En fin dag!

      2012-01-31 / 14:48:22 Publicerat i kategorin Pyssel  
Äntligen måndag. Ellehur var det? Det är tisdag va?
När man i stort sätt bara sitter hemma och läser hela dagarna blir man lätt förvirrad över både klockan och dagen.
Jag har börjat läst en ny bok denna vecka som är betydligt bättre, intressantare och inte minst mer lättläst.
Börjar se ljust igen på skolan, i alla fall för stunden  : )Pysslat ihp ett par tårtörhängen i fimolera!. Mums mums : )


Använda bestick som tavelkonst!

      2012-01-30 / 11:13:00 Publicerat i kategorin Inspiration  
Idag är det skolarbete som gäller. Ska gå till biblioteket och möta upp resten av studiegruppen för att göra färdig en diskussions uppgift som vi ska lämna in skriftligt. Efter det ska jag iväg och jobba, jag ska ha en konferens på jobbet till klockan 8 på kvällen. Undra när jag ska få tid till träningen idag? Kanske får ta den som en prommenad till och från jobbet?!


Ganska snyggt och intressant att inreda med bestick. Checka in tavlorna!


Bara en söndag i mängden!

      2012-01-29 / 09:12:04 Publicerat i kategorin Allt och inget!  

Strax ska jag iväg och jobba, har precis kommit ut ur duschen och tänkte bara slänga in ett litet meddelande här innan jag åker ner.

Idag blir det som sagt jobb till kl halv 5, kl halv 6 börjar buggen, så det blir lite halvbråttom att hinna hem och byta om efter jobbet för att fara vidare.

Sen ska ja och L baka hemmagjord pizza när buggen är slut. Som jag har längtat hela veckan efter det. Det blir med fyllning av kronärtskocka, oliver, champinjoner, paprika, ost och tomat. Mmmm... Det bara vattnas i munnen redan nu : )


Jag vet att jag idag brukar uppdatera om barnpyssel, men jag har inte hittat något roligt att visa er. Ibland är det så... tomt på inspiration, även för mig.
Men hittade däremot en annan ganska rolig trottoarpratare från en Pub i England.

Just ja: Söndag är ju min vägningsdag, vågen pekade neråt, inte mycket, men allt neråt är bra! Hejja mig!!


We are what we pretend!

      2012-01-28 / 13:15:22 Publicerat i kategorin Vackra citat  

Söta små ljuslycktor!

      2012-01-27 / 11:49:50 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Så har nästan en hel vecka gått igen! Det har för min del varit en bra vecka, jag har tränat alla dagar, även om jag velat ge upp lika många gånger som jag tränat. Av någon anledning har det varit extra tungt med träningen denna vecka. Men så är det väl... upp-och-ner-gångar. I helgen är det jobb som gäller för min del. Det är bra, behöver lite extra pengar i fickan.

Vad ska ni göra i helgen?


Jag har även denna vecka varit ganska duktig på att komma på saker att göra, förutom att plugga. Men det blir väl så när böcker är så trist som de kan bli.
Denna vecka har bestått av att tillverka söta ljuslyktor av glasburkar, lite ståltråd, en bit tyg från ett gammal lakarn och en liten berlock! Tjoohoo så fint det blev : )

Skolh*lv*t*!!!

      2012-01-26 / 12:04:40 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Om ni idag inte orkar höra mig klaga, sluta läs här!

Oj ursäkta min svärrubrik så här på en torsdag. Men skolan känns tung, svår och bara utmattande. Jag försöker verkligen med en positiv inställning läsa denna otroligt jobbiga teoretiska bok.  Det är många begrepp så som determinism, socialkonstruktionism, universalism, reduktionism,koalitionspolitik och många fler som bara får mitt huvud att snurra, när jag tror att jag har förstått den ena och börja läsa den andra så blandar jag ihop den tredje med den femte.

Ibland blir jag nästan så frustrerad att jag inte längre tror på mig själv att jag kommer klara denna termin. Jag vill verkligen förstå det jag läser och det är det som gör mig så himla frustrerad när jag inte förstår. Det står även i boken att "detta är en bok som bör läsas flera gånger under en längre tid för en djupare förståelse". Men när jag inte har den tiden? När jag har 3 dagar på mig att läsa 200 s, göra en sammanfattning, samt förstå den, Hur ska jag då göra?

Stackars er som får höra mitt gnäll.52 sidor och en lång kisspaus senare...


Tänk vad fint det blir med vitfärg.

