Virkad sjal!

      2012-05-29 / 18:48:31 Publicerat i kategorin Virkat  
Sådär ja! Nu är det verkligen på sluttampen med skolan! Jag kan inte fatta att jag faktiskt har överlevt denna termin. Nu är det bara två dagar kvar, onsdag och torsdag, fulla med redovisningar, men dock muntliga, allt skriftligt är redan färdigt. Det känns faktiskt overkligt att jag klarat denna tuffa termin.
Ibland blir jag så där stolt över mig själv. Kommer dock dröja ända till midsommar innan jag får reda på om jag fått godkänt på alla tentor, inlämningar och muntliga redovisningar, men jag behöver inte prestera nå mer nu utan kan äntlingen börja andas ut och bara se fram emot sommaren och jobb : )


En sjal har blivit virkad de senaste dagar med, börjar få lite tid över så det är klart det börjar sprätta i fingrarna av rastlöshet.

Den är virkad efter detta mönster hos garnstudio och detta hyllakantsmönster som kant runt sjalen. Jag har virkat tills jag hade 6 halva "spindlar" högst upp. Tyvärr är inte bilderna av den bästa kvaliten.

Underbara sommardag!

      2012-05-27 / 10:07:12 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Idag är det söndag, som bjuder på detta underbara väder på morsdag och allt. Själv jobbar jag idag, men ska njuta av solen och värmen ikväll. Nu har det varit tre helt fantastiska dagar. Jag älskar att sommaren är här och jag hoppas den stannar hos oss. Vi behöver lite solsken i D-vitamin!


Tänk om vi kunde få vakna av den här synen varje morgon kl 7, då skulle inte jag klaga! (Jag vet, en sjukt gammal termometer, men den ljuger aldrig som de digitala gör)


Tandläkarskräck!!

      2012-05-24 / 10:16:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  

Ett samtal till en tandläkarstation.


Jag: Hej! Jag skulle vilja beställa en tid för att laga ett hål.

Sköterskan: Har du ont?

Jag: Nä?

Sköterskan: Varför tror du att du har hål då?

Jag: Jo för jag var på undersökning i september och då sa tandläkaren det.

Sköterskan: Ursäkta?

Jag: Ja, jag vet att jag kanske ringer lite sent.

Sköterskan tycker förmodligen jag är knäpp, eftersom hon svarar mig med tystnad.
Får tillslut en tid och en lätt tillsägelse att man bör boka tid inom en månad i alla fall.


Har man tandläkarskräck så har man. Nu ska jag dit och laga ett hål och jag mår så dåligt att jag knappt kan andas. Finns det fler där ute som är som jag? Vad gör ni för att må bättre?

Halv 12 idag, ligger jag och plågas av en hemsk tant iklädd gröna kläder och hemskt illaluktande engångshandskar.


Godmorgon!

      2012-05-22 / 10:15:08 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Herregud! Jag börjar äntligen förstå en sak som jag inte kunde förstå när jag var "ung". Det är det här med sömn och somna om! Förr fick man alltid höra att föräldrarna inte kunde somna om om man väckte dem på nätterna med onödiga ljud, och jag fattade aldrig det där. Det var väl bara och vända på sig om somna om. MEN NU har jag fattat det! Jag har blivit exakt så själv nu. Vaknar av minsta lilla och kan bannemig inte somna om igen, det är som om någon lagt en förbannelse över mig. Idag klev jag exempelvis upp runt kvart över 4:a och åt frukost och då hade jag legat och vänt och vridit på mig ett bra tag. Ni kanske ju förstå hur trevlig jag är runt ett tiden?!

Oh Lord, please send me back my old sleeping habit!

Ungefär så här känner jag mig på morgonen, trött, grå, lätt hårig och extremt trött i ögonen men ändå ganska söt!


En enkel frisyr!

      2012-05-17 / 11:49:03 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Det kändes skönt att många av er höll med om det jag skrev igår, och förstod hur jag tänker. Och man ska verkligen tänka efter innan man publicerar något på sin blogg kan jag tycka. Man ser många unga människor som både blottar sig med bilder och text som kanske känns okej nu, men vem vet vad de kommer att tycka om några år?!

Hur ska ni fira er kristi himmel? Själv måste jag tyvärr sitta och läsa, men det gör ändå inte så mycket. L har hoppat in på extra jobb och det regnar. Så jag kan lika gärna sitta och läsa jag med.Det finns många sätt att skapa enkla frisyrer och jag brukar spara ner såna när jag hittar dem på internet. Idag tänkte jag dela med mig av en flätvariant som jag gillar så himla mycket. Går faktiskt fort o göra med  : )


Bild från thebeautydepartment

Det här med att blogga.

