Nagellacka dina nycklar!

      2013-06-30 / 14:07:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Så där jag! Nu är vi snart färdigpackade och på väg till Stockholm. Vi har valt att åka på eftermiddagen så att Malwe kan sova större delen av tiden.
 
Men innan vi åker tänkte jag bara visa er en grej. Det är intressant hur mycket pengar vi lägger på saker som vi egentligen kan göra själva. Att piffa till sina nycklar för att lättare skilja dem åt är något man kan göra hos låssmeden, men för väldigt dyra pengar. Så varför inte göra det själv? Alla har vi lite nagellack där hemma. Det är bara måla på och låta det torka. Klart!
 
 
Hur ni exakt gör hittar ni här

Barnmat. Bebismuffins med hallon och banan!

      2013-06-29 / 20:39:12 Publicerat i kategorin Barnmat  
Vi åker ner till Stockholm imorgon så jag håller på och fixa med mat att ta med till lilleman eftersom att jag inte vill köpa mat. Så idag har jag bakat banan och hallonsmuffins som är lätt att ha med sig och som han kan sitta och äta på till mellanmål lite varstans.
 
 
Jag är medveten att det ser nästan lite uppkäftigt ut att ha dem på en silverbricka. Mitt liv är inte som en perfekt muffins på en silverbricka, men mitt liv har sina glansiga stunder och varför inte fota en fin bild på en silverbricka än en bild på en smutsig spis? haha japp, för så är sanningen, spisen är smutsig, tröjan min är nerkräkt, Malwe är gullig och blöjhinken är full.
 
 
Ingridienser:
2 bananer
2 dl frysta hallon
1 dl creme fraich
1.5 dl havregryn
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk smör
1 ägg
 
Gör så här:
Mosa bananen och blanda sedan ner resten av ingridienser. Vispa runt ordentligt och häll sedan ner i formar, det blir 12 st när jag gör dem. Grädda dem på 250 grader i 8-10 minuter, eller tills dem är helt genomgräddade.
 
 
 

Barnmat: Makaronelåda med tacoköttfärs

      2013-06-27 / 22:32:00 Publicerat i kategorin Barnmat  
Något som Malwe älskar är denna pure med tacosmak. Den är enkel och göra men det är ju ioförsig all barnmat. Men det är så roligt att se att han föredrar vissa saker mer än andra även om han äter allt annat med.
 
Denna gör ni så här.
 
Ingredienser
100 gram köttfärs
70 gram brytbönor
1 morot
2.5 dl kokta makaroner (ej fullkorn)
3 msk cream fraich
Tacokrydda (hemmagjord, ni hittar den jag använder här)
Vatten
 
Jag använder mig av hemmagjord tacokrydda för då kan jag välja bort saltet som små barn inte bör få i sig.
 
Gör så här:
Häll 2 dl vatten i en kastrull och lägg sedan i köttfärsen, brytbönorna och moroten skivad. Låt allt puttra på svag värme så du ser att köttfärsen är genomlagad och grönsakerna mjuka. Blanda sedan ner lite tacokrydda och cream fraichen och låt puttra en stund, medans kokar du makaronerna, som du lägger i precis innan du mixar allt.
 
Hade så klart en bild på detta med, men när mobilen gick sönder försvann bilden med. Så ni får en fin bild på egen gjord tacokrydda.
 
 

Sy eget bumperskydd med pillappar

      2013-06-27 / 19:20:31 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Vi köpte en till vagn för ett tag sen, en liten mindre vagn som vi tänkte använda som shoppingvagn och när man bara snabbt ska iväg någonstans eller gå kortare promenader. Denna har en båge som går över själva sittdelen, denna båge hamnar i perfekt läge för Malwes mun, vilket betyder att det han gör varje gång vi åker vagn är och sitter och tuggar på denna och utan tänder sliter lös stycken från den. Duktig han den där Malwe.
 
Men tur är ju att han har en pysselmamma, så sambon fick offra en gammal tröja. Från den klippte jag ut ett stycke som skulle passa själva båge. Min var 10* 40cm och så la jag till 2 cm. Så den blev 12 * 42 cm. Jag la ut tyget, vek in kortsidorna 1 cm och sydde med raksöm båda sidorna. Sedan nålade jag fast de små pillapparna dubbelvikta på långsidan där ja ville ha dem och vikte sedan över den andra delen, så det blev som en tub. Sydde sedan med sicksackstygn längst med hela, vände den ut och in och trädde på den på bågen. Svårare än så var det inte.
 
