Gevaliahuset

      2011-01-31 / 13:41:46 Publicerat i kategorin Fynd  

Goddag
Redan måndag och då är det tillbaka till verkligheten som gäller.

Måååååste bara få visa denna söta lilla plåtburk jag fick av prins Charming igår när jag kom till New Valley. Ett litet plåthus med taket som lock, det står gevalia på den, så jag antar att det är en gammal Gevaliaburk även jag aldrig har sett en sån förut, men man kanske är för ung ; ) Visst är det gulligt??


Erik, guldgruvan!

      2011-01-30 / 13:57:42 Publicerat i kategorin Fynd  
Hej alla härliga
Jag hoppas ni har haft en härlig helg och än är den ju inte slut. Nu suger vi ur det sista ur vår söndag och njuter riktigt och laddar inför kommande vecka.

Igår hann det blir ett besök på Eriks för mig. Det var GALET mycket folk (jag tror att Erikshjälpen är det nya innestället i Härnösand) och det är bland det värsta jag vet, alltså inte att det är det nya innestället utan när det är mycket människor. När folk plockar, trycker, drar, nästan slänger saker fram och tillbaka. Att dom puttar en för att hinna först till pepparkaret för 2 kr... Ne det fick bli en halv snabb sväng där inne, men jag fick tag i det jag faktiskt ville ha. Knappar, bakformar och en gammal plåtburk.Min skrivbordstol

      2011-01-29 / 16:15:36 Publicerat i kategorin Fynd  
Tjolahopp Everybody
Jag hoppas ni har en mysig helg i vårt härliga "nästan våriga sverige"

Denna lilla goding köpte jag runt jul på Erik. Hade länge använt en köksstol som skrivbordstol men nu hittade jag denna söta. Helt perfekt. Jag har ingen aning om den är en gammal stol eller en mass tillverkad stol à 2 år gammal, men eftersom den har den lite gamla stilen på sig tycker jag den förtjänade en ålder. Så hur gammal fick den blir?

Den fick såklart samma ålder som jag=)


Budskapstavlor

      2011-01-28 / 14:34:38 Publicerat i kategorin Pyssel  
Hej hej allihopa, idag hurrar vi och tänker äntligen helg

...och äntligen ser jag ljuset igen och då menar jag inte ljuset ute, eller Jo det ljuset med men ljuset i tunneln för att förkylningen håller på att gå över. KORS i taket, I`m Alive! : )

Idag blir det ett snabbt inlägg om mina buskapstavlor.
Två st tavlor med två olika buskap, gjort på en vitmålad bred planka, med handskriven text och ett hjärta i grå lera med lite hampasnöte till.

 Tags i lera

      2011-01-27 / 15:40:16 Publicerat i kategorin Pyssel  
Hejsan kära läsare

Idag har det varit en helt underbar dag, solen har lyst och det har nästan varit plusgrader ute, jag har suttit under täcker i soffan och kollat på hur solen smält snön som droppat från balkongen. Både en härlig syn och ett härligt ljud.

Några "tags" i lera har blivit gjorda här hemma, jag vet inte riktigt än vart jag ska ha dem. Kanske på blomkrukor, på presenter, vi får se vart de hamnar. En fick i alla fall hamna på ljusburken.


Snö, snö bara snö!

      2011-01-26 / 18:47:26 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Hej allihop!
Hur har ni det? Jag hoppas att ni har lyckats lura förkylningarna som går nu och att ni håller er friska. Här är det sängliggande som gäller, det bara kliar i mina fingrar att få börja/fortsätta och pyssla med alla saker här hemma, men just nu finns inte kraften.

Tittade ut idag genom fönstret och det enda jag såg var massa översnöade cyklar. Jag kan inte tjata nog, men det är dags för våren att titta fram nu.


Tändsticksaskar i shabby chic stil

      2011-01-25 / 15:26:57 Publicerat i kategorin Pyssel  
Hej allihop.

Äntligen är solen framme och vi kan njuta av fina dagar. Nu hoppas vi det håller i sig så kanske snön har hunnit smält bort till midsommar.

Här hemma är det sjukstuga, förkylningen har sakta med säkert smygit sig på mig, nu har jag ont i halsen, är snorig och allmänt utmattad, men det är bara och bita i det sura äpplet och härda ut.

