En virkad mailegtomte!

      2013-10-31 / 19:03:34 Publicerat i kategorin D.I.Y  
OOOOOOH POFF! Så var julskapandet igång. Min tanke har varit länge att försöka mig på att virka en maileg tomte. Gillar ju dessa varelser så himla mycket, men någon virkad variant finns inte att köpa än så då tyckte jag det var dags att göra mig en egen!
 
Vad säger ni? Ganska göllig va?!. Eller jag vet, ni tänker att den är jätteful. Många gör det. Men jag är en av dem som älskar maileg figurerna för deras fulfina utsida!

Men inser nu vad ensam han ser ut där i sina hängslen. Får nog ta mig att virka en lite fru åt han med så han slipper sitta där och bli fotad ensam med blixt så han ser självlysande ut.
 
 
 
 
 
 
 
Den är virkad efter detta mönster men lite korrigeringar. Jag valde att börja varje varv med 2 lm och avsluta med 1 sm för att få till det snyggare där man byter färg.
 

En virkad herrmössa!

      2013-10-25 / 12:04:24 Publicerat i kategorin Virkade mössor  
Nu var det den stora herrn i husets tur att få sig en virkad mössa.
Jag tycker den är snygg. Men Lars svarade: Ja, det var ju en väldigt fin mössa, men inte på mig.
 
Tvingade på han den för en bild i alla fall. Jag tyckte han blev schnygg i den jag!
 
 
 
 
 
Mönstret till mössan hittar ni här

Hur man firar en Malwis!

      2013-10-23 / 19:33:27 Publicerat i kategorin Tårtor  
Man ska inte lova något man inte kan hålla kom jag på igår kväll när jag gick och la mig. Skrev ju att jag skulle uppdatera igår om kalaset, men si den glömde jag! Men den som väntar på något gott får vänta en dag.
 
Först och främst kan jag inte ens förstå att min lilla bebis är ett år. Hur hände det? På ett sätt känns det som om det var igår jag låg i Sundsvall och skrek håååååll kääääften åt ett barnmorskelag och undrade vad tusan jag hade gett mig in på, bad även Lars att lova att vi aldrig ALDRIG mer skulle hamna i denna situation. Jag tog han i handen, drog han nära mig, stirrade han i ögonen och sa; ALDRIG MER. Lova mig det!! På ett pedagogiskt vis svarade han, jaja, vi pratar om det där sen. Men samtidigt känns det som evigheter sen jag låg där, minst ett sekel sedan, så länge att minnena nästan inte finns intakta längre utan är som oljefläckar i vatten och nästan omöjliga att fånga helt. Jag antar att det är biologiskt det där, att en förlossning och tiden efter tillslut bäddas in i någon slags fluff och stannar där. Inte visste jag heller att det var en Malwis som bodde där inne. En ganska knubbig kille men världens gladaste, en kardborrhatande liten krabat men som kan äta ett kilo vindruvor på ett naffs. Min lilla Malwe som nu blivit så stor fast ändå så liten.
 
Självklart firade vi detta!
 
Morgonen började med att Malwe fick öppna paket och dricka välling. I paketet fanns ett födelsedagståg som vi har tänkt ska finnas med på alla kalas framöver när han fyller år. Ja, eller tills han tycker det är så töntigt och säger: Snälla mamma, lägg tillbaka tåget i förrådet.
 
 
Ballonger har vi hängt upp överallt. På dörren, i vardagsrummet, ovanför fika bordet. Ja lite här och där. Man kan ju tycka det är lite töntigt och överdrivet med så mycket ballonger. Men ni ska veta att jag köpte 200 men använde bara ca 40 stycken. Duktiga av mig va?
 
 
 
 
 Ja fler ballongbilder än så får ni inte se. Även om jag förstår att det är just dom ni vill se.
 
Födelsedagsbarnet skulle ju pyntas med. Med en body med fluga, en snygg väst och sina limegröna byxor var han den coolaste ettåringen ni sett.
 
 
 
Fika hade vi med. Jajjamän. Bakade och slet i flera dagar för att hinna med alla kakor. Nej nej, si det gjorde jag inte. Planera kan jag ibland och denna gången gjorde jag det. Bakade lite pö om pö några veckor innan och förvarade alla i den fiffiga uppfinningen frysen.
 
 
 
Födelsedagstårtan fick bli en regnbågstårta. Med sina 8 bottnar blev det nästan den högsta tårta jag någonsin sett. I tårtan fanns det tre fyllningar. Vitchokladfluff, limefrosting och citronmousse. Gotteligott.
 
