Virkad poncho!

      2012-06-26 / 12:44:30 Publicerat i kategorin Virkat  
Äntligen är jag riktigt på benen igen och mår fantastiskt bra. Tänk vad lite penicillin kan göra. Tur det finns mediciner ibland när man mår så där dåligt. Jag har börjat jobba igen så det känns skönt och snart är det dags för oss att åka på semester, vi åker den 2 juli på husvagns semester till göteborg, skara, ullared osv. Ska bli jättehärligt att komma bort lite. Man behöver faktiskt få se något annat. Och vem blir inte glad av att gå på Ullared?=)
 
 
Under tiden jag har varit sjuk har jag orkat tagit tag i lite virkbeställningar som legat ett tag. Bland annat denna virkade poncho, som är till en 1-3 månaders bebis ungefär! Så himla roligt och göra något till de små, det går relativt fort och man får se resultat snabbt : )
 
Den är virkad i ett grått bomullsgarn, men bilderna gör den inte riktigt rättvisa. Dock har jag inget mönster och dela med mig av då det fick bli ett hittepåmönster efter arbetetsgång.
 
 

Midsommar i sin fulla glans!

      2012-06-22 / 12:49:10 Publicerat i kategorin Litegrann om mig : )  
Det gick bra hos läkaren igår, fick en dubbel antibiotikakur i 10 dagar och ett kortisonnäspray, så nu hoppas jag att denna bihåleinflammtion ger med sig. Men det tror jag. Fick till och med sova i hela 7 timmar inatt. Vilket jag inte ens gjort sammanlagt de senaste 3 dagarna. Tyvärr är jag fortfarande så sjuk så något midsommarfirande blir det då inte för min del i alla fall. Mitt mål för idag är att orka gå och duscha och klä på mig. Annars är det nog soffan som gäller mest. Hej och hå så det kan gå.
 
 
Men jag hoppas ni får en fantastisk dag, här är det i alla fall kanon väder med ca 20 grader i skuggan : )
 
Trevlig midsommar!
 

Sjukstugan fortsätter!

      2012-06-21 / 11:23:00 Publicerat i kategorin Barnpyssel  
Oj!
 
Jag hade glömt bort hur sjuk man kan bli. I tre dygn har jag varit vaken nu utan att kunna sova med rinnande näsa, hosta, feber, inflammation i öron och bihålor. Min kropp har gett upp nu känns det som. Immunförsvaret behöver hjälp, det kan inge mer själv nu. Idag på förmiddagen har jag fått tid hos läkaren, jag går sällan dit om det inte är nödfall, och nu är det verkligen det. Efter över en veckas sängliggande och med de tre senaste mardrömmsnätterna ger jag enkelt upp och ber om hjälp.
 
Man kan se överallt nu att det görs härliga pärlarmband, men inte det helt vanliga utan en liten specialare. Lägg upp dessa helt vanliga "pärlplattepärlor" på en plåt i ugnen med bakplåtspapper, kör in den i 200 grader i ca 5 minuter. Plocka sedan ut dem och Taaaddaa.. Har man en helt ny typ av pärla. Platta och fina!
 
 
Bild från familjen bahne
 

Virkade prinsesstårtor!

      2012-06-19 / 11:30:10 Publicerat i kategorin Virkat  
Herregud så förkyld jag har blivit. Har känt av det i flera dagar men det har inte riktigt helt brytit ut. Igår mådde jag dock lite sämre, men tänkte inte på det utan var ute i solen i i stort sett hela dagen. Smart!! Neeeeeej. Det är tydligen så man odlar bakterier. Och som man säger, är huvudet dumt så får kroppen lida.


Så när den enda delen man orkar röra på är pekfingret får man passa på att virka små prinsesstårtor i olika färger. Ja mena, vad ska man annars göra?



Godaste hemmagjorda chokladpannacotta

      2012-06-18 / 11:05:12 Publicerat i kategorin Recept  
Jag har verkligen legat på latsidan med bloggen. Jag vet inte alls varför. Kanske för att jag helt enkelt är lat... eller bara valt att göra andra grejer.

Meeeen...Jag har fått nå dille på chokladmousse. Det är ju bara så fantastiskt gott. Jag älskar den pulvervarianten som man bara vispar med mjölk, är inte så petig. Men så provade jag att göra hemmagjord en kväll, fast en pannacotta variant. O herregud!! Det var som att komma till chokladhimlen, jag lovar.

