Önskar er en härlig kväll : )

      2010-12-31 / 13:02:40 Publicerat i kategorin Allt och inget!  










Hallon och ljus!

      2010-12-30 / 22:30:52 Publicerat i kategorin Pyssel  
Det börjar tyvärr bli lite trångt hemma hos mig. Alla utrymmen är använd till max nu, ringde på en annons om en byrå igår men fick tyvärr inget svar(kanske borde jag ha ringt på en större lägenhet istället?), den hade passat perfekt här hemma : ) Så när man inte har utrymmen där man kan gömma saker då får man skapa möjligheter så att man kan ha sakerna framme istället. Den här gången fick sylten maka på sig och hamna i en annan burk och istället fick ljusen stå i den, på en hylla i köket med ett litet spetsband : )


Vet ni

      2010-12-29 / 12:25:07 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Vet ni, jag tar tillbaka ALLT jag sa igår om att jag med glädje kunde gå ut och skotta fram bilen. Jag tror inte att ja förstått hur mycket snö det faktiskt var. Fy så många fula ord jag upprepade i mitt huvud om och om och OM igen medans jag skottade. I två och en halv timme slet jag som ett djur med att försöka få bort snön.

Nu är jag less, vart är sommaren?


Ser ni min oerhört proffsiga bild med skuggan av mig och allt i?







När det blir över..

      2010-12-28 / 17:35:40 Publicerat i kategorin Betong  
Idag måste jag bara fira lite, fick reda på tenta resultatet idag, och jag klarade DEEEEET! Gud så underbart : ) Fick tillåmed ett C på båda delarna(de använder betygssystemen A-F), och jag som inte ens hade trott att jag skulle få ett F, ibland oroar man sig verkligen helt i onödan.

Till något helt annat, när jag gjuter alla mina andra saker, så får jag oftas betong över, jag tycker då det är jobbigare att måste skölja ur buken med betongen i och ta på mig skorna och gå ut någonstans och hälla det, eftersom att man inte kan hälla det i slasken. Så då brukar jag gjutna i mina småformar, så är det bara att skrapa ur byttan och ställa den i skåpet igen =) Det kan blir lite vad som helst, nu börjar jag få ett lite förråd med massa hjärtan, måste komma på någon som jag kan göra med dom.

Ne nu springer jag ut och skottar fram mina lilla bil, det gör mig inget idag för jag har klarat den fördömda TENTAN ; )


Födsel!

      2010-12-27 / 12:12:55 Publicerat i kategorin Posters  
Igår föddes en ny tavla här hemma. Jag borde ha städat, tvättat, dammsugit, målat klart i källaren, läst lite litteratur, städat upp bland papper eller kopierat. Men jag gjorde inget av det. Istället gjorde jag en ny tavla till vardagsrummet.

På jul får man strunta i alla måsten tycker jag och göra det man vill istället.


God jul gottfolk=)

      2010-12-25 / 21:53:44 Publicerat i kategorin Betong  
Jag hoppas ni alla har fått en fantastisk jul med familj och vänner och med massa goda mat, julklappar, godis och härlig musik och lite kalle=) Man känner sig lite lätt uppblåst nu, efter 13 liter julmust, 20 ton skumtomtar och alldeles FÖÖÖR mycket goo mat. Men det är ju bara jul en gång, man måste ju få unna sig : )

Ikväll har jag planterat i mitt lilla ljusfat,som jag gjöt dagen innan julafton. Jag tänkte tipsa er om det, ni som vill ha något litet diskret på bordet : ) För en gång skull har jag lyckats fota även under själva gjutningen * stolt över mig själv*, så nu får ni även se vilken form jag använde : )

Det fick blir ett litet betong fat ( är ni överraskade över materialet?, förmodligen inte)... Men jag kan inte sluta att gjuta. I fatet har jag planterat en lite hyacint som jag hoppas ska blomma ut och bli rosa, sen har jag bara lagt i några betong hjärtan som jag gjutit med betongen som blev över när jag gjorde fatet!

Formarna jag använde denna gång är två lock, som tillhör två plastbyttor som jag köpt på IKEA. Garanterar att det flesta har såna hemma med tillhörande lock.


Betongen är i formarna, det är ett stort lock under, ett litet på och sen har jag lagt några muffinslik ovanpå bara som tyngd för att det mindre locket inte ska åka upp. Sen är det bara att väääääääänta, det tråkigaste med betong. Man måste ha tålamod, tålamod och tålamod...



Efter några timmar valde jag att försiktigt ta ut det mindre övre plastlocket, jag har inte förut gjutit med hårdplast förut så jag visste inte hur betongen skulle reagera, därför tog jag ur den lite tidigare. Man hade lika gärna kunna låtit den sitta kvar lite längre.



Tyvärr, eller jag trodde jag hade fotat ett kort på det när det torkat, men Nej såklart inte. Men det ser likadant ut som ovanför bara att det då fått sin gråa färg. Sen planterade jag en lite hyacint och la dit några hjärtan : )


Taaada, se så fint det vart! Ellerhur?!