 
 
 
 
När alla gäster hade gått och kalasfixarna var så trötta föll vi omkull alla tre i soffan efter att vi spanat in alla presenter som alla varit så gulliga och gett lilla M.
 
 

Vi laddade energi inför nästa dag då det var dags igen för Malwes alla små bebiskompisar att komma och fira honom och då fick han ännu fler fina presenter. Han börjar bli riktigt bortskämd han den där Malwe.
 
 

Inte visste jag att man kunde vara så slut efter ett barnkalas. Men nu vet jag!
 

 

En fotosten för att uttrycka en känsla!

      2013-10-21 / 09:59:35 Publicerat i kategorin Budskapstavlor  
Oj så fort förra veckan gick! Jag hinner inte med riktigt längre. Hela förra veckan var jag ute på praktik samt att jag även hade inlämning av C-uppsatsen på torsdagen. Det blev en tung vecka men nu är den förbi! En annan stor händelse förra vecka var att vår finaste lilla Malwe fyllde år. Ett helt år har passerat. Gör ett inlägg imorgon så ni får se lite hur vi firade han!
 
Trots en tuff förra vecka så lyckades jag ändå pyssla ihop lite. En fotosten på mig och Lars att ha på hyllan i sovrummet. Toppen nöjd blev jag!
 
 

Hemmagjorda marshmallows!

      2013-10-13 / 09:31:02 Publicerat i kategorin Recept  
Igår kväll blev jag sugen på att testa något som jag har funderat länge på att pröva. Tänkte nu blir det perfekt inför Malwes kalas nästa söndag och bjuda på lite hemmagjorda marshmallows. Himla enkelt var det, dock blir det ju alltid så klibbigt när man har att göra med mycket socker. Klibbigt lite här och där.
 
 
 

En hel drös med söta, hemgjorda marshmallows :
Recept från linneas skafferi

2 1/2 msk gelatinpulver
2 1/2 dl vatten
3 3/4 dl strösocker
2 1/2 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
2 msk vaniljsocker

Färg - jag använde grön pastafärg.

Blanda allt gelatinpulver med 1 1/4 dl av vattnet, låt detta stå och svälla i cirka 10 minuter. Tag undertiden fram en kastrull och ha i resterande mängd vatten (1 1/4 dl), socker, sirap och salt. Låt sockret och sirapen smälta på låg värme under konstant omrörning. Värm sedan sockerlagen till 120 grader.

Häll försiktigt den heta sockerlagen över det svällda gelatinet. Rör klumpfritt och vispa sedan med elvisp i cirka 10 minuter eller tills det är riktigt vitt och väldigt kladdigt. Tillsätt vaniljsocker och eventuell färg.

Lägg ut en bit aluminiumfolie på bordet och pensla den med med smaklös olja, exempelvis rapsolja. Detta gör så att när marshmallowsarna torkat blir dom lätt att få lös från folien. Spritsa ut dem på folien och låt dem stå i rumstemperatur och "torka". Efter 2-3 timmar kan du pudra över florsocker och sen ta lös dem och pudra florsocker på undersidan av dem så att de inte klibbar ihop med varandra när du lägger dem i en låda.


Ytterligare några project life freebies!

      2013-10-11 / 22:36:38 Publicerat i kategorin Project Life  
Så fort denna vecka gick! Har påbörjat min sista praktikperiod och hamnat på en förskola i en femårsgrupp. Tycker dessa praktikperioder är så härliga och jag önskar att jag bara fick möjligthet att vara i verksamheten utan fokus på uppgifter. Men jag har det så bra ändå, har haft tur med mina placeringar och trivts väldigt bra alla gånger. Toppen handledare som är rak och har en ledarstil som jag anser passar i en förskola. Har träffat på allt för många pedagoger som har svårt med gränsdragning.
 
 
I alla fall har jag pulat med mitt album sådär någon timme på kvällen och har nu hunnit placerat in alla 600 bilder som jag hade framkallat i en någorlunda strukturerad ordning. Nu kommer det till det roliga då man får möjlighet att börja sätta in korten från Core-kiten och börja skriva texter till bilderna! Får se om jag hinner börja lite smått i helgen. Har fixat några nya kort som jag ska använda i albumet och som jag självklart delar med er med.
 
 
Ni hämtar dem genom att klicka här
 
 

Konsten att fota fina höstbilder!