Igår hann jag med lite små pill och det slutade i några dekorerade tändsticksaskar. Tycker det där lilla eldbarnet på framsidan är så fult, så jag lägger alltid undan asken varje gång jag tänd ett ljus, men nu har jag dekorerat dem så nu vill man inte annat än bara låta dem ligga framme.

Om ni är intresserad av att köpa en ask, hör av er. De kostar 20kr/st


Något för alla...

      2011-01-24 / 12:25:41 Publicerat i kategorin Pyssel  
Hej på Er!
En intensiv vecka på skolan avslutades med en intensiv helg. Roligt, men oj vad tiden rusar iväg, tycker inte att jag hinner med någonting.... Dessutom saknar jag ljuset och solskenet. Det känns som en otroligt mörk tid nu även om ljuset håller på att vända. Jag längtar till våren!

Jag insåg i alla fall för någon dag sedan att jag behövde utöka mitt pärmförråd. Räkningar, avtal, viktiga papper hade fyllt de andra pärmarna så nu fick det flytta in en ny pärm, och jag bestämde mig även för att den skulle få ett nytt utseende och passa in lite bättre här hemma

Vem har inte en sån här hemma?Använd någon fin servett du har hemma, lite färg och karlsson lim, det är det som behövs. Jag klippte lös plastfickan som satt på ryggens pärm och målade den sedan 2-3 ggr (ryggen alltså, inte plastfickan), jag använde mig bara av vanlig snickeri färg. Sen klädde jag sidorna med denna underbara servett som bara sprider vårkänsla inom en och sen satte jag fast en liten spets stump längs kanten jag hittade i ett skåp.Så här blev det, ganska stor skillnad va?
Kunde inte låta bli..

      2011-01-23 / 20:51:06 Publicerat i kategorin Fynd  
Julen är över, förbi, har passerat, julen 2010 befinner sig redan nere i kartonger i källaren. Men igår när jag var på ica och skulle handla lite, stod den här bocken, ensam på en hylla, och jag kunde inte låta bli att köpa han. Han kommer passa in perfekt i julen 2011, och jag fick han även till fyndpriset 10 kr.


Knappburk=)

      2011-01-22 / 16:21:05 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Ville bara visa upp min söta lilla knappbruk jag fick i julklapp=)
Smart förvaring!

      2011-01-20 / 16:51:26 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Jag gillar smart förvaring för små saker, som också såklart är snygga. När jag skriver här på bloggen att jag bor litet så låter det nästan som att jag bor i en etta på 25 kvadrat, men jag bor faktiskt i en tvåa på nästan 60 kvadrat, men eftersom jag har projekt igång överallt i lägenheten så känns den som liten.

Tillbaka till det jag faktiskt skulle skriva om. Jag gillar som sagt smart förvaring. Jag har köpt dessa plåtburkar på IKEA, de är egentligen meningen att de ska sitta på en metallplatta som man ska skruva fast i väggen och sen sätta dessa burkar på, men jag har satt dem direkt på kylskåpet. De fungerar perfekt för förvaring av frukost saker, russin, nötter, the osv. De fungerar som magneter så man kan ju sätta viktiga papper bakom där med som man vill hålla ordning på.


Gjuter madonnor!

      2011-01-19 / 19:30:00 Publicerat i kategorin Betong  

Gjuter för fullt här hemma ( som vanligt) men just nu är det denna modell av madonna som gjuts, är hon inte underbar?


Syskrinet

      2011-01-18 / 11:32:20 Publicerat i kategorin Pyssel  
Jag fick detta gulliga syskrin av min mamma, men som vanligt kunde jag inte låta bli att göra om det. Det fick bli lite vitfärg och så skrev jag med en spritpenna ovanpå. Vilket jag nu ÅNGRAR!!! Det ser inte alls bra ut, jag hade en bild inne i huvudet om hur jag ville att det skulle se ut, men när jag väl skrivit det på skrinet vart det inte alls som jag tänkte mig. Men men det är inte mycket att göra åt det nu, men jag har lärt mig en liten läxa: Man ska inte försöka skriva på fri hand.
Då och nu...