 
 

Växthus av cd-skivsfodral!

      2013-06-26 / 19:41:48 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Idag har varit en dag i sorg!
 
Idag när jag vaknade insåg jag att min mobil hade gått och tagit livet av sig, bara så där! Kunde i stort sätt inte göra något med den, och det gick inte heller att rädda något på den. Alla bilder, sms, kontakter, allt är borta! Egentligen skiter jag i allt men mina bilder. Alla bilder på Malwe, alla bilder på mig och Lars, släkt och vänner. Jag förstår lite känslan människor får när deras hem brinner upp. Dom skiter i allt det materiella, men bilder och släktklenoder, det går aldrig att ersätta. Nu ska jag inte säga att det är samma sak. Men jag känner ändå sorg. Har faktiskt till och med fällt tårar. Mina fina bilder är hela borta!
 
Men nu är det tyvärr som det är och jag måste sluta tänka på det.
 
Till något roligare. Har provat att göra ett växthus av gamla cd-skivsfodral. Gick hyffsat bra, men skulle kunna fått till limningen lite snyggare, men annars är jag nöjd. Sidorna har jag byggt av framsidan av fodralen, bröt loss "pluttarna" och limmade ihop. Taket är gjort av hela fodral, dvs det är ett fodral som står och gapar eller hur jag ska förklara!
 
 

Runda 8/10

      2013-06-25 / 08:04:39 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
Mitt mål var ju att springa 5 mil innan midsommar. Dvs 5km fördelat på 10 pass. Det gick inte. Livet kom mellan med diverse sjukdomar. Men i söndags sprang jag runda 8 och det gick verkligen bra, gled in på den fenomenala tiden 30 min. Det händer verkligen grejer med min kondition. Idag ska runda 9 springas när solen lagt sig lite, för i denna värme går det inte.
 
Jag har lovat mig själv denna gång att min viktnedgång ska få ta tid, helst ett helt år. Det där med att få-platt-mage-drick-bara-drinkar-gå-ner-tre-hundra-kilo är inget för mig. Jag har äntligen funnit en sann livsstil som jag kan leva efter, som funkar varje dag, utan att vissa råvaror blir förbjuda.
 
Hittills har jag, sen Malwe kom, gått ner 26kg. Förstå vilka resultat jag åtstadkommit! 
 
 

Älska dina närmaste!

      2013-06-24 / 15:38:06 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Den här fina tavlan hänger i vår hall, det är bland det första man ser. Jag tycker den är så fin, budskapet är enkelt och förgyller på något sätt känslan jag känner varje morgon när jag vaknat! För det bästa med mitt hem är verkligen personerna jag delar det med!
 
Tavlan är gjord av mig. Jag har ramat in ett mörkgrått papper, utan på det har jag med häftmassa satt fast ordpärlorna i den ordning jag vill.
 
 

Virkade krokodilen Kaj!

      2013-06-23 / 20:23:59 Publicerat i kategorin Virkat  
Vi är en riktig musikfamilj. Inte på det viset att någon kan spela något instrument särskilt bra, eller rättare sagt kan ingen av oss spela något instrument. Däremot är vi en fena på Spotify, jajjamän, där kan vi minsann spela på de rätta strängarna. Det är så roligt och se hur Malwe också blir glad av musik, han lyser upp, slår med händerna och skrattar. En av hans favoriter är " krokodilen Kaj" som sjunger rajrajrajrajraj. Riktigt härlig barnlåt. Om man nu gillar en sån låt, visst måste man då också få en virkad krokodil? Jo, men självklart.
 
Så här är han, den virkade krokodilen Kaj, i sin allra finaste gröna skrud och rosa mun och han är virkad efter virklighetens fina mönster.
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar utan drivor med snö!

      2013-06-22 / 16:09:08 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
 
Jajjamän! Midsommarn kom i år med även om jag varje vinter tvivlar på att det ska hända, att all den drivmeter med snö ska hinna försvinna och att man verkligen ska kunna gå i klänning... och tänk att jag varje gång blir lika förvånad över att den faktiskt försvinner.
Kvällen bestod av massa go mat,helt fantastiskt väder (vem tusan surra om att det skulle regna?), fem kamp, kransbindande, moppekörande, raketsmällande (fråga karlarna om den posten), mycket skratt, ja helt enkelt en fantastisk kväll. Lilla Malwe kämpade på väl och stupade i säng kl 19. Tänk att just vi fick den mest fantastiska sonen i hela världen och nu har han firat sin alla första midsommar med krans och allt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar med Ernst!

