Hemmagjorda marshmallows!

      2013-10-13 / 09:31:02 Publicerat i kategorin Recept  
Igår kväll blev jag sugen på att testa något som jag har funderat länge på att pröva. Tänkte nu blir det perfekt inför Malwes kalas nästa söndag och bjuda på lite hemmagjorda marshmallows. Himla enkelt var det, dock blir det ju alltid så klibbigt när man har att göra med mycket socker. Klibbigt lite här och där.
 
 
 

En hel drös med söta, hemgjorda marshmallows :
Recept från linneas skafferi

2 1/2 msk gelatinpulver
2 1/2 dl vatten
3 3/4 dl strösocker
2 1/2 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
2 msk vaniljsocker

Färg - jag använde grön pastafärg.

Blanda allt gelatinpulver med 1 1/4 dl av vattnet, låt detta stå och svälla i cirka 10 minuter. Tag undertiden fram en kastrull och ha i resterande mängd vatten (1 1/4 dl), socker, sirap och salt. Låt sockret och sirapen smälta på låg värme under konstant omrörning. Värm sedan sockerlagen till 120 grader.

Häll försiktigt den heta sockerlagen över det svällda gelatinet. Rör klumpfritt och vispa sedan med elvisp i cirka 10 minuter eller tills det är riktigt vitt och väldigt kladdigt. Tillsätt vaniljsocker och eventuell färg.

Lägg ut en bit aluminiumfolie på bordet och pensla den med med smaklös olja, exempelvis rapsolja. Detta gör så att när marshmallowsarna torkat blir dom lätt att få lös från folien. Spritsa ut dem på folien och låt dem stå i rumstemperatur och "torka". Efter 2-3 timmar kan du pudra över florsocker och sen ta lös dem och pudra florsocker på undersidan av dem så att de inte klibbar ihop med varandra när du lägger dem i en låda.

Postat av: Emma

Hejsan!Surfar runt för att hitta inspo till min sons rum, och kom in på din sida!
Är ute efter en stjärntapet och fastnade för den ni har, vad heter den? Och vad kommer sackosäcken ifrån?
Tack för inspirationen!
//Emma

Svar: Hej Emma! Stjärntapeten kommer från Midbecks kollektion peek-a-boo. Kolla in den, kanonfina barntapeter : ) Saccosäcken har jag beställt från england, googla på BiyBoy!
altdesign.blogg.se

2013-10-20 @ 10:56:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0