Lycka till för er som vill prova : )

Julskumsfudge = Käääärlek

      2010-12-23 / 15:22:48 Publicerat i kategorin Litegrann om mig : )  
...hittade detta recept på julskumsfudge, ni hör ju bara på själva ordet vad underbart det låter. Eftersom skolan har tagit all min tid de senaste två månaderna har jag inte haft tid att julpynta, klä granen, göra julgodis, julstäda, nä ingenting.
Så jag tänkte... Nä nu J*****klar, någon slags julstämmning måste jag ha, på med julmusiken och så gjorde jag dessa underbara små godisar. Gör dom ni med, dom går jättefort att göra och är guuuudomligt goda! Dock fanns det inte så många kvar när jag väl fotade dom (undra varför???)...=)





Recept
Blir ca 20-30 stycken beroende på hur stora du skär dem.

Du behöver:
1 påse julskum
2 dl socker
1 dl grädde
50 g smör
100 g vit choklad

Gör så här:
Klipp tomtarna i småbitar och lägg ned dem i en kastrull tillsammans med socker,grädde och smör. Värm upp röran tills skumtomtebitarna är smälta.
Tag av kastrullen från plattan och rör ned chokladen tills den har smält.

Nu kommer smeten var ganska så rosa. Precis som julskummet. Men jag valde att dutta i någon droppen röd karamellfärg ochså, så det blev riktigt rosa.

Klä en form eller en djupbottnad bakplåt med bakplåtspapper och häll på smeten. Den ska vara ungefär en cm tjock. Ställ i kylskåp eller frys och låt stå 3-4 timmar. Ta sedan ut dem och skär i ca 1cmX1cm stora bitar.

Ett tips...

      2010-12-22 / 21:13:15 Publicerat i kategorin Pyssel  
Ibland kan det vara jobbigt med vissa julklappar, att dels komma på något till någon som har allt, och dels något som kan passa flera! Så vad ger man någon som har allt? I år fick det bli hemmagjorda snappsar, men små juletiketter på!=)






Hoppsan...

      2010-12-21 / 21:20:15 Publicerat i kategorin Betong  
...nu har det hänt igen. Jag kom på igår kväll att jag inte hade någon adventsljusstake och av någon anledning har min försvinnit, som Hokus Pokus, Så vad gör man då??? Jo fram med betongsäcken, fram med en form, några ljus och så gör vi en egen. Gjöt även några små hjärtan som jag satte fast=)

Så här blev den=)






Hemgjord mot hemgjord

      2010-12-20 / 18:22:58 Publicerat i kategorin Pyssel  
...nu har jag haft min hemmagjorda lampa av plastmuggar så länge att jag blev sugen på en ny lampa. Tv-bänken och soffbordet har ju blivit utbytt så då kändes det dags för en ny lampa med. Hittar aldrig nå lampor jag tycker är fina till ett vettigt pris så det blev till att göra en egen.
Hittade en gammal lampstomme i Lars förråd som jag använde, men går säkert lika bra att hitta på loppis. Snurra sen runt massa tyll, många många varv, men jag ville fortfarande att den skulle vara lite genomskinlig och att stommen skulle synas, så det är ett medvetet val. Sen sydde jag bara fast lite pärlor. O hejsan svejsan så var en ny lampa född : )
Ser på bilden att den nya ser väldigt pluttig ut, men den är större i verkligheten=)

Gamla:



Nya:




En annan variant

      2010-12-19 / 12:40:48 Publicerat i kategorin Pyssel  
...här kommer en annan variant på tavla! Jag tycker det är tråkigt och opersonligt och köpa färdiggjorda tavlor. Därför har jag gjort en egen variant. Det kostar inget, bara en utskrift på ett vanligt papper som man kan byta ut dem när som helst... enkelt, smidigt och snyggt : )




PAUS

      2010-12-18 / 13:40:42 Publicerat i kategorin Pyssel  
Jag tar nu paus i smyckestillverkningen på obestämd tid. Detta för att även hinna med allt annat kul pyssel som finns *ler*
Jag vill tacka alla så himla mycket som har handlat av mig, vem vet kanske i framtiden kommer det extrema sugen på smycken tillbaka och tiden kommer finnas=)



MEEEEEN Självklart så skapar jag Ljuspåsar fortfarande så de går det att lägga beställning på:



Papper igen : )

      2010-12-17 / 20:28:49 Publicerat i kategorin Pyssel  
...det finns så mycket fint man kan göra med papper. Jag gillar bokstäver till deras form, deras smala eller tjocka utformning, speciellt vackra blir bokstäver på ett främmande språk eftersom att man då inte vet vad orden betyder utan man bara kan titta på hur vackra bokstäver är tillsammans med varandra.

Exempel på pyssel som ska få hänga i mitt fönster till våren när snön börjat tina bort (Vet att det är långt kvar till våren, men om jag börjar önska nu kanske det går fortare?)