      2013-06-20 / 19:53:32 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
I stort sett det enda jag tittar på på tv under sommaren är just sommar med Ernst! Jag tycker han är en stor inspiratör, kloka, roliga och många mysiga idéer!
 
Nu är det 8 minuter kvar innan det börjar, så hopp upp i soffan allihop och inta den bästa platsen. För nu börjar det! 
 
 

att få ett eget bibliotek!

      2013-06-19 / 09:25:44 Publicerat i kategorin Lägenheten - Barnrum  
Jag gillar böcker i alla dess former. Jag gillar att läsa högt, tyst, för andra, bara för mig själv. Jag älskar textens värld där det finns så mycket osagt, tid för att fundera och för att bygga upp en egen bild om det som beskriv. Inget är egentligen bestämt eller obestämt. Läsning är något jag vill föra över på mina barn, jag vill att dom ska få känna glädjen över att få lyssna på en spännande saga, att höra på lustiga historier eller läsa en bok om olika bajslukter. 
Utöver känslan av närhet och trygghet som uppstår då man sitter och läser en saga med ett barn finns det även en rad andra skäl till varför det är bra. Barnen lär sig att böckerna inrymmer en värld utanför den omedelbart närvarande. De får möjlighet att kommenterar bilder och lär sig att allt sker i en viss ordningsföljd. Högläsningen ger rika möjligheter för barnen att utveckla sitt ordförråd och förstå hur ord är uppbyggda. 
 
Just nu ser detta kanske konstigt ut i ett barnrum där barnet som bor där mest sysslar med att riva sönder böckerna mer än njuta av dem. Men det är ändå en fin inredningsdetalj.
 
 
 
 

Så du vet vart du bor!

      2013-06-18 / 19:39:27 Publicerat i kategorin Posters  
Mannen i huset i dimensionen en tvärhand hög är frisk igen, lite snorig, men full fart. Hans vårdare däremot är det sämre med, dom tycks ha angripits av samma bakterier. Är det nu detta underbara småbarnsliv med diverse sjukdomar börjar med ett evigt snorande, snörvlande, hostande? Jojo, det verkar inte bättre! Välkommen oönskade bakterier till vår enkla boning.
 
Brorsan och hans tjej flyttade till en ny lägenhet för inte allt så länge sen, vad passar inte bättre då än att få en poster som talar om för dom vart dom bor? Är ju jätteskönt när man vaknar upp på morgonen och kan läsa på en tavla i hallen vart man bor, speciellt när man är nyinflyttad, så man vet vart man ska gå när man kommer tillbaka från jobbet! 
 
 

Persika och päronpure!

      2013-06-18 / 09:45:10 Publicerat i kategorin Barnmat  
Idag har det gjorts puré på 1,5kg frukt. Hälften persikor, hälften päron. De var så himla mogna och mjuka så jag bara hackade upp dem, la dem i en bunke och mixade till en lagom konsistens. Hade dom varit lite hårda hade jag valt att koka dem i 5 minuter först innan jag hade mixat dem. Enkelt, gott och utan massa konstiga tillsatser! 
 
Päronen kostade 19kr
Persikorna 28kr
Det blev 8 burkar - alltså 5.8kr per burk
 
 

Snor i hjärtat - snor i sinnet

      2013-06-16 / 19:59:59 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Lilleman har dragit på sig en rejäl förkylning. I 3 dagar har han varit helt utslagen med hög feber, jättesnorig, ögoninflammation och en hemsk hosta.
 
Vi kan sammanfatta vår helg så här:
Nerkräkna pyjamaser: 3st
Antal oroliga föräldrar: 2st
Sömn: totalt 9 timmar
Googlesökningar "förkyld bebis-hjälp": typ 22st
Avbrutna födelsedagsfest: 1st
Nerkräkna tröjor i vuxenstorlek: 1st
Användning av koksaltlösning i liter: 22, minst
Antal använda näsdukar: 415 st (japp, jag har räknat)
 
 
Nu ligger han skönt i sin renbäddade säng och sover min lilla prins. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Utan snor inne- snor ute, snor i hjärtat- snor i sinnet.
 
