En betonglampa!

      2013-05-30 / 11:09:51 Publicerat i kategorin Betong  
 
 
En sen uppdatering om hur betonglampan blev kommer här. Känner mig nöjd med den. Den råa betongen mot den randiga textilsladden i kombination med den stora glödlampan gör mig lycklig i själen. Nu står den lämpligt ställd i en utav våra hallar framför den postern jag har gjort.
 
Sambons kommentar till den var : japp, det är ju bra att vi meddelar inbrottstjuvarna vilka som bor här.
 
Såna där sambosar förstår inte det där med inredning dom.
 

Att sitta vid en fontän med en vän

      2013-05-28 / 19:44:32 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Ibland behövs det inte mycket för att finna ögonblicken här i livet.
Det är något speciellt med att titta på sitt eget barn, den kärleken man känner över dom där små knubbiga händerna, de tindrande ögonen, och den ständigt leende munnen. Lycka man känner när ens barn sträcker upp armarna mot en och ler av glädje, är så underbar. Jag kan inte titta mig mätt på min alldeles perfekta son.
 
Titta här, hur underbart är det inte att vara bebis och få sitta med sin bästa vän på kanten vid en fontän.
Tillsammans är dom 20 kg kärlek!
 

Morsdag.

      2013-05-26 / 16:21:55 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Många anser att det är onödigt med morsdag, en dag som har kommit till för att butikerna ska få en möjlighet att tjäna ännu mera pengar, en dag att köpa onödiga saker som läggs i en låda. Ibland kan jag bara bli så less på vissa människors ständiga sökande efter negativa saker. För mig är morsdag en fantastisk dag, en dag vi hyllar våra mödrar som ställer upp för oss i vått och torrt och älskar oss mer än vi förstår. Att hylla sin mor behöver inte betyda att man måste lägga fler hundra kronor på det, det är upp till dig själv. Kan lova att hon blir minst lika glad över en kram, en hembakad tårta eller en mysig promenad i solen där ni får möjlighet att prata.  
 
Så det så.
 
Själv blev jag bortskämd med frukost på säng med mina älskade finn crisp och jordgubbar samt en kopp thé. Till det fanns ett paket som innehöll M M kokbok som precis släppts.
 
Malwe hade även sagt så här på morgonen till sin pappa " buuag bhn frasig guuag huurt guuu hmm bruk mmhuu mhhu". Lars översatte detta på väldigt bra sätt och skrev sedan detta på en lapp som satt ovanpå paketet.
 

Istiden är förbi

      2013-05-24 / 10:53:56 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
 
 
Idag gör jag och Malwe inte mycket mer än det här. Hänger i lekparken, glor på fontänen, pillar på blommorna, äter vindruvor i solen, kramas, träffar bebiskompisar och bara njuter över att istiden är förbi!

Fot och handavtryck i gips!

      2013-05-23 / 17:19:35 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Det är något fint med att föreviga små barn och handfötter.
Jag kan inte titta mig mätt på dessa små knubbiga fötter som kryper runt här hemma.
Hur gosig är inte en fot som nästan är lika tjock som den är lång?
 
 
Jag har i eftermiddag gjutit en liten ljusbricka eller vad man ska kalla den av Herr Malwes hand och fot.
Formen var en glassbytta, ni vet en sån 2 l? Degen vanlig trolldeg och så har jag använt hobbygips.
 

Gör en våningskakburk!

      2013-05-21 / 09:30:22 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Tentan igår gick inge bra!
 
Känns lite surt, skriva i 7 timmar och sen känna att det inte gick bra. Senast den 6 juni får jag tillbaka tentan.
Bara och hålla tummarna tills dess. Ärligt talat vet jag inte om jag har klarat den eller inte, oftast har man i alla fall en känsla. Men jag har ingen sån nu, jag är varken säker eller osäker. Att sväva i ovisshet om skolans uppgifter är inte så roligt. Om det blir omtenta betyder det att jag måste göra om den i augusti, vilket gör att man inte kan koppla av helt under sommaren då det ständigt hänger över en.
 
 
I ett försök att koppla av kan man ju alltid prova att göra en kakburk i våningar. Dessa finns lite överallt ute i inredningsbutikerna nu, och så klart dök fixarfrasse upp i mig då och gjorde en egen istället för att köpa en färdig.
Dessutom fick jag dem exakt i de färger jag då ville ha.
 
