Att koka sin egen potatis!

      2014-08-10 / 20:52:02 Publicerat i kategorin Litegrann om mig : )  
När vi flyttade in i huset i början av juni hann jag trycka ner lite potatis i jorden och sätta jordgubbsplant. Idag var det dags att titta hur långt potatisen kommit. Drog upp en blast och upptäckte att potatisarna faktiskt växt mycket mer än jag trodde att de skulle ha gjort. En handfull med potatis kunde jag plocka i varierande storlek. Både jag och Lars gillar när potatisarna är ganska små. Bara koka den med skal på, lägg på en klick smör, lite salt, så är det en härlig mumsbit!
Kommer inte ihåg exakt vad sorten hette som vi satte. Men det är en liten fastare mandelsort!Nästa år är tanke att jag ska hinna komma igång lite tidigare. Då har jag tänkte så sallad, mangold, sockerärtor, vitlök, salladslök och massa mer!Idag är sista dagen på semestern. Vart tog dessa sex veckor vägen??

Egengjord kallrörd tvål!

      2014-08-08 / 12:29:28 Publicerat i kategorin Litegrann om mig : )  
Dagarna bara rinner iväg och idag är jag inne på min allra sista semesterdag. Hela sex veckor har jag varit ledig, men vart tog de dagarna vägen? Har lite ångest för att börja jobba igen. Inte för att jag inte trivs på jobbet, snarare tvärt om. Men det är ju så himla skönt att vara ledig! Jag får spendera hela dagarna med Malwe. Följa hans utveckling, höra när han lär sig alla nya ord, pussa hans knän när han ramlar, torka bort ketchupen från ansiktet när han ätit. Jag har blivit bortskämd med att få vara med han jämt, varje minut. Önskar att det alltid var så!

Under sommaren har jag hunnit pysslat mycket. Det är ett sätt för mig att fylla på själen igen. Ett av dessa pyssel har varit att göra egen tvål och nu är min första omgång kallrörd tvål helt klar! Helt utan tillsatser, parabener, palmolja och andra ingredienser som fabrikerna tillför.
Med en doft av jasmin och vanilj är den inte bara bra för huden utan luktar även fantastiskt!
Den fallande rosen !

      2014-08-05 / 22:36:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Idag har jag äntligen tagit tag i en själ gnagare. En sån där uppgift som jag kan ligga och tänka på då jag krupit ner i sängen. En uppgift jag känner är lite strulig och som jag inte har kontroll över. Som ständigt ligger och gnager i mig på något vis!
Att rensa i alla papper, att sätta in rätt papper i rätt pärm. Lagfart, pantbrev, köpebrev, kontrakt, oifyllda autogiron, elavtal, räntelåsningar, försäkringspapper, ja alla viktiga papper.
Alla papper som kommer som nyinflyttad är många, såna där viktiga som man vet att man bör hålla reda på. Såna som man tänker att jag lägger det 'här' så gör jag det 'sen'. Men sen kommer aldrig. Men idag tog jag tag i sen och nu är det ordning. Både i pärmar och i själen.
Visst är den vacker rosen? Denna ros planterade min gulliga mamma här ganska precis när vi flyttade in. Den är så otroligt vacker så man önskar att det gick att frysa tiden. Att stanna den för en stund, så inte bladen börjar falla! Jag vet inte vad rosens egentliga namn är, men vi kallar den för GuldLisa. Guld för dess färg och Lisa för att det är min mammas namn. Mormorn med ett hjärta av guld!

Jackhängare av gamla spikar!

      2014-08-04 / 22:01:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
För några kvällar sen var jag med min lilla familj ute på en mysig kvällspromenad i skogen. Vi gick en skogsstig där det för länge sedan låg ett gammalt sågverk! Ett perfekt ställe att hitta flytvirke på. Längst med vattnet hittade vi flytvirke som jag självklart blev sugen på att ta hem. När jag gick där i vattnet med mina bara fötter hittade jag även något annat. Nämligen gamla handsmidda spikar. Stora och små, sneda, raka, rostiga, ja alldeles perfekt i mina ögon. Jag gjorde ett glädjetjut så karln och Malwe tittade förvånat på mig. Självklart har de svårt och förstå värdet i mitt fynd, karlar har ju ibland det.Väl hemma lät jag sedan flytvirket torka till riktigt ordentligt. Hamrade sedan till spikarna och lackade dem så att de inte skulle färga av sig på någons jacka! Sedan var det bara fram med hammare att banka ner dem. Kan även här tillägga att det är bra fiffigt med en karl som kan rycka in med lite muskelkraft. Om man som jag saknar det!

En sån där helg!

      2014-08-03 / 17:58:55 Publicerat i kategorin Tårtor  
Hur har ni haft det i helgen?
Vi var själv hela familjen upp till Junsele djurpark. En mysig dag tillsammans där vi kollade på djuren, åkte karusell, lekte i lekparken och fikade gott i sommarsolen!
 
 
 
I helgen har även pappan i huset fyllt år. Så söndagen spenderades med att fika tårta, i flera omgångar, hela dagen. Ja, ni vet när det blir så att man äter kakor hela dagen. Så tillslut vet man inte om man är hungrig eller illamående. 
 
 
 
 
 
Jag brukar alltid baka en massa kakor och tårtor. Men jag hade ingen lust eller ork. Att måla huset och denna värme har gjort att orken försvunnit!  Då är det ju sån tur att så många andra kan baka, såna som ica! Men en passionsfruktstårta fick jag allt ihop!
 
 
 

Ett kakfat till en fin vän!

      2014-08-01 / 14:53:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
För några dagar sedan fyllde en vän till mig år. Vi hade tyvärr inte möjlighet att fira då så igår blev det tårtätning istället! En mysig eftermiddag tillsammans där våra jämnåriga grabbar busade upp varandra och även de hade jätte roligt.I present hade vi med oss ett kakfat. Till kakfaten jag gör köper jag alltid loppis fyndade tallrikar. Tycker man ska ta tillvara på alla de udda tallrikarna som finns. Sedan handtextade jag orden på faten med pensel och porslinsfärg. Alltsammans brändes sedan i ugnen.Borrade hål med en kakelborr och satte fast själv ställningen på fatet. Det är egentligen inte så svårt att göra sig ett eget kakfat. Det enda momentet som kan vara lite klurigt är just då man borrar hålen. Men övning och en redig karl är att föredra i momentet!
RSS 2.0