(Bild: Expressen)


I Lööve betong!

      2010-12-16 / 20:10:34 Publicerat i kategorin Betong  
Mitt nya favorit material att jobba med har blivit BETONG! Gu så mycket spännande och fint det finns att göra. Har provat mig fram med olika sorter nu och äntligen funnit en som det blir släta resultat av. I framtiden ska jag visa flera av mina projekt, men idag ska jag visa några ljusstakar jag gjort : )

De mörka fläckarna på ljusstakarna beror på att betongen inte hunnit torkat helt än, det kan ta upp till en vecka. Funderade på att måla dom vita först, men insåg sen att det är ganska gulligt men den "hårda" betongen mot den "mjuka" spetsen. Vad tycker ni?







Blomsterkurs ikväll!

      2010-12-14 / 22:00:26 Publicerat i kategorin Pyssel  

Ikväll efter att PAAAAANIKEN lagt sig som hade med tentan att göra, så visste jag att en belöning väntade. Kvällens skulle dels tillbringas tillsammans med självaste mamma, och vi skulle åka på kurs till sagasblomsterhandel i Älandsbro.
Det vart en jätte härlig kväll med mycket skratt, pynt, tips, inspiration och mycket mycket MYCKET piffande.

GUUU så mycket fint det fanns att titta på, där fanns allt, verkligen allt. Jag kan varmt rekommendera en kväll där, man får göra exakt vad man vill och dom är väldigt hjälpasamma och kommer med tips och idéer på hur man kan göra. För er som är intresserade, klicka här.

Inspiration (Fotade sakerna som var i min smak, men självklart fanns det väldigt mycket mer)

 



 


 
(Min skapelse)


Panik!!!!

      2010-12-14 / 08:15:49 Publicerat i kategorin Pyssel  
Min puls har slagit 1000 slag i minuten den senaste veckan, jag har vetat att denna dag närmats sig. Idag är dommedagen här, det känns som att jag överdriver kanske ni tycker men jag mår riktigt riktigt dåligt. Håller på att kräkas, svimma och svettas ner i en stor pöl på golvet.  Ärligt talat slår min puls SÅ högt i örat så jag vet inte ens hur jag ska kúnna höra frågorna?
Men nu gäller det idag kl 08:45 är den muntliga tentan, Önska mig lycka till!!

För att tänka på något helt annat igår så gjorde jag lite etiketter till paket. Absolut kan man använda sånna här:



Förutom att dom är svinfula, jättetråkiga, oinspirerande och allmänt för vanliga...
Så jag gjorde lite egna igår (självklart får ni tycka mina är fulare men ni behöver ju inte använda dom)

Jag använde mig av lite "gamla" bilder som jag haft på datorn, har gjort hål i dom så man kan knyta fast dom på paketen och sen skriver man bara på baksidan : )


 

Skräp för er, skatt för mig!

      2010-12-13 / 11:30:18 Publicerat i kategorin Pyssel  
Var hos min mamma för några dagar sen och sökte efter en sak, då hittade jag ett litet tygstycke som är av en korsning mellan satin och tyll. Vet inte riktigt exakt vad det heter (eftersom jag är värdelös på tyger). Jag kom då på att man skulle kunna göra små "rosor".

Jag vet inte än vad jag ska ha dom, kanske på en kudde jag ska sy i framtiden, men vad säger ni, Lite söta va?







Ljuspåsar

      2010-12-12 / 10:33:33 Publicerat i kategorin  


Nu har jag hunnit tillverka lite fler texter, eller det var ett tag sen men eftersom symaskinen inte funkat så har jag inte hunnit sytt något, men igår var en effektiv dag så nu kommer det flera : )

Återigen är bilderna dåliga ( vet inte om det är jag eller kameran?) men alla är samma färger även om en del ser lite brun/gulare ut.

 
 
 

Julgransprydnad

      2010-12-11 / 11:12:26 Publicerat i kategorin Pyssel  
Igår kväll vart jag sugen på att pyssla igen, efter en hård och lång dag i skolan. Jag tog lite gamla vykort, ståltråd, några pärlor och en håltång och så gjorde jag några "julkulor". Kom på att jag ochså efteråt hade gjort ett miljövänligt pyssel, så då kunde jag somna extra stolt : )

Jag ber om ursäkt för de otroooligt dåliga bilderna. Vykorten jag använt mig av är: ett på de vise männen, ett på en sjö, och ett på en kvinna, om ni tittar noga så kan ni nog se det : )



Betongmuffins : )

      2010-12-09 / 15:54:08 Publicerat i kategorin Betong  

I helgen var jag lite kreativ och gjorde lite muffins i betong. Dom är handgjutna i 5 omgångar! Det var ett riktigt kul lördagsnöje faktiskt : )

Kakfatet gjorde jag för några helger sen av några udda gamla tallrikar jag köpte på erikshjälpen för kanske 15 kr : )



RSS 2.0