      2012-05-16 / 12:18:40 Publicerat i kategorin Virkat  
Just nu läser vi mycket IKT-Litteratur i skolan och det har fått mig att fundera lite över det här med bloggar, twitters och andra sociala medier eller vad man ska kalla dem. Satt även härromdagen på ett fik med en vän och in kommer det en människa förmodligen med sin vän och skulle också ta en fika. Jag kom då på att jag kände igen henne och insåg att jag ibland brukar vara ute och läsa hennes blogg. Då slog det mig, där satt hon och det kändes som att jag visste allt om henne, men hon hade ingen aning om vem jag var. Jag visste när hennes barn fått en ny blöja sist, vad dom åt till middag igår, vart dom ska åka på semester och vem hon fått sina skor av. Då slog det mig, så där tänker säkert folk om mig med, vill jag det?

Jag älskar ju att läsa andras bloggar och jag menade inte att det var något dåligt med att jag visste allt om henne, men på något sätt fick jag en obehagskäslan av att någon annan kunde tänka så om mig med. Förstår ni min tankegång?

Har i alla fall virkat mig en uggla. Mitt första virkade gossedjur eller vad man ska kalla den. Nu ska jag bara stoppa den och sy ihop den lille rackaren, eller den är inte så liten : ) Skulle ni också bli sugen på att göra en finner ni mönstret hos stickavirkapyssla.
Stöp lite ljus i regnet!

      2012-05-14 / 11:46:56 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Då var det måndag igen. Förra veckans tentor är över, och ännu en jobb helg gjord. Har jobbat tre helger i rad nu, så den kommande helgen när jag är ledig ska jag bara ta det lungt och njuta av att vara ledig. Behöver lite sån tid nu känner jag när det har varit mycket både på jobbet och med skolan. Denna vecka sitter jag och skriver på mitt examintionsarbete för denna termin, har som plan att det ska vara färdigt denna vecka. Men vi får se hur det går, det är 7 böcker som ska läsas och 6 sidors examensarbete som ska skrivas. Ska bli så skönt när denna termin är över, jag känner att jag verkligen behöver det nu. Jag och L har fått väldigt lite tid med varandra på senaste med och det är inte bra.
Men med sommaren kommer bättre tider med, visst är det så??När det har varit så himla trist väder så har jag i alla fall hunnit och gjort lite nya ljus som ska få brinna och dofta gott på mitt vardagsrumsbord : )
Att köpa från Ebay.

      2012-05-11 / 13:59:40 Publicerat i kategorin Virkat  
Ni är många som ställer frågor angående det virknålar jag skrev ett inlägg om för jättelänge sen, så istället för att skriva ett enskild mail till er allihopa som jag försöker göra så tänkte jag även skriva om det här. Virknålarna har jag som sagt köpt ifrån Kina, och detta gjorde jag från hemsidan Ebay.com, sedan söker ni bara på virknålar, så kommer ni få upp massa förslag på virknålar, om ni vill ha dem i metall eller trä och många olika försäljare. Så det är bara och välja och vraka och ta det bästa priset med snabbast leveranstid. Jag köper som sagt mycket saker från Ebay och framförallt från Kina, jag tycker de har otroligt bra kvalite på varorna och till bra priset. Leveranstiden brukar vara 5-10 dagar. Helt okej : ) Man betalar via Paypal med hjälp av sitt kontokort, så det går inte att betala med faktura, då säljare vill ha betalt innan de skickar varorna. Många brukar inte våga att köpa via internet, men jag har köpt säkert 20 olika saker från olika försäljare och varje gång har varorna kommit fram i det perfekta skicket. Jag har beställt mobilfodral, virknålar, badankor, duschmunstycken, skor, formar till betonggjutning och mycket mer.

Så shoppa loss nu mina läsare : )... o trevlig helg : )


Det senaste som köpte från Ebay var en bookbook. Den köptes för ca 120 kr inkl frakt från Kina, i butik i sverige kostar den ungefär 600-700 kr. Så det är verkligen värt det!


Visa dina bilder i en burk!