 

Det här med groupon är ju fiffigt!

      2013-06-15 / 20:58:07 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Nu för tiden finns det ju så mycket fiffigt för oss småbarnsföräldrar för att underlätta i vår dag. Såna där saker som kan reta gallfeber på gammfolket, som funderar på vad det är för fel på att göra på deras vis. Jag ska ge ett exempel. Ni vet badhjälpen man kan lägga i badkaret? Så en nyfödd i stort sett kan bada själv (självklart under uppsikt). Men den får en att kunna använda båda händerna när man ska tvätta barnet, och gör att man slipper få kramp i andra handen som man annars ska hålla upp barnets huvud med. Ja ni vet såna där moderniteter. 
 
Så nu har jag gjort det igen, retat gallfeber på gammfolket. Köpt nästa steg i badvärlden. Nämligen den superduper praktiska badstolen, så ens gullprutt kan sitta själv och bada utan att man behöver vara rädd att han halkar och gör någon dubbel molbergare.
 
Köpte dessutom detta via groupon ( ni vet dem som har massa bra erbjudanden hela tiden? ) betalade 249kr. Fick då ett presentkort på 500kr. Kan det bli bättre? Så för allt detta betalade jag 249kr + 7kr. Vi snackar fynd nu.
 
 

Runda 6/10

      2013-06-13 / 21:30:27 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
Spöregn
Knäont
Svinkallt.
 
1min snabbare
 
 
 

Hallongrottor eller syltkakor?

      2013-06-13 / 11:18:34 Publicerat i kategorin Recept  
När man har en bebis hemma som bestämmer sig för att kliva upp i ottan är det inte mycket man kan göra något åt det. Det har bara gilla läget, torka sömnen ur ögonen och kliva upp. Som tur är möts man alltid av ett underbart leende när nere från spjälsängen så all trötthet glöms bort ganska fort.
Fördelen med detta, det är att nu är klockan ca 11 på förmiddagen. Jag och Malwe har hunnit tvätta två maskiner tvätt, diskat undan, plockat undan här hemma, bäddat sängarna, varit och handlat och bakat lite små kakor. Eller det är nog mest jag som gjort det, det känns mer som att Malwe har gjort det motsatta. Jag lägger undan, han drar ut. Jag plockar bort, han her tillbaka.
 
Det blev en så där 30-40 hallongrottor eller heter dom syltkakor? eller är det ingen skillnad?
 
 

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • sylt

Blanda samman alla ingredienser med hjälp av händerna till en smidig deg. Låt degen vila en liten stund. Rulla små bollar och tryck sedan ett hål i varje där du lägger sylten. För enkelhetensskull använder jag en sån där sylt tryckflaska, hur smidig som helst. Grädda sedan i 175 grader i ca 15 min.


Måla om byrå!

      2013-06-12 / 09:17:35 Publicerat i kategorin Lägenheten - Barnrum  
Har sökt en gullig liten byrå till barnrummet och hittade en blå ful sliten liten rackare på Erikshjälpen för 74kr. Köpt! Hem, skruva av knoppar, spackla, slipa och måla.
Valde också att tapetsera insidan av lådorna. Det blev som lite roligare att öppna lådan då. Nu ska jag bara hitta några finuliga knoppar till den byrå. Funderar på klassiska eller busiga!
 
 

Bästa drömmarna!

      2013-06-11 / 15:40:36 Publicerat i kategorin Recept  
Det vart inte det fina vädret jag trodde det skulle bli idag, så vi har stannat inne nu på förmiddagen och bakat lite drömmar. Såna där perfekta bra-och-ha-kakor att ha i frysen då det dyker upp fika besök! 
 
 
 
Så här gör jag mina!
Jag häller i alla ingridienser i en skål och vispar sedan med elvispen. Det enda som är viktigt är att smöret är rumsvarmt. Rulla bollar av smeten, ca 60-70st och grädda dem på 160 grader i 15 minuter.
 
Ingridienser
150g smör
3dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1dl rapsolja

Mammaledigheten är här!

      2013-06-11 / 07:31:17 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Sista tentasvaret har kommit och den klarade jag med bravur. Så fantastiskt skönt. Jag kan inte annat än säga att denna termin har varit tuff med alla tentor, skrivningar och examinationer. Men jag har verkligen klarar det bra och jag är himla stolt över mig själv vad jag klarar att åstadkomma, bara jag inte ger upp.
 
