Gör om en gammal T-shirt!

      2013-07-31 / 21:02:41 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Idag har vi bara myst på stranden jag och Malwis, i trevlig sällskap med Elin och Alfred! Riktigt sommarväder, jag behöver verkligen såna här dagar om jag ska överleva vintern. Orkar inte med mörker, blåst, driver med snö, stormar och annat sattyg annars! Så det är nu jag bygger upp mitt solförråd.
 
För örigt tittar jag som vanligt runt lite här och där, och hittade detta snygga och enkla sätt att förändra en t-shirt och göra den både snyggare och somrigare. Vad tycker ni? Ser ju onekligen väldigt enkelt ut.
 
 
Ideen och bilden kommer från darlingsstuff.org

Kasta 100 saker på 365 dagar!

      2013-07-30 / 17:27:00 Publicerat i kategorin Kasta 100 saker / År  
Började den 19 juli 2013 och avslutas 18 juli 2014!
11 dagar har passerat
5/100 saker är borta!
 
Bortskänkes   2
Säljes               3
Kastas             0
 
Den ryker mycket möbler nu och det är kanon, vi behöver verkligen platsen i våra förråd. Det är sån befrielse det här med att göra sig av med grejer. På riktigt alltså! Jag tillochmed går och söker i skåp här hemma för att bli av med grejer. Haha
 
De senaste grejerna som har fått flyttat är en sekretär som vi sålde och en bokhylla som vi skänkte bort!
 
Häng på treden ni med så kommer ni får ordning i nå stökiga förråd, skåp eller garderob ni med.
 
 
 
 

Sy din egen Maileg kanin!

      2013-07-30 / 12:22:20 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Jag önskar jag kunde fylla hela Malwes rum med bara maileg kaniner, råttor och grisar! Dom är såå himla fina! Minns ni Lotta på bråkmakargatan? Hennes Bamse är en figur på Maileg! Åh så fina dom är, men ack så dyra också! Jag har i alla fall gett mig in på att försöka sy några egna, tänkte kalla dem Fraileg. Haha närå! Men den är inte en kopia av deras kanin heller utan jag har gjort en liten egen variant med annorlunda öron exempelvis.  Nu sitter de inne på Malwes rum och väntar tillsammans med prinsen och Erik på att det ska komma några fler oäktingar.
 
 
 

Mönster är mitt eget hittepå mönster, utgick mycket från de kaniner jag har hemma!
Både tyget som kroppen och byxorna är sydda av kommer från IKEA!

Lyftet av köket!

      2013-07-29 / 10:06:18 Publicerat i kategorin Renovering av huset på landet.  
Vi har varit de tre senaste veckor, ganska precis sen vi kom hem från semestern, uppe i huset vid höga kustenbron och fixat med mycket! Det har som sagt blivit många och långa dagar. Köket är en av det delar vi hållt på med. Vi har målat om skåpluckor, bytt handtag, satt in ny bänkskiva och diskho, tapetserat om, satt upp kakelskivor, bytt avlopp, målat kryddhyllan, nya lister och små fix! Ett helt lyft för köket utan att måsta byta ut det helt! Vi är supernöjda! Glömde såklart och fota innan vi börjat måla om några luckor, så därför är några vita och några gula fortfarande.
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här med omtanke!

      2013-07-27 / 11:35:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
När vi jobbar på här uppe var för sig har man tid att fundera mycket! Fundera på vilka man har som bryr sig om en, vilka som man umgås med flitigt, eller bara ibland. Vilka som verkligen betyder något och vilka som man gärna sitter och surrar med några timmar och skrattar men som man kanske inte anförtror sig till. Vad föräldrar betyder och vad föräldraskap betyder. Jag har en bild av en förälder medans sambon har en annan. Vi tänker olika och ibland ställer det till med diskussioner. Jag kan bli besviken på vuxna människor som inte hjälper till, när man vet om att det behövs hjälp. Man behöver ibland en hjälpande hand, utan att man ska behöva böna och be om det. Jag blir så förvånad när vissa människor inte ser detta, för jag är uppväxt där man hugger i och hjälps åt.
 
Nu vart det djupa tankar så här en helgdag. Men när man står och målar 17 fönster finns det tid för eftertanke.
 
Jag tror att alla får det man förtjänar eller åtminstonde vill jag hoppas det.
 
 

Slit i huset och virkad filt!

