Saffrans skorpor med mandel
2013-11-28 / 22:11:23 Publicerat i kategorin ReceptJust dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Torra fast saftiga. Mjuka men ändå hårda och så det goda mandlarna på det. Nu under veckan har jag gjort flera satser. Vi ska dels ge bort i julklapp men även behålla själv tills julafton. Ja, om man nu inte råkar mumsa i sig dem i förtid!
Jag har packeterat dem i fina cellofanpåsar och så ska jag göra lite snygga ettiketter till!
Så här gör jag mina. Orginalreceptet kommer från Leila!
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hackad sötmandel
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Trackback