökare!
 
 
 

Hemmabakad blåbärspaj!

      2013-08-07 / 17:29:00 Publicerat i kategorin Recept  
Igår kom det några eftersläntare och firade sambons födelsedag! Så jag passade på att baka lite blåbärspaj som fika att bjuda på! Den blev faktiskt riktigt bra! Med mazarinbotten, vaniljsås, grädde och toppad med blåbär!
 
 
Mazarinbotten
250 g mjukt smör
500 g mandelmassa
5 ägg
1 dl vetemjöl

Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vänd sist i vetemjölet för hand. Smörj en kakform med löstagbar kant och bröa med mandelspån. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter i 175 grader.
 
Låt botten svalna och lägg sedan på ett lager med vaniljsås, och sedan ett lager grädde. Strö över blåbär och om du vill ett lager gele på det.
 

Snart börjar skolan!

      2013-08-07 / 10:23:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Jag har sån enorm panik av det faktum att skolan börjar snart! Jag vill inte, på riktigt! Det har varit så himla skönt och bara få vara hemma med Malwe, strosa runt på dagarna, hitta på vad vi vill göra och samtidigt när han går och lägger sig på kvällen få tid över för sig själv. Att man bara kan få ligga på soffan och glo på tv, läsa en bok, sitta och virka lite! Men nu kommer det tyvärr inte funka. Sambon kommer vara hemma de dagar jag är i skolan samt under min praktikperiod och sen under de resterande veckor har jag han själv och kommer istället att få läsa på kvällen.
 
Den är en tuff period som väntar fram till jul. Jag försöker se målet att sen är jag klar. Men just nu känns det väldigt långt bort och jag vet inte hur jag ska orka! Har i alla fall tagit tag i litteraturen. Saknar fortfarande 10 böcker som jag ska gå på jakt efter!
 
 

Gör egna sockerkristaller!

      2013-08-06 / 10:35:00 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
Jag kommer ihåg hur mycket jag gillade dessa när jag var liten. Jag minns inte att jag tyckte dom var särskligt goda. Men dom fanns alltid på lösvikt och deras kantiga, hårda, glittrande kristalliknande utseende fick mig alltid på fall. Att äta på dem var besvärlig, men känslan att äta kristaller gjorde det hela värt det.
 
Så nu när jag är stor och såg ett gammalt barnprogram på tvn där två små söta flickor satt och åt på dess. Så kunde jag bara inte låta blir, jag var tvungen att göra dessa själv. Inte för att jag var sugen på dem, för de smakar ju bara socker. Men bara för att få prova hur det går till.
 
Detta kan ni göra med era barn, men se till att ni är med dem när vattnet och sockret ska smälta på spisen.
 
Ni behöver:
5 dl strösocker
1.5dl vatten
karamellfärg (Valfritt, men vill man ha sina kristaller en viss färg är det bara droppa i några droppar)
Smaksättning (Jag tog några droppar minst)
1 rak glasburk (Jag använde en burk som det har varit tacosås i )
1 pinne
1 klädnypa
 
Blanda ner sockret och vattnet i en kastrull och låt det koka upp tills du ser att allt socker löst upp sig. Se till och röra hela tiden. Droppa sedan ner eventuell färg och smaksättning. Medans vätskan svalnar lite tar du fram din burk och klipper till din pinne så att den sticker upp från botten med ca 1.5-2 cm. Pinnen ska sedan sitta fast i klädnypan och klädnypan vilar på glasburkens kant och pinnen sticka rakt ner.  Eftersom pinnen inte ska nå varken kanten eller botten gör klädnypan detta lätt. När du mätt ut pinnen och klädnypan så det ser bra ut, lyfter du upp den och häller sedan ner vätskan i glasburken och stoppar tillbaka pinnen och klädnypan. Låt sedan vätskan svalna helt och sätt över en liten bit gladpack så att inte damm eller bananflugor kan hitta ner. Ställ burken på ett ställe där ni kan titta på den, men att den ändå får stå för sig själv. Mina fick stå i 5 dagar, ju längre tid dom står, desto större blir kristallerna.
 
 
 
 

 

Smart förvaring för trädgårdsredskap

      2013-08-05 / 17:15:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Under tiden vi har varit i huset och fixat har man slitet med spadar, krattor, sopar och diverse verktyg. Man ställer dem sedan mot väggen när man är klar och det rackarna tippar hit och dit. Visst finns det såna där smarta krokar att sätta fast dem med på väggen, men samtidigt vill man inte alltid borra här och där jämt heller. Då kom jag på detta. En enkel lastpall och sedan man stoppa ner alla verktyg, som en lekhage fast för trädgårdsredskap. Kanske inte den snyggaste, men billigaste, enklaste och kan flyttas när som helst. Ska dom som hos oss bara stå i en källare med så tycker jag det kvittar med estiken.
 
