Barnrum med färg!

      2013-09-29 / 15:28:51 Publicerat i kategorin Lägenheten - Barnrum  
Malwes rum har växt fram sakta. En efter en sak har kommit dit och jag tycker att det i dags läget är så himla mysigt där inne. Det är vitt och ljus med ändå fullt med färg överallt och plats för lek. Det finns gott om förvaring där man kan gömma alla onödiga saker. Grejerna är från olika ställen. Ikea, loppis, ullared, jabadabado och lokala inredningsbutiker. Ska få upp lite mer tavlor, men annars känner jag mig riktigt nöjd! Ett fint pojkrum har det blivit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Virkad gullig barnmössa!

      2013-09-27 / 19:01:59 Publicerat i kategorin Virkade mössor  
Så var den veckan förbi!
 
Har haft innevecka proppad med föreläsningar. Jag har inte hunnit gjort särskilt mycket. Ätit, sovit och lyssnat känns det som! Inte har jag hunnit skriva här vilket känns lite tråkigt!
 
Men en liten mössa har jag i alla fall hunnit med. Nu när det är kallt ute är det till och hålla Malwes öron varma!
 
Så här kommer den, Apmössan!
 
 
 

Kakfat på beställning!

      2013-09-22 / 14:05:35 Publicerat i kategorin Kakfat  
Fick för ett tag sen en beställning på ett kakfat med den fina texten "Goda vänner är som stjärnor, de syns inte alltid men du vet att de finns där". Så sant som det är sagt. Hennes vän blev nog väldigt nöjd som fick mottaga den!
 
 
 
 
 
 
 
 

Virkad filt av farmorsrutor!

      2013-09-19 / 17:01:00 Publicerat i kategorin Virkat  
Jag skrev för ett tag sen att jag var sugen på att dra igång något lite större virkprojekt. Sagt och gjort, det fick blir en filt till lille herrn att ha i sin vagn nu när hösten är här.
 
Filten är gjord av 48 farmorsrutor, med virknål 3 och med 11 nystan av Tilda. Här finns beskrivning på farmorsrutan. Den korrekta benämningen är inte farmorsruta, men jag gillar att kalla den för det då det redan finns en morsmorsruta.
 
 
 
 
 
Så har ni en sisådär 30 timmar över, vill virka 48 rutor och fästa ca 280 trådar. Då är detta filten för er!

Födelsedagspresent!

      2013-09-17 / 22:28:38 Publicerat i kategorin Budskapstavlor  
Idag har vi varit på födelsedagsfirande. En av Malwes vänner fyllde ett år idag, äldsta pojken i gruppen. Han var också beräknad i oktober som Malwe, men valde att komma lite tidigare istället. Där bjöds vi på massa fika. Barnen fick pannkakor och vi mammor mumsa på massa kakor och god blåbärstårta.
 
Till Albin hade jag gjort en tavla i present med lite uppgifter om han samt Siv Anderssons fina dikt!
 
 
 

virkad pilotmössa!

      2013-09-15 / 11:50:50 Publicerat i kategorin Virkade mössor  
 
 
Möss säsongen är igång och jag har gjort en mössa till herr Malwe. Den är så jäkla söt på :-)
 
Kan lova att detta inte är den sista mössa för vintern. Enda fördelen med att det är kallt är att man kan sitta inne och virka varma mössor!
 
 

Istället för ett barnkök - Korvstånd för barn!

      2013-09-12 / 18:30:00 Publicerat i kategorin Lägenheten - Barnrum  
Jag gillar ju som sagt att bygga och fixa själv. Funderade länge över vad vi skulle ge Malwe i födelsedagspresent och kom på att alla pojkar behöver ett korvstånd, ellerhur? Googlade runt och sökte efter inspiration. Men vet ni? det finns ingen. Ingen verkar ha byggt det förut till sina barn. Det finns massor av kök, men inget korvstånd! Men nu ni, nu finns det! Under ska jag sen även sätta en list så att han kan ha en korg under och syssla med merförsäljning.
 
 
 
 
 
Tänkte berätta hur jag gjort! Eftersom jag inte hittade någon inspiration på nätet fick jag sätta mig ner och försöka rita min ide och NEJ, jag är inte så bra på att skissa. Men jag bjuder på den!
 
 
Sen köpte jag sängbordet RAST på ikea. La ut alla bitar och borrade nya hål så att skivan under lutade istället.
 
 
När den sen var ihopbyggd såg den ut såhär.
 
 
 
 
Efter det köpte jag en låda som skulle fungera som själva korvlådan,2 rundpinnar i olika tjocklek samt två gamla gardinknoppar. Monterade dit dem och sen såg den ut såhär.
 
