Snart valborg!

      2012-04-29 / 18:16:02 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Så har denna helg passerat. Jag har jobbat hela helgen, igår hade vi över 650 besökare på jobbet och idag vart det tyvärr inte alls många. Det är så himla sjukt när det kan skilja så där mycket från dag till dag. Som tur var väl att vi inte fick så många idag eftersom städet vart sjuk så vi var tvungen att hinna städa och plocka undan allt själva.

Nu laddar vi om för sista april. Jag och L ska åka till Nya dal och äta middag med hans föräldrar först och sen ska vi åka vidare till några av hans vänner, ska blir mysig. Lugn, men mysigt.
Vad ska ni hitta på?


Nu är dom här, dom små söta rackarna som får vårkänslorna att verkligen spritta i kroppen. Välkommen lilla tusselago.


Att ställa för höga krav.

      2012-04-28 / 10:24:00 Publicerat i kategorin Vackra citat  
Helgen är till för att vila, jag tycker att vi ska börja ställa färre krav på oss själva på helgerna och faktiskt bara försöka göra det vi gillar och bara njuta av dagarna.När regnet faller.

      2012-04-26 / 13:12:18 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Så himla kul att ni var många som uppskattade mössan jag visade igår. Den är nu på väg till en ny ägare som förhoppningsvis kommer ha stor glädje av den : )
Idag sitter jag med näsan i mina böcker och tittar ut på regnet, på något sätt är det ganska mysigt ibland och sitta ihopkurade i soffan med en kopp the, en bok och bara titta ur på dropparna som faller. Nu hade ju ioförsig boken kunna fått varit lite mer intressant, en man kan ju inte få allt : )


Strax ska jag åka iväg och ha mina smyckeskurser som alla andra torsdagar, det börjar dra ihop sig mot slutet snart. Bara fyra gånger kvar nu. Idag ska vi jobba med krympplast och med koppartråd för att göra trasselsmycken =)


Bild lånad från pastill

En bebismössa virkad, nu saknas bara en bebis.

      2012-04-25 / 17:21:22 Publicerat i kategorin Virkat  
Dagarna bara flyger förbi och jag verkar lägga allt mindre tiden på bloggen. Känns inte alls kul, jag gillar ju och blogga. Kanske bara är i en svacka som jag kommer ur snart igen. Läser ju faktiskt en riktigt mardrömstermin just nu.  Jag har egentligen inte så himla mycket kul att uppdatera er om. Jag har återigen börjat virkat, vet inte varför jag sluta. Det är ju verkligen som balsam för själen.


En söt lite bebismössa har blivit gjord, jag har ju dock ingen bebis själv så om det finns någon där ute som har en bebis som skulle vilja ha denna mössa är det bara att maila=) Först till kvarn. (Mössan är virkat i ett ljusgrått garn)
Mönster kommer från pysselkiisen. Kanon mönster : )När våren kommer vill jag virka.

      2012-04-18 / 10:00:44 Publicerat i kategorin Virkat  
Oj vad jag har blivit dålig på att uppdatera här.

Men det bara är så tyvärr. Kanske är det bättre jag lägger ner bloggen? Jag vet inte, den karamellen får jag suga på ett tag.

Så vad har hänt? Tentan gick suverränt, bättre än förväntat så nu kan jag göra ett kryss på ett papper, hemtentan är inlämnad och väntad på att bli rättad. Gu så jag kommer mysa när denna termin är över och det bara är sommar. Den här veckan börjat en ny omgång med KomTek grupper, nya härliga barn, sugna på att lära sig massor. Dom har en sån himla härlig drivkraft i den där ålden. Allt är intressant och dom är sugen att testa. Undra när det försvinner? När dom blir tonåringar och coola? Eller är det vi vuxna som glömt att anpassa undervisningen efter barnen?Jag är så himla sugen på och virka en bebismössa. Men jag har ingen och ge den till, och det skulle också kännas konstigt att ge bort en virkad mössa nu så här till våren? Men det finns så mycket fint och jag är så sugen på att komma igång med virkningen igen. Kolla bara in denna sötnos.


Bild Ravelry.com

Tenta time!