 
Ikväll är vi och träffar mäklaren som ska fota huset och sedan lägga ut det för försäljning. Känns konstigt, skönt, spännande, nervöst... många känslor. Men jag hoppas det kommer någon och köper huset, någon som har tid för det och vårdar huset. Någon som bryr sig om det och som vill bo med vacker utsikt över höga kustenbron!
 

Nyttig chokladsmoothie

      2013-08-05 / 08:08:11 Publicerat i kategorin Recept  
Ibland är jag så trött på frukost på morgonen. Ingenting är gott men man är ändå svinhungrig men har ingen aptit på något. Då brukar jag lura i mig själv en nyttig chokladsmoothie.
 
 
 
 
Så här gör jag den:
1 banan (skivad och frys i ca 30 min)
2 dl lättmjölk
1 msk kakao
2 msk chokladproteinpulver
 
Det blir absolut godast när bananen är frys, då blir den kall och fluffig. Jag blandar bara allt rakt ner i en bunken och kör sedan med mixerstaven tills jag fått en jämn smoothie.

Virkad mormorsruta med uggla!

      2013-08-04 / 13:45:00 Publicerat i kategorin Virkat  
Jag har inte virkat på länge, men ikväll har jag knåpat ihop en mormorsruta. Ganska stor blev den, skulle kunna passa bra som en grytlapp, även om jag inte vill ha den till det. Vad den ska användas till vet jag dock inte än, men den var hemskt kul och göra!
 
Annorlunda, söt, lite sne och vindögd!
 
 
 
Mönstret till ugglan hittar ni på repeat crafter me

Födelsedagsfirande!

      2013-08-03 / 10:38:56 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Igår så fyllde sambon år! Ett steg närmare trettio!. Vi hade gäster över, fikade massor och jag tror han hade en alldeles utmärkt och lugn födelsedag!
 
Av mig fick han ett slags rim i present där jag hade beskrivit vad han ska få göra nästa helg. Kan ni lista ut vad det var?
 
Du som tycker om att jaga mus
Kan nu istället på denna få hitta på lite bus
Men, och det här är viktigt:
Ta det nu väldigt försiktigt
För under en timme eller lite mer
en härlig tur jag nu dig ger
Du kommer få jättekul
På dessa runda hjul
I den större staden ska du få chansen
att visa att du klara balansen
Men efter en stund måste du lämna den åter
Så jag hoppas du mig förlåter

Men sörj inte för det du
vi kommer hitta på mer nu
Tanken är att fylla en tank
som handlar om det som i livet är gott
Du får välja precis vad du vill
och även hur länge du vill sitta still
Ta ett, ta två, ta tre
hur som helst, så sitt jag bre`ve

Sen tänkte jag att vi skulle avsluta kvällen med detta
Började gjorde vi vid ett bord
sedan blir det väl nåt mord
Kanske något helt otroligt
eller något som är roligt
Om du vill kan du få hålla min hand
Så du inte blir rädd och får ont i din tarm
För i mörkret ska vi sitta
Du och jag och titta
På en film som du har valt
och som jag har betalt.
Sedan är nog klockan elva
Och resten får vi fixa själva

Kan du lista ut vad vi ska hitta på?
Eller behövder du en ledtråd eller så?
Hur som helst är detta min present till dig
och jag är ledsen att det inte blev något galäj
Men du kan ju glädja dig åt
Att du slipper blir våt
Inte heller får du nån kofta
Som du blir tvingade och bär ofta
Nä detta blir en dag
För dig och mig
För att jag älskar just dig!
 
 

 

Enkel och supergod lax i ugn!

      2013-08-01 / 12:41:52 Publicerat i kategorin Recept  
Måste bara tips om en super enkel rätt som blir så sjukt god, tar endast 2 minuter att göra och både barn och vuxna älskar den!
 
Du behöver:
Fyra laxfiler
2.5 dl matlagningsgrädde (jag kör 15 %)
En fiskbuljongtärning (jag använder knorr)
Salt.
 
Lägg laxen i en ugnsfast form och salta dem. Häll sedan över grädden och smula sönder tärningen och fördela det jämt i formen. Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Sen är det klart!
 
Kan det blir enklare?
 
 
RSS 2.0