 
Monterade sedan dit två lock med knoppar från ikea. Ni vet såna där billiga man typ får 10 st för 9 kr tror jag?
och sen målade jag hela kalaset. Vitt på själva stommen och grå på lådan så det skulle se lite metallaktig ut.
 
Ja och sen var det klart. Har sytt korvar och korvbröd som ligger där i och kastas ut lite då och då av lilleman. Tänkte först gömma den och slå in den, men samtidigt förstår han ändå inte att han fyller år eller att han fått något. Så den får stå placerad i hans rum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag längtar till jul!

      2013-09-10 / 16:55:34 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Sommaren är ändå över nu, så nu kan jag lika gärna längta till jul. För vet ni vad? Jo, då är jag äntligen klar med skolan! Just nu är jag så himla trött, vi kämpar på med c-uppsatsen och allt där imellan.
 
Livet på en pinne.
 
Jo just de, jag virkar lite med. Annars skulle jag aldrig orka.
 
 
 
 
 

Kakfatet är fullt!

      2013-09-05 / 20:51:53 Publicerat i kategorin Virkat  
Jag tror jag fått dille på att virka kakor. När nålen rör sig gör sig min själ av med bekymmer. Ja men lite så är det. Man måste hitta något här i livet som ger en lugn. Nål och garn är mitt, vad är ditt?
Herregud, imorgon ska redan bakgrunden, inledningen och syftet vara färdigt i c-uppsatsen och skickas in till vår handledare. Väldigt passande när man är ensam med en bebis. Bra time älgarna!
 
Snart mycket snart ska jag sluta terra er med mina kakor!
 
 
 
 

Virka en banan!

      2013-09-03 / 10:51:25 Publicerat i kategorin Virkat  
Det här med att vara ensamstående är tufft. Nu är jag ju det ioförsig bara för en vecka, men det sliter ändå. Igår somnade Malwe kl 19, efter det diskade jag och städade undan, ja ni vet alla vardagliga saker. Klockan 9 kunde jag sätta mig med skolan och jag satt till över 1 inatt. Min gulltupp vaknade som vanligt i ottan så då var det dags att kliva upp. Inte hinner man mycket inte! Eller gör man det? Undra hur lång listan skulle bli om man skrev upp allt man gjorde på en dag?
 
Någonstans där i dimman lyckades jag virka en skalad banan med. Vad tycker ni? Mönstret hittar ni hos Garnstudio.
 
 
 

Jaktänka och bebishandduk!

      2013-09-02 / 14:19:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Startskottet är igång och karlarna är ute i skogen för och jaga älg och kvinnorna är hemma med barnen! Jag så är det i vårt hem i alla fall! Igår åkte sambon iväg för jakten på konungen och kommer vara bort en hel vecka, så jag och Malwe får klara oss själva framöver. Får se hur det går att kombinera heltidsstudier med och vara hemma med barn. hej och hå, kämpa på.
 
 
Men hörrni? Många av er har ju också söta små barn som behöver en gullig handduk med luva va? Så fort jag får tid ska jag faktiskt ta och sy en sån här till lilleman!
 
 
 
Hur ni gör hittar ni hos crazylittleprojects
 

Virkad kaka med mönster!

      2013-09-01 / 18:45:52 Publicerat i kategorin Virkat  
Nu har jag kommit in i virkdimman igen, det enda jag tänker på är nålar, garner, luftmaskor, smygmaskor, gör om, dra upp, göra rätt, hitta på. Tänk så mycket lyckligare man kan bli av lite tråd!
 
Har virkat lite syltkakor, sockersött! Vill ni också virka dem så skrev jag upp mönstret som jag delar med mig av!
 
 
Jag har använt järbos garn och virknål 3
 
Ta den röda tråden och lägg upp 2lm
Varv 1: 6 fm i 2:a lm från nålen (6)
Varv 2: 2 fm i varje fm - 6 ggr (6)
Varv 3: 1 fm, 2 fm i nästa - upprepa 6 ggr (18). När du ska dra igenom den sista maskan på varvet byter du till beige garn så blir det en snygg övergång till det andra garnet.
Varv 4: 2fm, 2 fm i nästa - 6 ggr (24)
Varv 5: 3 fm, 2 fm i nästa - 6 ggr (30)
Varv 6. fm i varje fm (30)
Varv 7: Virka endast i bakre maskbågen, fm i varje fm (30)
Varv 8: 3 fm, 2 fm tillsammans (24)
Varv 9: 2 fm, 2 fm tillsammans (18)
Stoppa in lite fyllning i kakan
Varv 10: 1fm, 2 fm tillsammans (12)
Varv 11: 2 fm tillsammans tills hålet är borta.
Fäst tråden men sy sedan några stygn upp och ner i kakan runt det röda i mitten och fästen tråden.
 
RSS 2.0