Och vet ni? Nu är det Malwetid på heltiden. Bara han och jag, ingen skola eller jobb.
Fantastiskt. Underbart, mammaledigheten är här!
 
 

En namntavla!

      2013-06-08 / 11:46:02 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Tyckte det vore fint att ha en namntavla med Malwes namn och födelsevikt på i hans rum. Även den fina texten av Siv Andersson fick vara med.
 
Känner mig nöjd. En vanliga canvas som jag tryckte texten på!
 

Ha det näran till mig själv!

      2013-06-07 / 19:08:16 Publicerat i kategorin Tårtor  
Idag fyller jag år, ett år närmare 30. Ett år med fler gråare hårstrån. Ett år närmare min examen som lärare. Ett år som gjort mig till mamma, förlovad, älskad, förvånad, smalare, smartare och bara lite klokare!
 
Ett helt underbart år har gått och nu inväntar jag ett nytt med nya spännande utmaningar.
 
När man fyller år på sommaren är det ett måste att ha jordgubbar på tårtan. Så blev det självklart gubbar både på och i min födelsedagstårta. I fanns det även Dumlefluff och chokladbottnar, och på sidorna är det täckt med fingers. Nå så sjukt gott!
 

Runda 3/10

      2013-06-07 / 09:42:55 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
Igår var det runda 3/10. Den var några sekunder sämre än passet innan. Men i den värmen som var igår är jag tacksam att jag tog mig runt. Kan säga att det var betydligt lättare att springa i regn än sol. 
 
 
Är ni fler som blir röd som en paprika i ansiktet när ni springer? Jag fattar inte varför?
 
 
 

Strandhäng!

      2013-06-06 / 18:33:24 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Idag vald vi att åka till stranden. Det var så himla fint väder och vi kände båda att vi bara ville vara ute hela dagen och verkligen ta tillvara på vädret. Vilken härlig dag det blev med solning, bad, äta vattenmelon och bara umgås med varandra. Hunden kunde ströva fritt, ner i vattnet, rulla sig i gräset, leta lite pinnar. Kan också meddela att vi var heeelt ensam på hela stranden. Alla andra var duktiga samhällsmedborgare och firade landet, men det tyckte vi var himla skönt. Tänk er, ett ställe alldeles för er själva med gassande sol och barnskratt. Alldeles underbart!
 
 
 

Godaste kolakakorna.

      2013-06-06 / 08:14:03 Publicerat i kategorin Recept  
Snart är det dags för alla födelsedagar i denna familj. Jag brukar försöka baka lite, o köpa lite. Det blir som en lagom mix. Jag bakar de saker jag tycker är lätta och roliga. Att baka ska vara lustfyllt, inte någon stress och press.  Därför är kolakakor toppen, de är de godaste småkakorna jag vet och på bara någon halvtimme gör man ca 50st, då de varken behöver jäsa eller gräddas någon längre tid.
 
 
 
Så här gör jag mina!
100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret och sockret. 
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder. 
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna. 
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.

Lchf? viktväktarna? periodisk fasta? GI?

      2013-06-05 / 17:43:34 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
För mig funkar det inte att gå på diet. Det finns massa varianter med mycket fett, lite kolhydrater, bara dricka vatten vissa dagar och så vidare. Men för mig går inte det. För mig är dieter enkelspåriga och inriktade på sin väg, inge fel med det. Men det funkar inte för mig, för det betyder att vissa saker bli "förbjudna", o det gör att jag vill ha dem ännu mer.
 
Jag kör helt på att räkna kalorier. Jag får äta exakt vad jag vill, inget är förbjudet. Detta passar mig så himla bra. Jag kan äta choklad en dag om det är det jag behöver just då. För ni vet ju, alla behöver vi choklad ibland, speciellt vit. Det handlar bara om mängden och att förstå olika råvarors värde i kcal.
 
Idag blir det till middag laxpasta med kantareller och paprika.
 
 
 
Jag gör alltid dubbelsats så att jag har till lunch dagen efter med.
 
Här ser ni min middag i värde av kcal för 1 person.
 