      2012-01-25 / 11:05:11 Publicerat i kategorin Renovering av huset på landet.  
Idag när jag vaknade hade jag vääärldens träningsvärk i exakt hela kroppen. Jag tror att det enda som inte ömmade var öronsnibbarna, men där finns ioförsig inga muskler heller. Idag så blir det till att läsa hela dagen, har mycket litteratur att plöja igenom och förstå. Idag ska jag börja läsa en bok som behandlar genus, ras och kön i Usa på 90-talet. Visst hör ni vilken underbar onsdag jag kommer få, och ni kan inte låta bli att vara avundsjuka va? På mig? som får läsa denna fantastiska bok ;)

Jag berättade för er tidigare att vi målade om bland annat kryddhyllan i köket i helgen, kryddhyllan är ett steg för den ansiktslyftning och light renoveringen av köket i huset. Jag känner mig rikigt nöjd. Tänk vad fint det jämt blir med lite vit färg.


Före:Efter:Det här med steg och kalorier!

      2012-01-24 / 11:48:00 Publicerat i kategorin Hälsa/träning/vikt  
För mig säger inte ordet kalorier mig något.. inte det här med kcal heller som jag inte ens vet vad det betyder. Något med energi va??

Men igår hittade jag en hemsida som kunde omvandla olika saker som man äter till steg istället. Jag tycker det är mer logiskt och för mig ett bättre sätt att förstå saker. Jag önskar att alla livsmedel var märkta med steg. Äter du denna behöver du gå 3000 steg, perfekt, då vet jag det!

Men tyvärr är ju inte verkligheten så, men nu har jag hittat så man kan räkna ut det på ett ungefär själv.

De uppgifter som jag skriver här under är registrerade efter min längd, steglängd och vikt, men ni får ju en fingervisning i alla fall, och är ni extra nyfiken kan ni ju alltid gå in och kolla och skapa efter era mått : )

Om jag äter en Pizza behöver jag ta en promenad på 10km (15000 steg)
Om jag äter en korv med bröd behöver jag ta en promenad på 4.93km (7250 steg)
Om jag äter en portion köttfärsås med spagetti behöver jag ta en promenad på 7.65km (11250steg)

Om jag dricker ett glas apelsinjuice (2dl) behöver jag ta en promenad på 1.36km (2000steg)
Om jag dricker ett glas läsk (33cl) behöver jag ta en promenad på 2.04 km (3000 steg)
Om jag dricker en kopp varm choklad (2dl) behöver jag ta en promenad på 2.8 km (4125 steg)

Om jag äter chips (100g) behöver jag ta en promenad på 8.08 km (11875 steg)
Om jag äter en kanelbulle behöver jag ta en promenad på 2.72 km (4000 steg)
Om jag äter lösgodis (1 hg) behöver jag ta en promenad på 6.12 km (9000 steg)

Bli ni själv nyfikna, kolla in denna sida stegraknare.se


Man får verkligen en större förståelse varför det ibland sätter sig lite extra runt midjan ;)


Att bli av med lite 2011!

      2012-01-23 / 10:45:50 Publicerat i kategorin Allt och inget!  

Mitt mål under 2012 är att bli av med lite av det från 2011. Det handlar inte bara om att förlora några kilon utan hela min inställning till mig själv. Jag ska ta hand om mig själv på ett bättre sätt, sova på bättre tider, lyssna på min kropp, inta en positiv inställning även till negativa saker, börja träna mer, ändra min kost lite, slappna av och inte stressa och umgås mer med mina vänner.

Jag har verkligen ansträngt mig och försökt att leva efter detta under januari månad. Det har inte bara medfört att jag gått ner 3.9 kg utan jag känner mig piggare också. Saker som har känts tunga är inte lika tunga längre. Jag säger dock inte att denna månaden varit lätt, för det har den inte varit. Men jag kan se vart det "nya" livet leder.

Heja 2012!!


En härlig gungstol!

      2012-01-22 / 13:06:45 Publicerat i kategorin Renovering av huset på landet.  
Helgen har spenderats i Högakusten där vi lagt ner all vår energi på att måla om köket i huset. Där imellan har vi även hunnit med att måla en kryddhylla, en brudkista, en skänk och två stycken gungstolar. Så vi har i stort sätt bara måla och måla och målat hela helgen. Idag tar vi en paus från detta och skottar snö och sen drar äntligen buggen igång igen ikväll.


Tänkte visa hur gungstolarna blev i alla fall. När ja köpte dem saknade de sits, hade en grå aktig färg och hade en missfärgad stolsbotten. Men detta ordnades med vitfärg, en ny sits och lite lurvtyg. Jag kan säga att det är inte kul och måla en gångstol, det är alldeles för snirkligt och man måste hela tiden ta så lite färg som möjligt för att det inte ska bli rinnigar. Gungstolarna målades 4 gånger var, Puh!