      2011-01-17 / 10:49:35 Publicerat i kategorin Pyssel  
För några år sedan fick jag dessa söta kronor i guld av min mamma, det är ljuslyktor. Jag hittade dem för några veckor sedan i ett skåp i köket och tänkte att dom är så söta så dom borde få vara framme. Dock, så skulle dom få bli vit SÅKLART : ) Nu står dom inne i sovrumsfönstret och smälter in precis som jag ville :)Betong buddah=)

      2011-01-16 / 16:33:17 Publicerat i kategorin Betong  
Mina närmaste vet att jag länge har varit på jakt efter en bebisbuddah. Jag har än idag inte hittat någon så jag har givit upp. Istället har jag helt enkelt fått gjort en själv, och i vilket material? JO betong såklart=)

Jag är jättenöjd med han, han fick en lite luftbubbla just på huvudet men ingen är ju perfekt ; )
Nu ska han få torka i några dagar till och sen ska han målas vit, i en blank vitfärg.

Lägg märke till hans hängande bröst där tillochmed bröstvårtan finns med=)Angående mitt inlägg igår med strutarna med betong och spets, så blev det tummen ner. Det gick INTE. Hade man använt formgummi i först hade det säkert funkat alldeles utmärkt, men har ni någon gång arbetat med det så förstår ni varför jag inte orkade...

Betong igen!

      2011-01-15 / 13:19:38 Publicerat i kategorin Betong  
Just nu står dessa och torkar i mitt kök. När jag var i Birsta i torsdags så fyndade jag dessa pappstrutar på panduro för bara 8 kr. Jag har tejpat fast lite spets inuti och har sen lagt i betong och tryckt fast en liten ljushållare. Vi får se om det funkar att gjuta i, jag har ingen aning, men värt ett försökt : )

De sägs att det värsta är över...

      2011-01-14 / 22:58:42 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Idag hade jag sista inlämningen till AUO1 (allmänt utbildningsområde 1), det vill säga att JAG har överlevt första kursen på universitetet, det känns UUUUUUUUUNDERBAAAAAART!!!!!. Fatta att jag har klarat detta? 30 poäng är nu mina : ) Detta firades med fin middag idag med de bästa på brännavägen : )

Det sägs att varje högskolepoäng motsvarar 300 s, så det kanske inte är så konstigt att det ibland kännt som att man inte gjort annat än läst o läst o läst o läst o läst...

Förstår inte ni hur jag har orkat att läsa allt detta??!!


Massa nytt : )

      2011-01-13 / 22:38:48 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Har varit i birsta idag och handlat in MASSA nytt och roligt till mitt "pysselförråd", Så nu kommer jag kunna förverkliga många av det saker jag gått o klurat på länge. Men jag ska inte avslöja för mycket : )

Liten sneakpeak av vad jag köpt ;)


(Bild: google)


Ljuspåsar

      2011-01-11 / 22:44:29 Publicerat i kategorin  

Ljuslyktorna är perfekt för alla oss som tycker det är mysigt att krypa upp i soffan med en filt när mörkret kommer. Men kom ihåg att man måste ha ett litet glas/ljuslykta inne i "påsen" innan du tänder.

Storlek: Ca 11 cm bred, 15 cm lång

Pris : 50:- styck
(Ljuslykta går att köpa till för 10:- som passar, annars finns t.ex. ikeas ljuslycktor som passar alldeles utmärkt)

  


En kundbeställning : )

      2011-01-10 / 12:26:56 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Fick igår ett otroligt gulligt mail av en kille som köpt ljuspåsar av mig för några veckor sedan till sin fest. Han hade beställt påsar med J på i olika format. Han skickade dessa fina bilder och han skrev ochså ett mail tidigare med texten:
Hallå hallå!
Vill bara säga att jag har fått ljuspåsarna och att dom ser SKITBRA ut!! 
Tusen tack!

Det är alltid roligt när man få återkoppling av kunder : )

 


Mjukis!

      2011-01-09 / 18:24:16 Publicerat i kategorin Betong  
Som ni märker är ett av mina favorit material betong just nu. Jag hoppas ni inte lessnar på mitt tjat om betong hit och betong dit. Men det är så fantastiskt material för det finns inga gränser för vad man kan skapa.

Det senaste är denna ljusstake i betong.
Visst är det konstigt hur något så hårt kan se så mjukt ut?


Besöksräknare!

      2011-01-08 / 13:59:45 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Jag hade en besöksräknare från en sida som har lagts ner tyvärr, så nu har jag skaffat en annan räknare från en annan sida. Det känns lite drygt, för nu har jag fått börja om från början igen. Känns ur tråkigt!!