Jag spraymålade tre st gamla kakburkar jag fyndat på loppis för några kronor styck. Sedan limmade jag locket på den understa burken på den mittersta burkens botten, och den mittersta burkens lock på den översta burkens botten, hänger ni med? Högst upp skruvade jag sedan fast en knopp med en liiiiten skriuv.
 
Och se där? Schnyggt va?=)
 

Tentatime!

      2013-05-20 / 09:34:02 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Här sitter jag idag!
 
Med livets dryck i högsta hugg och skriver terminens sista tenta i läs och skrivutveckling.
 
Kämpa Kämpa!
 

Att göra en moln i hallen!

      2013-05-17 / 11:44:00 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Vi köpte en billig IKEA dörrmatta till vår entre, mest för att sambon var less på den vi hade. Men nu vart jag extremt less på den som han köpt. Haha
 
Utan hans godkännade satte jag idag saxen i den och gjorde en molnmatta istället. Får se om han märker vad jag gjort med den när han kommer hem. Haha.
 
 
 
Nu ska jag och chefen här hemma ge oss ut på en promenad i det fina vädret. Älskade vår!

Köttfärsås och makaroner till 6 månaders bebis.

      2013-05-16 / 18:42:00 Publicerat i kategorin Barnmat  
Malwe är en liten slasktratt när det kommer till mat. Han äter i stort sett allt han, inge känslig kille här inte. Det enda han har nekat hitills är just banen, men den blir faktiskt ganska läskig i konsistensen när man moser den.
 
Precis som fruktburkarna gör jag all barnmat med, och denna gång blev det köttfärsås och makaroner. Tänkte dela med mig av receptet till er i fall att någon fler blir sugen på att göra mat till era bebisar.
 
 
 
Du behöver (blir ca 8 portioner)
2 morötter
3st färska champinjoner
0.5 gul lök
390 g krossade tomater
100 g köttfärs
2 msk smör
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
3 dl kokta makaroner
peppar
oregano
 
Gör så här
Börja med att koka morötterna. Häll på vatten så att de precis täcker dem. Koka makaronerna vid sidan om.
När morötterna är mjuka låter du dem ligga kvar i vattnet och häller i krossade tomater, löken, köttfärsen och champinjonerna. Låt puttra och sen lägger du i kryddorna, vitlök, oregano och peppar (Var inte rädd för att krydda för mycket,barn gillar mat som smakar något). Låt sedan allt puttra på svag värme i ca 15 min så du ser att färsen är helt genom kokt och att grönsakerna är mjuka.
 
Tag av från plattan och blanda ner makaronerna. Mixa sedan till en jämn smet.
Jag häller sedan upp det i mina burkar och låter det svalna i dem. Tänk på att inte fylla burkar till max då de expanderar lite i frysen. Sätt sedan på locken och stoppa in i frysen.

Virka en bläckfisk och hjälp de allra minsta!

      2013-05-14 / 17:52:28 Publicerat i kategorin Virkat  
Snart får även jag gå på mammaledighet, jag har två kämpiga veckor kvar i skolan nu med tentor, examinationer och redovisningar.. sen ni...sen.. då ska även jag bara vara en sån där ledig småbarnsmamma som bara strosar runt och....byter blöjor, torkar kräkor, pussas och myser!
 
 
Ett nytt fint projekt har dragit igång, denna gång är det de minsta barnen på olika neonatal-avdelningarna runt om i landet som ska få lite virkat. Bläckfisken ger trygghet till de små då armarna påminner om navelsträngen och därmed om tiden i magen.
 
Så virka på nu mina vänner!
 
 

 
 
Denna knyckte dock Malwe illa kvickt, så det blir till att virka en ny och skicka iväg. Vill du läsa mer om projektet kan du läsa här.
 
 
 
 
 
 
 

Gör din igen plommonpure!

      2013-05-11 / 10:35:09 Publicerat i kategorin Barnmat  
Det här med att köpa barnmat och fruktpurer på burk är något jag har svårt för, dels är det mycket dyrare och sen tycker jag det känns hemskt att mata lille M med mat som har legat i en burk i ca 1 år. (Jag dömmer dock ingen som väljer att göra detta, alla är vi olika och för mig känns det inte bra att ge köpt mat)
 
Dessutom är det så himla enkelt att göra både egen mat och fruktpurer. Malwe äter för tillfället väldigt mycket plommonpure då han blir hård i magen av mat och välling. Så det går åt ca en bruk på två dagar här hemma.
En köpt burk kostar runt 10kr, beroende på butik. När jag gör den själv kostar en runt 4 kr.
 