      2013-07-26 / 13:21:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Vi sliter verkligen här uppe. Upp tidigt på morgonen och kommer i säng sent på kvällen! Man önskar man hade 10 händer. Så att man kunde jaga Malwe med två och jobba med resten. Men det hela tar lite längre tid när bara en av oss kan arbeta, medan den andra jagar runt den galna gulliga bebisen! Vi skulle behöva 10 arbetare som hjälpte oss. Men nu har vi tyvärr inte det, inte ens en extra. Men vi kommer klara detta tillsammans utan andras hjälp! Så det så!
 
Jag är lite sugen på något nytt virkprojekt sen till hösten, ett sånt där halv stort. Har ni någon ide? Jag är inte sugen på att virka kläder, men det kanske är dags för någon ny filt?
 
Är lite sugen på en variant med både tyg och virkat!
 
 

Kasta 100 saker på 365 dagar!

      2013-07-25 / 16:15:00 Publicerat i kategorin Kasta 100 saker / År  
Började den 19 juli 2013 och avslutas 18 juli 2014!
7 dagar har passerat
3/100 saker är borta!
 
Bortskänkes   1
Säljes               2
Kastas             0
 
Den stora rensningen fortsätter! Har nu sålt en gammal frän rullgardin som vi inte riktigt kunde bestämma oss för om vi skulle behålla en sälja. Men nu såldes den i alla fall och det blev 100kr in i kassan! Hepp hepp går ju bra det här!
 
 

Gör en pall av pet flaskor!

      2013-07-24 / 15:06:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Idag är vi uppe i huset i nyadal och fixar och donar igen! Vi har denna vecka på oss att bli klara med det mesta, sen är sambons semester slut och vi återvänder till stan igen. Tanken är att vi ska ringa till en mäklare så att huset kommer ut någon gång i augusti. Nästa vecka ska jag visa er hur köket blev som vi har light renoverat där uppe! Snyggt som tusan, med tanke på hur det såg ut innan.
 
Till något helt annat. Ibland blir jag så himla imponerad av hur andra kommer på så himla kluriga saker på vad man kan använda sig av!. Denna pall är som ni ser uppbyggd av pet flaskor. Smart fyllning som klarar mycket vikt samtidigt som den är otroligt lätt att flytta runt!
 
Undra hur den känns att sitta på?
 
 
 
Vill du prova och göra en? Kika då in här!

Gör pärltavlor med barnen att hänga i fönstret!

      2013-07-23 / 18:37:59 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
Det finns många roliga pysselideer där ute som man kan göra tillsammas med barnen! Jag längtar lite tills Malwe är i den åldern att vi kan göra lite tillsammans. Mysa inne regninga dagar med att göra trollsnor eller annat kul! Såg denna roliga ide som man kan göra tillsammans med sina barn. Smälta pärlor i ugnen så att det blir som tavlor man kan hänga i fönstret! Himlans kul!
 
En bra och utförlig beskrivning med bilder och text hittar ni här!
 
 
 
 
 

Kasta 100 saker på 365 dagar!

      2013-07-22 / 22:23:46 Publicerat i kategorin Kasta 100 saker / År  
Började den 19 juli 2013 och avslutas 18 juli 2014!
4 dagar har passerat
2/100 saker är borta!
 
Bortskänkes   1
Säljes               1
Kastas             0
 
 
Denna gång har turen kommit till en vacker stol som funnits i vårt hem! Den har nu hittat ett ny ägare och jag tror den kommer få det alldeles utmärkt där! Stolen såldes till en tacksam person som gav en lite peng för den! Jag och sambon har bestämt oss för att börja spara pengarna som vi säljer saker för, så vi (till hans stora glädje) kan köpa oss en ännu större tv till vardagsrummet!
 
Här har ni skönheten!
 
 

Kladdkakemuffinsen!

      2013-07-20 / 15:50:00 Publicerat i kategorin Recept  
I sin enkelhet. Kladdkakemuffins, med frasigt lock och geggig insida! Vem kan säga nej?
 
Inte jag!
 
 
 
Så här gör jag mina!
 

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk grädde

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst, och tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör slutligen ner det avsvalnade smöret.
Fyll formar till ungefär hälften med smet.
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.


Kasta 100 saker på 365 dagar!

      2013-07-19 / 13:42:00 Publicerat i kategorin Kasta 100 saker / År  
1/100
 
Jag tänkte ge mig i kast med en ny grej. Jag ska börja rensa, skänka eller sälja grejer här hemma! Det finns alldeles för mycket saker som jag inte ens använder längre. Vissa saker är fina, vissa är fula, vissa har man ledsnat på, vissa har gått sönder, några är hela men man vill ändå inte ha dem. Ja men ni vet. Så som det är hemma hos oss alla. Jag kan lova er att ni har garanterat 100 saker ni kan göra er av med också. Min tanke är att var tredje dag ska något antingen kastat, skänkas eller säljas.
 