      2012-04-11 / 10:26:00 Publicerat i kategorin Inspiration  
Igår var det dags att skriva en till tenta. Det gick förhållandesvis bra. Alla tentor är ju olika och svåra på sitt sätt och gårdagens tenta var verkligen en tenta som gjorde att man var tvungen att fundera och analysera. Det som är jobbigaste med det hela är det faktum att man inte vet om man har tänkt rätt, den enda feedbacken man får är ju när man väl får tillbaka tentan. Men återigen är det bara och hålla tummarna, denna tenta får man svar på i början på maj så det är ett tag kvar.Det finns så himla många fina barnrum, och det verkar vara det enda rummet där folk faktiskt vågar inreda med färg med. Härliga färger som gör en glad. Kolla bara in detta fantastiska sagoträd som rymmer massa olika saker men samtidigt väcker den något kretativ hos en. Man blir sugen på och leka med djuren eller läsa en saga. Hade jag barn skulle jag lätt göra ett sånt här träd : )


Bloggen blir lidande.

      2012-04-09 / 11:19:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Jag är i en fas just nu där jag är en dålig bloggare, jag märker det.
Mina dagliga uppdateringar har försvunnit. Vet inte vad jag ska skylla på, om jag ska skylla på lathet, jobbet, skolan eller något annat finurligt. Men jag ska försöka bättre mig. Jag lovar.


Idag är sista dagen att läsa på inför tentan imorgon. Känns jobbigt och redan skriva en ny tenta eftersom man inte ens fått reda på hur det gick på den förra än. Lärarna har 15 arbetsdagar på sig att rätta och med alla röda dagar innebär det att vi får resultatet på torsdag nästa vecka.
En snygg hemmagjord nyckelhållare är inte så svår och göra. Kolla bara in denna skönhet. Gjorde på några leksaksklossar och av en bit trä. Kolla in hos mysweetsavannah för att se exakt hur ni går till väga.

 


Gör roligaste påsk efterrätten!

      2012-04-06 / 12:55:56 Publicerat i kategorin Recept  

Hela denna vecka har jag jobbat, så nu när alla andra är ledig får jag allt sitta med näsan i böckerna och försöka komma ikapp det som jag ligger efter med. Men det är helt okej. Hade ändå inget annat bättre för mig. : )

Ikväll ska jag och L ut och äta middag på högakusten hotellet med några vänner som är hemma från Norge. Ska bli jättemysigt.

Vad ska ni hitta på i påsk?Hittade idag den roligaste påskefterätten på länge. Kolla in här hur ni gör den.


Söka ny lägenhet!

      2012-04-03 / 18:11:37 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Nu var det dags igen, att gå på lägenhetssök. Vi är i ganska akutbehov av en ny lägenhet. Nu finns det en ute som jag är intresserad av. Exakt likadan som det tre andra som jag förlorat mot när det varit budgivning. Så denna gång tänker jag inte skapa nå falska förhoppningar för jag blir bara så himla besviken varje gång jag "förlorar" lägenheten.

Så nu vill jag att ni alla håller tummarna för mig, nu borde det väl vara min tur?
I lägenheten finns det två badrum. Skulle vara lite mysigt och sätta små flamingos på gästtoan, eller vad säger ni? Ser dem inte lite charmiga ut : ) Jag vet aldrig om jag faktiskt skulle våga sätta upp några, men jag kan inte låta bli att beundra dem och tycka det är väldigt läckert.


 

Dags att hänga ut tvätten!

      2012-04-02 / 13:56:44 Publicerat i kategorin Pyssel  
Jaha, då var den nya veckan här. Veckorna bara rullar på i rasande fart. Här hemma sitter jag som vanligt med huvudet i böckerna. Sitter just nu och läser på inför den andra tentan, som är på tisdag nästa vecka. Denna gång behandlar det ämnen som Antagonism, mothegemonier, argumentation, retorik, lingvistiska skrift, Ekvivalenskedjor, differenser och anomalier och många fler. Jag förstår att ni blir väldigt intresserad av att läsa fler oförklarliga ord, men jag nöjer mig där.  

Annars då? Jodå, har tagit på mig jobb 3 dagar denna vecka, plus mina 3 kurser som jag undervisar i på kvällarna. Så man kan väl säga att jag har fullt schema, även denna vecka.
Snart kan man börja hänga tvätten ute, varför inte piffa till klädnyporna lite. Åter igen denna fantastiska washi tane : )

 

RSS 2.0