Dekoration = överflöd

      2013-06-05 / 11:41:26 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
I ett hem där det också bor en sju månaders bebis, eller räknas han som ett barn nu? I varje fall, så härjar han runt här hemma. Kryper, drar sig upp mot saker, hänger på saker, ni fattar! När man har ett tillstånd där en kapsyl på en kork kan bli en fara. Blir det tomt väldigt fort. Allt hemma hos oss står nu antingen längst in på ett bord, dit hans knubbiga små söta armar inte når, eller så står dom högt högt upp. Dit han inte heller når...än. Detta innebär att dem där fina ljuslycktorna på golvet, dom är borta. Dvd spelaren, tvspelet, filmerna - borta! Dom små vackra krukorna och hjärtarna av små stenar - borta!  Ni börjar förstå en trend va?
 
Man skulle nog kalla vårt hem, ganska kalt, tomt, intetsägande, typ!
 
Fördelen är ju att det blir ju jäkligt billigt på det där inredningskontot.
 
Eller just ja, man kan köpa mjuka saker till sitt hem. Har införskaffat mig en ny matta (som går och köra på 40 grader i tvättmaskinen, Mycket praktiskt) och så blev det två nya kuddfodral till soffan.
 
 
 
 

Springrunda 2/10

      2013-06-04 / 20:52:00 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
Sådär ja.
 
Runda 2 av 10 är avklarad.
1km/h fortare och 3 minuter bättre.
 
Men tamefan lika jobbigt.
 
Heja heja
 
 
 
Förresten sa jag att det regna o var kallt som tusan igår? Inga ursäkter här inte!
 
 
 

Barnrum med stjärnglans!

      2013-06-04 / 13:56:00 Publicerat i kategorin Lägenheten - Barnrum  
Det slutade med att det blev tre vita väggar och en fondvägg (inredningsmiss nr ett) med vit botten och ljusblåa stjärnor. Så himla nöjd är jag med valet. Dyrt som rackarns blev den där 3m väggen.
 
Men det drabbar väl ingen fattig.
 
 
Viss skillnad, ellerhur?

Renovering av barnrum

      2013-06-03 / 13:35:55 Publicerat i kategorin Lägenheten - Barnrum  
När vi flyttade till nya lägenheten sådär 22 dagar innan Malwe var beräknad så rev vi ut alla rum och totalrenoverade, utom det rummet som skulle bli malwes. Vi hade ju lite tidsbrist och han skulle ju ändå bo med oss under den första tiden så vi såg det inte som prio ett. 
 
För ett tag sen började vi ta tag i det projektet och jag tänkte visa er hur det såg ut och hur rummet nu håller på att utvecklas. Men vi börjar med hur det såg ut från början och så får ni se fortsättningen sen.
 
I rummet var det rosa strukturtapet med en brun orange korkmatte variant på golvet. Alltså inte det man drömmer om.
 
 
 
Det här med att inreda ett barnrum är ett ganska intressant fenomen. Alla brukar nu uttrycka sin stora glädje över att äntligen få inreda med massa färg. Min tanke är alltid då, vem har hindrat dem förut i den övriga delen av deras hem?
Vad jag ville ha för tapet i hans rum stod mellan flera val men den större frågan var om det skulle vara tapet på alla väggar? Två väggar? En vägg? Eller måla alla väggar? Det enda jag var helt säker på var att det skulle passa ihop med vårt övriga hem, fast men en barnvinkling.
 
Så hur blev det?
Det får ni se imorgon!

spring för livet.

      2013-06-02 / 22:40:41 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
Ni som säger att det är skönt o spring...
Jag fattar inte? Vad är det som är skönt?
Svetten som rinner? Blodsmaken i munnen? Spagettibenen?
 
Som ni fattar försöker jag komma igång med träningen. Måste få upp flåset lite. Jag har inte sprungit sen man hade friidrottsdagar när man gick i trean i grundskolan. Så man kan ju tycka det är på tiden. Och det är det.
 
Så här har ni mig, svettig och härlig med att försöka springa bort gravidkilona. Sambon tvingades med ut också, som en hurtig coach. 
 
Heja oss!
 

Att njuta en smula.

      2013-06-01 / 09:38:03 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Igår så blev det en impulsmiddag på hornöberget med trevlig sällskap, underbart väder och fantastisk utsikt. 
Ibland måste man stanna upp och bara njuta av de stunderna som dyker upp i livet. Så att man inte varje vecka går och längtar till fredag eller varje vår längtar efter semestern. Då missar vi alla de dagar där emellan. 
 
 
 
RSS 2.0