Tror ni jag klara det?
 
Idag skänks dessa skor bort. Har inte använts på flera år. Senast var nog balen på gymnasiet och det är 6-7år sedan. Så varför låter jag dessa ligga och ta plats?
 
 

Sy ett lapptäcke!

      2013-07-18 / 14:39:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Ibland sitter jag och klurar på saker, tydligen ser jag sur ut då. Förut frågade sambon alltid: Vad är det? har det hänt något? Nu brukar frågan ofta lyda : Vad tänker du hitta på nu?
Men så är det alltid, jag har alltid något projekt igång av dess olika kvalitet. Det är lite så jag är. Jag måste alltid ha ett sidoprojekt, vare sig det handlar om att virka, sy, snickra,baka.. lite var som helst faktiskt.
Utan pyssel svälter min själ.
 
Så för någon dag sedan bestämde jag mig för att rensa bland sängkläderna. Gör det lite då och då och nu var det några bäddset som rök, som bäddset iallafal. Men istället för att kasta tänkte jag istället ge mig på det hela med att sy ett lapptäcke.
 
Hur vet jag inte än, inte mönster heller, jag vet egentligen inte ens hur man syr ett sådant. Men det ska jag nog ta och komma på hörrni.
 
 

Återbruk!

      2013-07-17 / 21:57:00 Publicerat i kategorin Fynd  
Jag köper mycket på Erikshjälpen. Man går dit och visste inte att man behövde något, men kommer hem med något som man behövde (okey, inte alltid), men oftast. Ibland känns erikshjälpen som en guldrusch och man "fyndar" hit och dit, och ibland känns det som en torftig lokal med äldre människor. Men många dagar när det är mulet väder och jag och M inte har mycket för oss. Då går vi dit!
 
Sist jag var där hittade jag detta fina set. Jag vet inte om det är ett tacoset, men hos oss har det nu blivit ett sådant. Endast 5kr del med, säg mig, vart finner man annars ett sådant pris? Slå det om ni kan Gekås!
 
 

Besökare på bloggen!

      2013-07-15 / 18:11:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Igår passerade bloggen 40 000 besökare!
Hurra Hurra!
 
TACK till alla er som läser!
 
 
 

Solskärm till en barnvagn!

      2013-07-15 / 12:07:51 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Igår spenderade vi dagen i den fina vädret på murberget i trevliga vänner sällskap. Det är så himla mysigt där och strosa runt bland gamla hus, gå i skola för i tiden, kolla in getterna, fika i cafet och gå med tårna i gräset.
En sak jag dock irriterade mig på var att solen lyste rakt ner i Malwes vagn vilken gjorde att han inte kunde sova. Att vända vagnen mot solen eller flytta runt papraplyet hela tiden kändes bara jätte jobbigt. Så när vi kom hem bestämde jag mig för att sy en solkeps till vagnen.
 
Hittade inget svart tyg som jag egentligen hade velat haft, utan det blev att använda det som fanns hemma. Detta är ett lite tjockare tyg, påminner lite om jeanstyg och är köpt på IKEA. Ville ha ett litet tjockare än bomullstyg så att det står emot lite mer väder och vind. Jag kan tyvärr inte berätta hur jag sytt det, det var det jäkligaste jag någosin sytt. Det här med logiska tänkande när man måste sy något som är halvrunt fanns inte på plats.Jag fick göra om mallen sidodär 10 ggr, haha. Så någon fin beskrivning på hur ni kan göra en likadan, kan jag tyvärr inte ge er. Men det finns garanterat någonstans på internet.
 
Men så här blev i allafall min.
 
 
 
 

Jag tror jag har uppfunnit något nytt!

      2013-07-13 / 19:18:56 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Jag tror jag har uppfunnit något nytt, och hör nytt, inte snyggt! För det är den inte. Men ack så praktiskt.
Ni som haft bebisar vet hur jobbigt det är när man badar sin bebis och ska plocka upp den hala lilla sprattelfisken ut vattnet samtidigt som man försöker håll i en handduk, typ med hakan tryckandes mot bröstet för att inte tappa den, och absolut inte ner i vattnet.
 
Men sedär, ett problem som nu är löst.
 
Jag presenterar här med det fantastiska handduksförklädet.
 
