Saffrans skorpor med mandel

      2013-11-28 / 22:11:23 Publicerat i kategorin Recept  
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Torra fast saftiga. Mjuka men ändå hårda och så det goda mandlarna på det. Nu under veckan har jag gjort flera satser. Vi ska dels ge bort i julklapp men även behålla själv tills julafton. Ja, om man nu inte råkar mumsa i sig dem i förtid! 
 
 
 
 
Jag har packeterat dem i fina cellofanpåsar och så ska jag göra lite snygga ettiketter till!
 
 
Så här gör jag mina. Orginalreceptet kommer från Leila! 
 
 Ingredienser
100 g smör 
1 g saffran 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1.5 dl hackad sötmandel 
 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
 
 

första delen i malwes album

      2013-11-24 / 21:21:34 Publicerat i kategorin Project Life  
Jag lovade ju i tidigare i veckan att lägga ut några av uppslagen i Malwes album som jag håller på att göra. De första tio sidorna handlar om hans släkt, vem jag och Lars är, hur vi träffades, hur det var när han låg i magen och mycket mer. Det blir himla fint och så enkelt. Allt är klart. Det är bara att plutta ner allt i små fickor med färdiga kort.
 
 
Så här får ni några sidor i hans album!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utbildning med nya jobbet!

      2013-11-23 / 11:24:40 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
På torsdagmorgon åkte jag iväg med det nya jobbet på utbildningsdagar. Det var två dagar med mycket mycket intressant information och värdefulla tankeprocesser som sattes igång. Bland annat fick man innan vi kom dit göra en DISC profil. Ett sätt att ta reda på ens profil. Väldigt intressant och när jag läste den vart jag nästan rädd hur bra den stämde! Får ni någon gång chansen att göra en så passa på! Vi fick också enormt god mat där ute dessa dagar och på sängen när vi gick och la oss låg det en liten present och väntade! Allt var så genomtänkt!
 
Men framförallt klarade jag av en stor utmaning. Jag sov min första natt utan min älskade Malwe! Har aldrig gjort det sen han föddes! Kändes himla konstigt, några tårar blev det! Men jag klarade det! Heja mig! 
 
 
 
 
 

Vfu slut och freebies!

      2013-11-20 / 20:02:50 Publicerat i kategorin Project Life  
Idag var sista dagen på min VFU period, till och med sista vfu någonsin. Känns så himla konstigt faktiskt. Jag har haft det helt fantastisk på min förskola. Jag har blivit mottagen med öppna armar från första dagen både av lärare och av alla underbara barn. Så det är både med sorg och glädje man lämnar.
 
Under denna vecka har jag lagt mycket tid på Malwes fotoalbum. Har kommit en bra bit in och i helgen när det är ljust ute ska jag fota några uppslag så ni får se vad jag pratar om. Det blir så himla fint och jag vet att Malwe kommer älska att bläddra i den när han blir äldre.
 
 
För er som är project life intresserade kommer här några freebies som jag gjort som ni kan använda i era album. Klicka på länken under bilden så kommer ni rätt.
 
 
 
Här har ni länken

Kalas och fotosten!

      2013-11-14 / 12:17:04 Publicerat i kategorin Budskapstavlor  
I tisdags var vi på kalas och firade den siste i gänget! Lilla Edwin som bestämde sig för att komma i november istället för oktober. Det firades med tårta kakor, ballonger och presenter såklart!
 
Av oss fick han en lastbil och en fotosten! :-)
 
 

Farsdag i all ära!

      2013-11-10 / 11:48:03 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Idag firar vi så klart pappan i huset. Malwe och jag klev upp före Lars och gjorde i ordning frukost. Det fick bli mackor och kaffe på en silverbricka med ljus. Självklart låg det även ett paket på brickan!
 
I paketet fanns ett armband i skinn med text instansad. Texten löd "En pappa: en person som är bättre, starkare och snyggare än kompisarnas farsor" 
 
 
Armbandet har jag gjort till han och det passade perfekt!
 
Sen fick han även en adventskalender. Adventskalendern bestod av 24 olika öl märkta med decembers datum! Lapparna gjorde jag av lite tjockare papper jag hade hemma och skrev sedan för hand på dem. Efter det fäste jag dem på varje flaskhals med hjälp av lite hampasnöre!  Väldigt uppskattat!
 
 
 
 

Sy vantar av en gammal tröja!

      2013-11-09 / 10:21:12 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Nu när vi har fått huset sålt så betyder det att vi har massa grejer som måste flytta in i lägenheten. Så av den anledningen har vi börjat att rensa lite överallt. Bland annat har jag börjat att rensa i min garderob. Slängt, sparat och skänkt. När jag stod där bland alla mina fina tjocktröjor kunde jag inte kasta dem. Men då kom jag på att man faktiskt kan sy vantar av dem. Sagt och gjort, fram med symaskinen och ett par vantar blev det!
 
 
 Väldigt enkelt var det med. Började med att lägga ut ett par vantar på tröjan som är i den storlek jag vill ha. 
 
 
 
Klippte sedan runt dem fast med ca 1 cm sömsmån. Där efter klippte jag ut i fleecetyg med för att fodra vantarna. Gjorde då samma princip som ovan. Tänk på att lägga fleecen ytterst och själv tyget för vanten inuti. Sy sedan runt. Jag valde sicksack! 
 
 
Efter att du sytt kan du klippa bort överflödigt tyg, jag valde även att klippa fleecen lite kortare uppe vid mudden så att den inte skulle sticka ut när man krängt dem rätt. Sen är det bara att vända dem rätt o använda dem!
 
 
 
Till sist valde jag att ta några knappar från tröjan och dekorera med.
 
 

7 januari!

      2013-11-08 / 19:31:47 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
 
Idag skrev jag papperna för min första anställning som förskollärare! Känns så himla bra att ha ett jobb klart redan innan jag gått ur skolan! Ibland måste man lita på sin egen förmåga! 
 
Efter 3.5 års slit i skolan vare väl på tusan om man inte hade fått en anställning!  Flera har sagt åt mig att jag haft tur och ska vara tacksam. Jag är tacksam men jag tänker också att det inte handlar om tur. Det handlar om att jag faktiskt har utbildat mig, visat framfötterna och visat att jag är bra på det jag gör. Inte bara tur! Man måste tro på sig själv och sen även ge beröm till sig själv. Jag fick inte detta jobb pga ren tur utan för att jag är den jag är!
 
 
 

Att visa kärlek!

      2013-11-07 / 14:03:10 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
En dag när jag kom hem efter skolan hade min fina sambo ställt detta på bänken innan för dörren. Det bara stod där i hallen som en kärleksfull kram! Vi köpte mat istället för att laga den själv och även min mor kom med en fin blomma och firade! Tillsamman skålade vi i mousserande vin för de goda nyheterna!
 
Börja ni bli nyfiken på vad det är? Kör en liten cliffhanger så här en torsdag!  Imorgon får ni veta!
 
 
 

Tavla med familjeregler!

      2013-11-03 / 10:19:00 Publicerat i kategorin Budskapstavlor  
Jag älskar tavlor, hemmagjorda som köpta. Men de flesta gör jag själv då jag har ett intresse att sitta och fixa i mina program med. Det senaste tillskottet är en tavla som hänger i vår hall vi vid våra jackor. En liten humoristiska tavla om familjereglerna hos oss.
 
 
 
Tavlan har jag gjort själv i photoshop efter inspiration från en tavla jag sett på en blogg. Är ju så bra när man får och ger inspiration på internet! 
 
RSS 2.0