När det dessutom är så himla lätt och göra, varför inte? Då vet jag dessutom exakt vad han får i sig med.
 
Plommonpure
400g torkade plommon
2 stora päron
ca 3 dl vatten
 
 
 
Jag lägger plommonen i en skål och häller sedan över vattnet så det täcker plommonen, brukar bli ca 3 dl vatten. Låter dessa ligga och dra sig i ca 4-5 timmar. Går också bra och göra det över natten. Sen skalar jag päronen, kärnar ur dem och hackar ner dem i mindre bitar o blandar med plommonen. Är päronen mjuka behöver du inte koka den först, annars kan det vara bra och göra det. Jag blandar i päron dels för att det också är bra för tröga magar, men också för att det bli godare av det. Sen är det bara och mixa det hela. Vattnet som plommonen legat i häller ni inte bort utan mixar med det.
 
Sen är det bara att hälla upp i burkar, för mig blir det ca 10 burkar av denna sats. Jag ställer dem i frysen och plockar fram när jag behöver. Tar ca 1 timme för den och tina!
 
 

Sy en dyna till barnstol!

      2013-05-09 / 10:11:10 Publicerat i kategorin D.I.Y  
 Idag är det ledig dag tillsammans och man skulle kunna tycka att jag borde sucka över att det inte är sol. Men det gör mig egentligen inte så mycket, då får vi istället en andledning att stanna inne hela dagen och bara mysa med varandra och påta på i hemnet! Men först ska vi hjälpa min kusin och flytta till hennes nya lägenhet.
 
Ett dyna har blivit sydd till M:s barnstol med. Jag är inte så mycket för det där med mönster hit och dit. Så jag måttade på ett ungefär i stolen, klippte ut tyg efter måtten, la i sån fyllvadd?! (heter det så?) Och så sydde jag bara runt. Självklart sydde jag ihop tyget först, vände det ut och in och stoppade sedan ner vadden. Sydde också fyra "snören" av samma tyg så det gick att knyta fast dynan. Och abakadabra så har han fått sig en dyna för ynka 10kr. Eller egentligen 5kr, då det bara gick åt en halv meter.
 
 

Måla på porslin!

      2013-05-07 / 09:12:48 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Att måla på porslin är verkligen ingen nyhet, och det är något som man kan se på bloggar lite här och där just nu.
 
Men jag lovar er, det är så himla roligt och enkelt.
Bara och köpa en porslinspenna, jag rekommenderar det, istället för pensel då jag tycker det är himla mycket enklare. Det enda man ska tänka på är att när man inte använder den så ska den ligga ner, den får alltså inte stå i en pennburk!
 
Sen är det bara o måla. Diska muggen, rita önskat motiv, låt torka ett dygn och bränn det sedan i ugnen. Läs vilken tid och värme som gäller för just din penna, för mig är det 90min i 160 grader som gäller.
 
 

Korg av tidningspapper!

      2013-05-06 / 08:50:43 Publicerat i kategorin D.I.Y  
Då var det måndag igen!
Vi har hunnit med en hel del, bland annat har vi hunnit börjat fixa på balkongen, så att vi nu när våren äntligen har kommit hit med, så kan vi snart sitta på balkongen och njuta av kvällssolen.
 
Här hemma kryper lille M runt för fullt, han har dock inte fått in tekniken riktigt, så det händer att han faller framåt och slår sig då och då, stackars mammas lilla hjärta <3
 
 
En korg har det blivit med, bottenplattan är av mdf, pinnarna är trästickor från Biltema och sen har jag bara vävt runt runt med tidningspapper, Schnyggt! :-)
 
 

En fisketårta!

      2013-05-03 / 17:10:00 Publicerat i kategorin Tårtor  
Då var det helg igen! Det har varit en jättebra vecka med blandade aktiviteter, pluggat, planterat blommor, gjutit, ätit god mat, premiärgrillat, firat en pensionär, promenerat, upplevt hagelregn, virkat, umgåtts med bebisar, haft lektion i bilsäkerhet, bakåt en äcklig kaka, gjort fruktpurer, gått 4 mil och gått ner 1.4kg. Jajjamän.
 
Jag hoppas dock att helgen inte är lika innehållsrik.
 
I veckan bakade jag även en tårta, till firandet av en nybliven pensionär. Kanske inte den snyggaste tårtan ni,n den var himla god och bakom den låg också en himla fin tanke. 
 
 
Men hörrni, Nu gör vi helga
RSS 2.0