 
 
Jag började med att lägga ut en handduk på golvet. Jag tog en udda handduk som vi inte använder.
 
 
Jag vikte sedan in sidorna tills jag kände mig nöjd med formen. Grejen med mig är att jag inte är så bra på det där med mönster, exakta mått och grejer. Jag kör lite på en höft.  När jag var nöjd med formen klippte jag bort tyget där jag hade vikt kanterna.
 
 
Sen var det dags för mittkanten. Denna fyller egentligen ingen funktion, men jag tänkte bara att den skulle blir snyggare så. Klippte den efter måtten på handduken. Vek in kanterna uppe och nere (så att de råa kanterna kommer inåt och inte syns), nålade fast, och sicksackade sedan fast kanterna. Sydde alltså uppe och nere, inte på sidorna. där vek jag bara runt tyget, och det kommer sys fast när man syr kantbandet längst med hela.
 
 
Nästa steg blev att sy en kant högst upp. Jag lät den kanten gå ner 2 cm på var sida. Men ni gör den så bred eller så smal som ni tycker är snyggt. Sydde sedan fast den med.
 
 
 
Sen var det dags för banden som dels skulle fungera som knytning i nacken, men även runt midjan. Detta band ska alltså vara tillräckligt långt för att räcka till båda, och sy två stycken, en till var sida. Gjorde så att dessa skulle vara lika tjocka som den där uppe. Alltså gå över två cm på var sida.
 
 
Nålade fast den och provade sedan så att det var tillräckligt mycket uppe och nere för att kunna göra knutar. Sedan var det bara att sy fast.
 
 
Sen var det klart. Inte så svårt va?
 
 

För alltid!

      2013-07-12 / 15:56:09 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
 
Du och jag Malwe, du och jag!
 
 

Virkade chokladbollar och små prinsesstårtor!

      2013-07-11 / 13:09:29 Publicerat i kategorin Virkat  
Håller på att virka ett litet cafe till Malwe. Tanken är att om jag börjar i tid, blir det klart tills han är tillräckligt stor att leka med dem. haha. Gäller att ha låååånga mål här i livet. Så några chokladbollar har jag minsann fått ihop och några små prinsesstårtor. Åhh det är alldeles jättegulliga.
 
Chokladbollen virkade jag efter detta mönster och de små prinsesstårtorna virka jag efter detta mönster.
Jag använder altid garnet fuga, tilda eller freja. Tycker det är det bästa och mest prisvärda garnet, dessutom finns det i massa färger.
 
 
 
 
 

Mina godaste snickerskakor!

      2013-07-10 / 18:14:00 Publicerat i kategorin Recept  
Snart är det dags för sambon att fylla år med. Så nu är det på tid att baka igen. Så nu var det dags för snickerskakor, som är en av hans favoriter, han har redan tjuvätit några stycken.
 
Ingredienser.

Detta behöver du :
1 burk jordnötssmör ( 225 gram )
1 dl Kokos
1 dl sirap
1 dl Socker
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Ovanpå:
200 gram mjölkchoklad
50 gram mörk choklad (valfritt)

 

 

Gör så här :

Häll ner sirapen och sockret i en kastrull, men det får inte koka utan ska bara värmas. Sen rör du ner, vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och till sist cornflakes som jag brukar krossa innan, så att flingorna blir mer smulor. Rör sedan ihop allting ordentligt och platt ut det i en form som är ca 20 * 30cm. Ställ sedan formen i kylskåpet.

Smält chokladen, jag gör det i micron, men självklart funkar det klassiska vattenbadet lika bra. Bred sedan över chokladen över smeten.  Nästa del är valfri, men jag tycker det blir snyggare så.  Jag smälter 50 gram mörkchoklad som jag ringlar över formen, sen tar jag baksidan på en tändsticka och drar fram och tillbaka, kors och tvärs. Gör så tills du själv tycker du har en fint mönster. Ställ den sedan i kylen i ca en timme innan du skär upp den.

 

 

 

 

 

 


En fin vattenkokare!

      2013-07-09 / 10:54:00 Publicerat i kategorin Fynd  
När vi var i Ullared och på gekås hittade vi en hel den fynd. Med fynd menar jag saker som inte finns i vår närhet och till ett hyffsat pris. Ni kommer få se några av de saker vi köpt lite då och då när jag uppdaterar här. Vi åker inte till Ullared för att handlar plastpåsar, hårspray, schampoo, toapapper. Förstår inte riktigt det, för mig är inte det någon stor utgift och känner inte heller att jag behöver tokhandla det för att spara 2 kr per förpackning. Men alla är vi olika. Man blir ändå lite småfnissig när man går där nere och ser vad folk faktiskt lägger i sina korgar.
 