Innan:Efter:
I don`t care what you think..

      2012-01-21 / 17:43:51 Publicerat i kategorin Vackra citat  Gör din egen mobilhållare!

      2012-01-20 / 11:42:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Det finns mycket man kan göra själv, och mycket som samtidigt går att köpa också, för en ganska billig peng. Men även om det inte är dyrt att köpa grejen så är det samtidigt gratis att skapa av något som man i vanliga fall kastar samtidigt som man är miljövänlig och så kan man skryta lite att man gjort den själv : )

Denna mobilhållare är ett bra exempel på en enkel sak att göra själv för noll kronor. Jag tycker att den är väldigt användbar med.

Dagens fredagspyssel är alltså att skapa en mobilhållare.Börja med att rita med en helt vanlig bläckapenna formen på själva mobilhållaren.
Klipp ut formen med hjälp av en sax.Glöm inte heller att rita ur och klippa ut hålet som den ska hänga i. Slipa sedan kanterna då de kan vara lite vassa efter att man klippt dem.Om texten på flaskan är tryckt slipa så att den försvinner, ibland kan den sitta fast med klistermärken och då tar ni helt enkelt bara bort hela klistermärket.Välj sedan ut nån fin servett som du skulle vilja ha som mönster på den. Alternativet kan man ju välja att bara ha den helt vit.Använd ett decoupagelim på flaskan och trycka försiktigt fast servetten, det blir ganska lätt veck,så försök peta ut dom. Använd en servett som består av 3 lager, men använd bara det översta lagret.Klipp även ut en del och limma fast på botten. När "flaskan" är helt täckt limma med ett lager decoupagelim över hela flaskan och ställ den sedan på tokning.
Låt den torka några timmar. Sen är den färdig att använda : )

Man får ju ett väldigt personligt utseende på det beroende på var man väljer att använda för servett : )

Lycka till : )Bilder lånad från makeit-loveit

Lite tyg och Canvas!

      2012-01-19 / 11:24:00 Publicerat i kategorin Pyssel  
oh heliga torsdag!

idag är du bättre än en fredag.

Under veckan som gått har jag gjort...ingenting!


För ett tag sen köpte jag ett tyg på IKEA som jag vart störtkär i, men som har legat i ett skåp ett tag till ingen nytta. Men i förrgår tog jag och häftade fast det på en canvastavla och hängde upp det i sovrummet. Känner mig nöjd, får se dock hur länge den blir kvar där : )
Smart förvaring av sidenband!

      2012-01-18 / 11:32:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Inneveckorna på skolan är alltid proppad med förläsningar, vilket är det enda sättet för oss distans studenter att hinna få alla föreläsningar. Men samtidigt hinner man inte ta in allt som sägs heller. Vilket skapar ett dilemma. Som tur är är det bara två dagar kvar nu av "korvstoppningen" sen är det hemma studier igen som gäller.Har ni som jag också massa olika band hemma som ständigt snurrar ihop sig med varandra även om man lagt ner dem fint ihopsnurrade. Då kan även detta fungera som en smart lösning för er. Ta helt enkelt bara en plastkorg med hål i på sidorna och dra ut banden. Hur enkelt som helst, och håller garanterat ordning i lådan.


Nyttiga chokladbollar!

      2012-01-17 / 11:39:00 Publicerat i kategorin Recept  

Jag försöker att äta mindre av allt gott som finns här i världen som gör att man går upp i vikt. Men ibland behöver man få unna sig litegrann här i vardagen och då brukar jag baka dessa nyttiga chokladbollar som faktiskt brukar stilla begäret, det förgrömda sötsuget.

Jag använder det här:
1 dl kvarg
4 msk sötningsmedel
5 msk proteinpulver
11/2 msk kakao (jag brukar ta mer men jag gillar den mörka smaken det blir av mycket kakao)
2 krm salt
3 dl  fiberhavregryn
ca 2 msk lättmjölk


Garnering:
2 msk kokosflingor

Slänger ner allt i en skål och kör runt med elvispen. Blir det torrt är det bara och hälla i någon extra skvätt mjölk.=)
Goda och nyttiga=)Skapa en ros av plastskedar!

      2012-01-16 / 11:42:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Jag måste bara berätta för er att vi fick reda på betyget på vår B-uppsats redan i fredags och jag som trodde det skulle ta 15 dagar. För en gång skull slår skolan till med en rolig överraskning. Vi fick ett kanon betyg och jag är oerhört nöjd.