(Bild: google)


Sy en enkel hissgardin!

      2011-01-07 / 17:54:48 Publicerat i kategorin Pyssel  
Jag har fått många frågor på hur jag sytt min hissgardin. Den är så super enkel att sy att det nästan är pinsamt och ändå ser den ganska proffsig ut!

1.Köp ett tyg som är 10 cm bredare än ditt fönster, alltså 5 cm på var sida sen när du syr.
2.Fålla alla kanter runt tyget.
3.Sy en kanal upptill och en ner till.
4.Sy fast banden som du sedan ska använda för att knyta med, en på var sida om tyget.
5. Stoppa in pinnen i ena kanalen, hänga upp gardinen och knyt upp den med hjälp av banden.

KLART!! : )

Jag valde att köpa till sidenband, men det går lika bra att köpa lite extra tyg och sy band av de.


Tavla med betong rosor och hjärtan.

      2011-01-06 / 15:53:05 Publicerat i kategorin Betong  
Har så otroligt stora och fula hål i min vägg i köket men det är mig själv jag får skylla på för det är jag som gjort alla eftersom jag haft olika hyllor som jag tröttnat på. Nu när jag satte upp tallrikshyllan vart det två stora hål som blev synliga. Ville ha något lite diskret där som täckte dom, men man har inte direkt nå pengar att köpa nya så här efter jul. Så jag använde mig av lite betongrosor och hjärtan som jag hade över sen förut. Dock vart snörena väldigt opassande och fula till tavlorna, måste byta ut dom, Men vet inte vad jag ska byta till?


Betongägg!

      2011-01-05 / 14:42:40 Publicerat i kategorin Betong  
Nu tror ni säkert att jag blivit helt från vettet, som gör ägg i betong under vintern och nästan under jul. Men det var nämligen så här att jag hade glömt bort att jag hade ett paket med ägg i kylen, hade bara ätit ett innan resten hann gå ut. Så en dag när jag städade kylen tänkte jag att istället för att bara kasta dom kunde dom i alla fall få använda skalet på ett värdigt sätt. Därför fick det blir betongägg. Det var dessutom ett litet experiment för jag visste inte ens om det gick att gjuta i dem. Nu står dom på hyllan i köket och väntar på att det ska bli påsk : )

Visst vart dom så där härligt skrovliga med hål i?=)


Betongfat!

      2011-01-04 / 16:06:35 Publicerat i kategorin Betong  
Egentligen är jag allergisk mot betongfat och betongfat gjorda på blad. Jag tycker det är sååå tråkigt, alla gör dom, väldigt fantasilöst och egentligen bara tråkigt. Då kan man ju ställa sig frågan varför jag då gjort ett fat nu??... Hmm... ja, jag skyller på att det blev betong över. Men det vart inte så där jättefint heller så det var väl rätt åt mig :)


Loppis!: )

      2011-01-03 / 21:04:12 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Fyndade dessa söta små koppar med fat på erikshjälpen för 5kr. Får se vart dom hamnar och blir för något i slutändan : )


Tallrikshyllan är klar : )

      2011-01-02 / 13:52:52 Publicerat i kategorin Pyssel  
Nu har min tallrikshylla äntligen kommit upp på väggen! Känns underbart, jag är så nöjd med "designen" på den. Den passar perfekt in i mitt lilla kök!. Nu ska jag försöka visa bilder på hur jag har byggt den! Det var inte alls så svårt.
Det jag använde var:
2 hyllplan från ikea à 25 kr/st
1 rundstång à 8kr
4 krokar och spik
Vitfärg

Hyllan har max kostad 100kr och göra. Jag har ritat ut formerna på vanligt papper, vilket komma synas tydligt att det är en kvinna som har gjort mallen och inte en man ; )
Den färdiga hyllan.
Fyndat!

      2011-01-01 / 19:57:55 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Jag hoppas ni hade en fantastisk nyårsafton igår, det hade jag! En skönt avslappnad kväll med vänner och tok go mat=)

Jag har äntligen hittat ett litet ljushus som passar perfekt till mitt kök, dessutom vart det ett fynd, 30kr kostade det=) Sen hittade jag även lite dekorationssand på Jysks julrea, 7 kr/st, det är något som alltid går åt här hemma=)

 

 

RSS 2.0