Men en sak hittade vi i alla fall som jag blev helt kär i och det var denna urgulliga vattenkokare. Vår befintliga vattenkokare har levt lite över sin bästföre tid eller vad man ska säga. Den har väl gjort sitt jobb, men lite sådär halvdåligt och ibland inte alls. Så nu slog vi till på denna schnygging. I keramik och med snygg text som blir en liten finare detalj att ställa fram på fikabordet än den gamla i plast.
 
Väldans nöjd är jag över den, så den har redan fått bubbla lite vatten åt oss alla.
 
 

Jag tog semestern på fullaste allvar!

      2013-07-08 / 13:00:12 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
Ja, det verkar som att jag tog semestern på fullaste allvar och gav tusan i allt som kallas ordning. Där med stöp även min karaktär och min kamp mot de sista kilona och viljan att kunna springa bättre och fortare. Jag hade flitigt nog packade ned både springskorna, byxorna och linnet. Med i väskan fanns även mitt träningsschema samt pilatesboll. Men vart tusan tog hon vägen som skulle använda allt detta? Ja det är nästan så jag skäms faktiskt. Om jag nu bara hade skippat träningen och ändå ätit rätt, men inte ens det fick jag ihop. Jag har gluffsat i mig både det ena och det andra. Sanningen är att jag igår inte ens vågade ställa mig på vågen. Söndagen är min stora vägardag. Men nej. Jag tror jag väntar tills nästa söndag, av rädsla för att vågen ska se mig i vitögat.

För att kompensera, eller ja, försöka i alla fall, har jag idag kört backintervaller, jättebra för ben och rumpa. Ikväll blir det ett vanligt styrkepass precis som efter schemat.
 
Nu är det skärpning för den där jäntan Boström!
 
 
 

Att vara busig på semestern!

      2013-07-07 / 20:59:05 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Som de gamla orden säger, borta bra men hemma bäst!
Vi kom hem igår, vi sträck körde hela vägen hem från Göteborg. I Örebro trodde jag att jag skulle vara fast i bilen F.O.R.E.V.E.R, i Gävle trodde jag inte att det fanns något hem att komma till. Vi körde och körde men bilen stod still. Nä men på riktigt, vad ni än gör. Åk aldrig 90 mil i 12 timmar på en dag med två vuxna och en bebis. Nej nej, aldrig, tänk inte ens tanken, tänk igen i så fall. Den tog nästa kol på oss. På riktigt.
 
Idag har vi städat upp livet efter resan, ni vet allt sånt där kul? Packa upp alla väskor, tvätta all tvätt, diska allt som man haft med sig.
 
Men vi har haft en fantastisk borta-semester. Kan inte säga annat. Helt underbart. Bra mat, bra umgänge, roliga resemål, trevliga hotellrum, snäll bebis, rolig shopping.
 
 
Det är något med förbudsskyltar. När jag ser en skylt som säger: "tryck inte här", "gå inte där", "ta in på den". Alla dessa förbud triggar igång något i mig. Det där lilla barnet som bara måååååste göra det ändå. Så när vi var på rundturen på drottningsholmsslott kunde jag bara inte låta bli att fota en bild utöver den vackra trädgården (man inte fick gå i) fast det stod en skylt i fönstret att det ej var tillåtet.
 
Men ni vet när katten är borta dansar råttorna på bordet. Eller som i detta fall, när guiden tittar bort fotar Frida trädgårdar.
 

Vi semestrar på!

      2013-07-03 / 19:58:14 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
 
Vi tar det lugnt här nere! Njuter av fint väder, äter glass, strosar runt, kollar på slott, tar promenader.. ja vi bara njuter av semestern. Härligt va?. Imorgon åker vi vidare ner mot Göteborg och falkenberg, blir lite ullared, hotellnätter och familjefotografering. Tänk om man alltid fick ha semester!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tryck din egen text på tyg!

      2013-07-01 / 13:06:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Jag hittade detta för några dagar sedan och har blivit så sugen att testa det, ska göra det så fort vi kommer hem från Stockholm. Det handlar alltså om att trycka på tyg med hjälp utav bakplåtspapper och en skrivare.
 
Är det något av er som provat?
Det ser ju onekligen väldigt enkelt ut.
 
 
 
En full beskrivning på hur man gör finner ni hos Graphics
 
RSS 2.0