Från och med idag börjar jag läsa min fjärde termin på universitetet, herregud vad tiden går fort egentligen. Inte kan jag förstå att jag snart läst i 2 år på universitetet?? Dock väntar en jävulstermin.Ibland blir jag bara så imponerad av andra kreativa människor som skapar olika saker av ingenting, eller ja, någonting är det ju. Men man ser det kanske inte som de självklara materialet.
Här har en person skapat en ros till ett halsband av plastskedar som h*n värmt över en ljus. Helt brilliant.


Inspirerande barnpysselhörna!

      2012-01-15 / 10:43:19 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
Jag gillar smart förvaring där man kan ha ett galet kaos bakom, men samtidigt ha möjligheten att snabbt stänga dörrarna vid besök och skapa ett intryck av ordning och reda.

Detta är en bra exempel på detta. Tänk vad underbart som barn att få ha ett sånt här skåp : )
Till alla mina fina vänner!

      2012-01-14 / 10:51:00 Publicerat i kategorin Vackra citat  


Dagens inlägg tillägnas alla mina fina vänner!


Välkommen älskade fredag!

      2012-01-13 / 12:16:22 Publicerat i kategorin Virkat  
Jag får börja med att be om ursäkt att det inte blev något inlägg igår. Hade redovisningen av B-uppsatsen igår och när jag väl kom var jag helt slut och fick världens huvuvärk. Men nu är det över och det känns lite spännande och se vad det kommer att bli för betyg på den.

Och vet ni? Äntligen har jag köpt en ny dator, den fungerar och jag har nästan alla program jag behöver på den, bara photoshop som saknas nu! Äntligen har jag en dator som är bara min igen och slipper vara beroende av andras datorer och hela tiden låna en. Det kommer underlätta mina skolarbeten avsevärt!


Virkade vimplar... fult eller snyggt?

Guiden hur man virkar den är på engelska, men jag lovar, den är enkel att följa pga alla bilder till : )
Ni hittar den
här


Bilder lånad från kungen och majkis!

Mörkret gör sig påmind!

      2012-01-11 / 10:30:18 Publicerat i kategorin Virkat  
Jag är en sån människa som verkligen bli påverkad av den "mörka tid" som det faktiskt är just nu. Jag behöver ljuset och måste varje dag gå ut medans det fortfarande är ljust ute för att suga i mig just lite av ljuset så det räcker hela dagen. Jag är verkligen ingen mörker människa och jag mår egentligen som sämst under vintertid, och inte bara på grund av snön. Jag behöver min älskade sol och dessa UV-MÅ-BRA-STRÅLAR!


Som ni vet gillar jag ju att virka. Filtar, grytlappar, mobilfodral, tofflor och massa mer. Hitta dessa söta glasfodral dock som jag aldrig provat virkat. Det är ju i o för sig bara helt vanliga maskor i en lagomt stor bit runt ett glas. Virkning och stickning är verkligen modernt just nu, och speciellt som detaljer i inredningen i sitt hem. Och jag gillart. Visste ni förresten att virkning och stickning är både avslappnande och ångestdämpande? Ännu mer gillart!
Bild lånad från raindance


Flygande bokhylla!

      2012-01-10 / 11:51:30 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Tisdag är för mig den jobbigaste dagen på hela veckan. Man inser att veckan bara precis har börjat och det är många dagar kvar innan det är helg och man får chansen att sova ut.

Idag ska dagen ägnas åt att skriva det anförande på 45 minuter som ska redovisas på torsdag.. Sååå jag har det jag gör.Hittade denna "flygande bokhylla" lösningen och tyckte den var värd att visa upp här. Snyggt, stilrent och annorlunda.
Använd er bara av enkla vinkeljärn (visst heter det så?)  som ni skruvar fast i väggen, och vips är det klart.


Gör din egen ljuskrona!

      2012-01-09 / 11:00:14 Publicerat i kategorin D.I.Y  

Denna vecka är sista veckan för B-uppsatsen, nu under måndag och tisdag har vi tid på oss att läsa igenom en annan persons uppsats som vi sedan ska skriva en opponering på. Känns lite nervöst att sedan ska gå upp med sin egen uppsats. Antagligen är man nervös därför att man aldrig gjort det förut så man vet inte exakt hur det går till.