      2012-05-08 / 14:02:11 Publicerat i kategorin Inspiration  
Ojojoj, tiden bara rinner iväg och jag hinner inte uppdatera bloggen. Hela helgen jobbade jag och på lördagkvällen var jag och L och drack några öl hos en kompis. Trevligt att komma ut och träffa lite folk även om vi gick hem relativt tidigt för att jag skulle upp och jobba på söndagen.

Denna vecka spenderas med att skriva tenta. Det blir ungefär en tenta del varje dag, så nu har jag precis skrivit klart den andra delen så imorgon väntar en ny. Efter denna vecka har jag tentat bort ytterligare 4 böcker. Känns otroligt skönt. Nu är det bara hoppas att jag klara denna tenta med och jag kan lägga den här kursen bakom mig snart. Känns skönt att jag inte åkt på en enda omtenta denna termin, så nu måste tummarna hållas för den sista med : )Det finns så fina sätt att visa sina foton. Varför inte i en liten burk?


Helgen är nära!

      2012-05-04 / 13:49:48 Publicerat i kategorin Inspiration  
Nu är det fredag och snart helg, dock ska jag jobba, men är ju ledig på kvällarna så man får ha lite helg då. Tenta resultatet var positiv igår så nu har jag klarat två av tre tentor, den sista ska vi ha nu till vecka. Jag kan snart börja räkna ner dagarna tills termin är slut, och ingen kan fatta hur sjukt mycket jag längtar.Jag älskar ju Ikea, och alla deras saker även om jag inte köper särskilt mycket av dem, mest bara små saker. Men jag såg nu att dom har fått in en jättefin lampa som jag är lite sugen på. Dock kommer jag nog inte köpa den, det är det enda med Ikea, jag gillar inte att alla till slut har samma saker hemma. Men den är sjukt fin, och kanske kan man göra någon egen variant av den?


Tentaresultat, en rejäl nagelbitare!

      2012-05-03 / 08:55:16 Publicerat i kategorin Inspiration  
Idag ska vi få tillbaka resultatet för den tenta vi gjorde för några veckor sedan. Tänk att man alltid är lika nervös inför att få tillbaka dem. Bara och hålla tummarna denna gång med att jag har klarat mig. Resultatet ska komma idag, men det kan likagärna komma 8 på morgonen som kl 4 på eftermiddagen. Nu ska jag i alla fall ta och duscha och sen ska jag till vårdcentralen och på möte med dietisten, så får vi se vad hon har att säga mig denna dag.

Här är det förresten kanon fint väder med sol, men det blåser...Är lite sugen på och göra några nya tavlor förresten, och jag gillar ju kombon stämplar och små amplar, det är snyggt. 

Glas fusing.

      2012-05-02 / 15:47:39 Publicerat i kategorin GlasFusing  
Jadu, vad konstigt det blir när det är en onsdag som känns som en måndag, det blir en väldigt kort vecka då och jag som behöver en väldigt lång, helst en sån 9 dagars vecka för att hinna igenom alla mina böcker inför tentan på måndag. Nu har jag fastnat på något sätt i miljöpolitikens grundproblem och jag kommer varken framåt eller bakåt.


Jag har varit så dålig på att visa er alla Glasfusing smycken som jag säljer. Jag gör en hel del, men jag kommer alltid på att jag skulle ha fotat dem och visat er när det redan är för sent och de är skickade. Detta halsband hann jag i alla fall få på bild innan det hamnade i brevlådan : )
Dagen efter gårdagen!

      2012-05-01 / 14:09:52 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Hur hade ni det igår? Jag och L åkte till Birsta en sväng, vi köpte dels en jacka till han, bytte hans mobiltelefon så nu har han en helt ny och fungerande och så var vi och beställde en liten hemlis, den kommer ni få se i framtiden : ) Efter det var det dags att åka hem igen, jag var så himla trött eftersom jag varit vaken sen 05:15 (fråga mig inte varför) så det enda jag kunde tänka på var att sova, Men ikke. Hem till L:s familj och grilla och äta härlig middag med dem. Efter det fick jag sova, äntligen en timmes vila. Sååå underbart! Vid 8 tiden åkte vi sedan ner och kollade på en majbrasa med hans föräldrar för att sedan åka vidare till några av L:s kompisar. Det blev en lång, intensiv och bra dag. Dock känns det i kroppen idag. Även fast jag inte dricker alkohol och inte är bakis som alla andra idag, Så är jag som sagt helt mör!


Det här med majbrasa tycker jag är både spännande och lite obehagligt, jag har en enorm respekt för eld.


RSS 2.0