      2013-10-07 / 19:26:00 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Ja, det är något jag skulle vilja lära mig.
 
I söndags åkte vi till en park för att fota lite fina höstbilder på vår lilla familj. Jag tänkte mig en mysig dag med många skratt där vi kastade fina löv på varandra och lyckades fånga färgglada bilder som visade hur gulliga vi är och kan vara, bilder som vi skulle kunna gå tillbaka och titta på i vinter och minnas denna mysiga höstdag.
 
HA....
 
 
Verkligheten speglade ett kaos. Malwe ville inte göra annat än och krypa iväg, när vi hämtade tillbaka han började han tokgrina, ni vet sådär så hela ansiktet blir rött och snoret rinner. Väldigt passande i familjealbumet. När vi lyckades lugna han kommer det en katt som stör den enda fina bilden. Sen kryper Malwe i lera så hans pippitröja blir brun och på det börjar det regna.
 
Jag och Lars passade på att ta några bilder på oss bara när Malwe ändå kände att han inte ville nära. Så helt bortkastat var det inte!
 
 
 
 
 
 
 
 

Project life freebies!

      2013-10-06 / 19:27:39 Publicerat i kategorin Project Life  
Då jag inte har hittat något Core kit som kommer passa i albumet för julsidorna har jag börjat göra några själv och tänkte att jag vill dela dem med er med. Så det är bara ladda hem och använda.
 
Visa dem gärna hur det blev i era album om ni väljer att använda dem!
 
 
 
Ladda hem dem genom att hämta dem i google drive via denna länk.
 

Projekt life beroende!

      2013-10-06 / 19:12:08 Publicerat i kategorin Project Life  
Har suttit länge och kollat på alla de fina album som så många andra gör i project Life och mest varit avis. Men nu har jag faktiskt valt att köpa ett eget, ett som ska få bli Malwes album över hans första år.
 
Jag köpte det stora vita albumet
60 st plastfickor i A-design
24 st plastfickor i D-design
Core-kitet Honey.
 
Ända sedan albumet kom hem har jag börjat och pysslat med det. Mina bilder som jag skickat på framkallning har tyvärr inte kommit än så än så länge kan jag inte göra så mycket utan sitter mest bara och tänker hur jag kan göra, vilket upplägg jag ska ha. Men bara det är kul!
 
Så nu har virkningen hamnat på hyllan lite, men bara lite medan jag sitter och fixar med albumet. Men jag är ju en periodare med... och nu är det och sitta med projekt life!
 
Jag har som sagt inte hunnit börjat med mitt än, men här har ni en tjej som gör ett fint bebisalbum! Så fort mina bilder har kommit och jag har börjat gjort några uppslag ska ni få se i mitt album med.
 
 
Bilden är lånad här
 
 
 För er som inte vet vad det är så är det som scraapbooking for dummies. Haha nä, men allt är klart, fickor att stoppa bilderna och pappersbitar som är färdiga som man bara skriver på och stoppa ner. Så enkelt.
 
 

Virkat till barnkalas!

      2013-10-05 / 20:57:18 Publicerat i kategorin Virkade mössor  
I veckan har vi varit på ett årskalas hos lilla Alfred. Den bebisen som Malwe har umgåtts med mest detta år. Ibland har vi till och med lagt ihop deras namn och kallat dem för Malfred. Fyndigt va!
 
I present av Malwe fick han en virkad mössa, lite virkade bakelser och även en sagobok där Alfred själv är hjälten och Malwe är hans kompis som hjälper han. Älskar dessa personliga sagor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gott med kantarellpaj!

      2013-10-01 / 19:58:15 Publicerat i kategorin Recept  
Vi har varit ute och plockat massa svamp. Det är dags nu om man vill få tag i trattisarna. Nu finns det mängder, det var så mycket där vi var och plockade att vi fick sluta efter ett tag. Vi tog med oss cirka 15-20 liter hem. Men man ska ju orka sitta och rensa och ta hand om dem med. Men jag gillar att gå i skogen, det är fridfullt och avstressande att gå där och tänka och söka efter svamp.

Malwe var självklart med också, från början satt hans på Lars rygg i ryggsäcken vi har till han och sen satt han mysigt nerbäddad i vagnen och kollade på babblarna. Det Ni!
 
 
 
 
 
 
 
Ut i skogen med er och plocka svamp så kan ni med baka den godaste kantarellpajen som finns. Degen gör jag efter detta recept och fyllningen efter denna. Så himla gott!
 
 
 
 
 
RSS 2.0