En foto sten till förskolan!

      2013-12-22 / 08:48:36 Publicerat i kategorin Budskapstavlor  
Det är så tråkigt när jag inte hinner med att uppdatera här. Men det har varit så mycket med förberedelser inför jul, jobba, ta examen, skola in Malwe och mycket annat. Det gäller att man får prioritera och då blir det tyvärr bloggen som blir lidande. Men jag pysslar för fullt här hemma och bara julen är över ska jag visa alla julklappar som jag gjort i år.  Tills vidare får ni se den fotosten jag gjort till Malwes förskola.
 
 

Den hemmagjorda glöggen är tappad.

      2013-12-09 / 22:58:49 Publicerat i kategorin Recept  
I år provade vi på något nytt här hemma. Nämligen att göra egen glögg. Himla spännande process, eller nu ljög jag lite. Det var en tråkigt lååååångdragen process egentligen. Jag älskar ju glögg så att ha flera liter hemmagjord glögg lät ju som en väldans bra ide! Om man gillar starkglögg är det en bra ide. Jag gör inte det. Jag gillar saftglögg jag. Då kan man ju ställa sig frågan varför jag då provar att göra en glögg som kallas dunderglögg. Ja, jag kan väl säga att jag inte alltid tänker.  Men alla andra gillar dem och den ska faktiskt få bli fina julklappar.
 
Vem blir inte glad över en flaska hemmagjord glögg tappad på fin flaska med egen gjord etikett?
 
 
 
 
 
Så här gjord vi vår glögg.
 
4.5 L svagdrick
5 skalade och skivade råa potatisar
I paket bakjäst
1 påse nejlikor
2 påsar kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1 paket russin (500g)
2 kg socker
 
Häll alla ingridienser i en 10 L plast hink. Du behöver inte röra om i hinken när du hällt i allt. Dra sen några lager gladpack runt så att det bli tätt och tejpa längst med kanten så att du vet att det är tätt. Hacka sedan några små hål längst upp så att det blir lite luftinsläpp. Låt den sedan stå i 6 veckor, orörd. När du sen ska tappa upp det på flaskor se till att inte häll ur hinken då det blir som ett bottenlager i hinken som du inte vill få med. Så använd en hävert eller bara ös ur med ett glas exempelvis.

Fånga dina minnen på en sten!

      2013-12-04 / 20:04:00 Publicerat i kategorin Budskapstavlor  
Förut gjorde jag bara fotostenar till familjen men nu har jag fått äran att börja göra lite fotostenar även till andra. Så himla kul och få beställningar av dessa underbara stenar! Har gjort ett facebook sida med ett 30-tal olika stenar som jag snart öppnar där man enklare ska kunna se mina stenar.

Vill ni beställa är det bara att skicka ett mail till mig. Jag kan fortfarande garantera leverans innan jul!
 
Några av dem alla jag gjort : )
 
 
 
 
 
 
 
 

ForLife - Ta chansen och vinn Iphone skal hos mig.

      2013-12-03 / 12:19:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Då och då blir jag kontaktade av olika företag som vill att jag ska göra reklam för deras grejer men helst inte berätta att jag gör det. Till dessa företag säger jag alltid nej. Men ibland blir jag också kontaktade av företag eller organisationer som finns till för att hjälpa andra, inte för att tjäna pengar själv.
 
För ett tag sen klev jag kontaktad av fina Lotta som berättade om deras projekt Forlife. Forlife drivs av företaget Helpers Alliance som genom sin roll som anordnare i Jobb- och utvecklingsgarantins sysselsättningsfas hjälper deltagarna att skaffa erfarenhet, meriter och referenser för framtida jobb genom ett aktivt arbete till förmån för Cancerfonden.  Idéen till ForLife-projektet föddes då ett flertal närstående personer till dem, inom loppet av ett år, drabbades av olika typer av cancer. De bestämde sig då för att själva försöka vara med och göra skillnad inom utvecklingen av cancerforskning och detta är något som de verkligen brinner för. 
 
Jag har fått äran att till er läsare få lotta ut två mobilskal. Ett som passar till Iphone 4 och ett till Iphone 5. Det enda jag vill att ni gör är att besöker deras sida och även kommenterar detta inlägg så jag vet att du är med och tävlar.
 
 
 
 
 
Var med och gör skillnad du också och sprid deras projekt vidare och köpt ett skal för att stödja cancerforskningen du med!

Liten blir stor!

      2013-12-02 / 22:08:27 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Idag var det första dagen för Malwe på förskolan! Det gör lite ont i mitt hjärta att lämna ifrån han faktiskt. Han är ju min lilla plutt, min lilla bebis, mitt lilla lilla barn som har blivit så stor. Han går ju faktiskt runt nu, visar exakt vad han vill, pratar, äter själv, hämtar det han vill ha. Ja. Jag har nog bara inte förstått hur det har kunnat gått så här fort. Hur hamnade vi här?
 
Vi fick i alla fall det allra bästa välkomnandet idag på hans förskola. På hans hylla låg ett välkomstpaket med en gullig liten t-shirt i och en nalle. Det är himla uppskattat som förälder att känna sig välkommen. Jag tvivlar inte en sekunt på att Malwe kommer få den bästa möjliga omvårdnaden där. Men ni som är föräldrar vet ändå den där känslan av att lämna sitt barn för första gången. Bara rädslan att han kommer stå där med tårar i ögonen när man ska gå med armarna utsträckta mot mig får mig att få panik!!!
 
Frågan är om inskolningen blir jobbigast för mig eller för han?!
 
 
 
RSS 2.0