Idag var jag duktig och gick upp tidigt och tränade i 30 minuter innan jag åt frukost och nu har jag sen kl 8 suttit och väntat på att jag ska få den uppsats som jag ska läsa men  har ännu inte fått den.Hittaden denna D.I.Y härromdagen och tyckte den var en sån himla rolig idè. Snygg är det också, vem vill inte ha en sån här hängandes hemma?=)

Klicka in här för fler bilder och en tydlig guide.Dagens pysselord!

      2012-01-07 / 14:35:41 Publicerat i kategorin Vackra citat  


Så här brukar jag tänka när det gäller pyssel.

Det är oftast de pyssel som blir de finaste med som man inte lägger ut massa pengar på och köper "färdigt" pyssel.Mitt lilla sovrum!

      2012-01-06 / 15:08:29 Publicerat i kategorin Nu och då  
Idag är jag ledig, känns väldigt skönt! Jag tog mig en redig sovmorgon innan jag gick upp för att träna 30 minuter. Tänk att det är lika jobbigt varje gång och lika härlig varje gång det är över. Idag ska jag sen städa lite här hemma och plocka ihop rentvätten. Sen bär det av till Nyadal där helgen ska spenderas.


Alla andra lägger upp fantastiska vinterbilder. Jag hatar
vintern. Så jag kommer inte gör det.

Istället tänkte jag visa er mitt sovrum, och äntligen har hyllan
kommit upp ovanför sängen och det känns så bra.Nytt år, ny termin!

      2012-01-05 / 10:22:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Det har varit så himla skönt med skolan att vi har haft inlämningsuppgifter istället för salstentor.
Inlämningsuppgifter innebär att man kan läsa boken hit och dit, välja vad man vill läsa, och på ett djupare sätt skapa insikt i något för att sedan presentera det i en skriftliginlämning...

...Nu däremot ska vi ha salstentor igen, vilket innebär att jag måste läsa sida för sida, början till slut för att fånga med så lite som möjligt om så mycket som möjligt. Memorera, memorera och memorera för att sedan sätt mig i en sal med en vakt och skriva allt jag kan komma på ur minnet. Jag behöver egentligen inte fundera så mycket utan mest minnas..

Hur tror ni det är bäst att lära sig?

Jag förbereder mig på timmar med vansinnes läsning och förmodligen (håller tummarna för att det inte ska) men att jag måste göra omtentor.


Snygga väggljushållare.

      2012-01-04 / 11:09:00 Publicerat i kategorin Pyssel  
Ibland är det svårt här i livet och veta hur man ska reagerar när man hamnar i vissa situationer.
Man kan ju alltid spåna och tro och hoppas hur man ska reagera men man kan aldrig säga exakt hur man kommer reagera när det väl gäller.

Detta märkte jag angående mig själv igår. Jag reagerade inte alls som jag trodde jag skulle göra i en jobbig situation igår. Men jag agerade kanske mer mänskligt än jag hade hoppats på. Men det är väl i sin tur bra det med. Även om jag i detta fall hade önskat att jag hade ett hjärta och samvete av stål och ett stoneface.


Nä nu till något roligare. Jag tycker vi återvinner lite skedar nu. Så himla snyggt som ljushållare. Kolla bara här nedan.Här finner ni hur man gör denna läckra väggljushållaren.


Vardagsbestyr!

      2012-01-03 / 11:32:00 Publicerat i kategorin Inspiration  

Fy vilken dag det var igår, inte nog med att det först spöregnade, blåste och att det var snorhalt så hade jag även en tid hos tandläkaren. Något som är bland det värsta jag vet. Jag får kallsvettningar, blir svimmfärdig och vill kräkas varje gång jag går dit. Bara miljön, lukten och personalen får mig att vilja vända i dörren.
OCH såklart så hade jag ett litet hål som jag måste laga med så då måste jag tillbaka dit med : (


Är sugen på att göra en klocka in till köket och det finns så himla många roliga ideer på hemmagjorda klockor.
Undra hur jag ska göra min?Alla bilder lånade från Pinterest


Snygga naglar!

      2012-01-02 / 10:28:00 Publicerat i kategorin Pyssel  

En härlig jul och en fantastisk nyår är över.
Jag tackar 2011 för allt bra och välkomnar 2012 med allt den har att erbjuda.Jag fann en spännande sak igår som jag är så himla sugen på att testa och det är att måla naglarna genom att doppa dem i vatten blandat med nagellack!
Ska prova detta idag så än vet jag inte hur pass bra det fungerar. Men det ser ju onekligen väldigt enkelt ut.
Den guide jag tänkte följa finner ni
här och orkar ni inte läsa engelska finns en kort film ni kan se på här.


RSS 2.0