Perfekt, enkel och god, ja allt man vill att en mousse/pannacotta ska vara! Pröva ni med. : )



Bild och recept kommer från kungen och majkis


Mjölkchokladpannacotta. (ca 4 personer)

3 dl grädde
100 gr mjölkchoklad. (marabou förstås)
1,5 blad gelatinblad
50 gr socker.

Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Smält chokladen i grädden på svag värme under omrörning. Häll sedan i sockret och rör runt tills det löst sig. Ta bort kastrullen från plattan. Krama ur gelantinbladen och lös dem i gräddsmeten. Häll upp i glas och låt stelna i kyl i 4-5 timmar.

Hallonsåsen är lite avancerad så håll tungan rätt i munnen nu.

Mixa hallon. Och häll i florsocker efter smak. Lägg på innan servering.

Sånt är mitt jobb!

      2012-06-10 / 15:46:19 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
En vanlig dag på jobbet : )


25 år och en tum!

      2012-06-08 / 09:49:01 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Igår fyllde jag 25 år. Känns som en konstig milstolpe här i livet. 25 år... det känns så gammalt, men ändå känner jag mig så ung? 25 år är ju egentligen ingenting. Men jag kommer ihåg när jag var 16-17 och tänkte på dem som var 25, så tyckte jag dem verkade så gamla, så vuxna. Konstigt hur allt förändras när man själv är den äldre : )

Hur som helst hade jag en helt fantastiskt dag och jag tackar alla som kom, som gratulerade mig och självklart stort tack för alla fina presenter.





What goes around, comes around!

      2012-06-07 / 10:58:55 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Men det tar sig. Sommaren verkar ha kommit idag. Mätaren är upp i 20 grader i skuggan, är det bara för min skull tro? och så återgår det till det normala kallvädret imorgon? Det är mycket möjligt!

Min mor var här och tvättade fönstrena igår och L dammsög och skurade golverna. Så idag får jag nog kompensera för deras fina arbete och baka en tårta. Tror jag ska dekorera den med lite kiwi och vindruvor, vad tror ni? Det blir väl så där sommrigt!





Jojo, så sant som det är sagt!


Virkad bebiskofta och mössa!

      2012-06-05 / 14:01:38 Publicerat i kategorin Virkat  
Idag har jag verkligen inte gjort något. Så himla skönt. Ingen stress med skolan, ingen stress till jobbet. Jag har bara slöat runt här hemma och det har varit så himla skönt. Man får passa på de få dagarna man verkligen är hel ledig och bara ta hand om sig själv. Ikväll jobbar jag dock, men det är bara några timmar, så det gör inget.
Innan dess ska jag städa lite här hemma och laga mat tills L kommer hem så han får någon god middag : )



Har den senaste tiden virkat mycket igen, har fått ihop en hel kofta och en mössa till en liten bebis pojke. Passar säkert till en tjej med, men detta ska en pojke få bära! Nu ska jag bara virka små toffler till, sen är hela setet klart : ) Första bebisplagget jag virkat med och det gick faktiskt över förväntan. Försökte uppnå en liten Estelle-kofta variant, även om hennes var stickad, och med stjärnor blev den lite coolare.







Kurs i alkoholservering!

      2012-06-04 / 19:45:01 Publicerat i kategorin Allt och inget!  
Idag har jag med jobbet varit på kurs i ansvarsfull alkoholservering. Jag har redan gått denna kurs en gång tidigare, men då när jag var anställd i Kramfors. Men eftersom jag nu jobbar i Härnösands kommun så måste jag göra om den. Lite märkligt ändå, då jag kan tycka att en lag är ju en lag, oavsett kommun. Men men bara och göra det. Det är ju faktiskt intressant och skapar stora och intressant diskussioner under tillfällena.

Under kursen går man igenom olika moment och ett av momenten idag var blandannat alkoholens risker. Hur den påverkar vår hälsa osv. Det som slog mig var det att vi får inte köra bil när vi är alkolholpåverkade och det är ju något som regleras via lag och som många är medveten om, och som är en Jättebra lag, inget snack om saken. MEN, det här med tabletter då? (då pratar jag inte om rena droger på det viset) utan mer vardaglig mediciner utskrivna av läkare pga av olika kroppsliga åkommor. Varningstriangeln är ju borttagen från förpackningarna, och lagen säger det att du FÅR kör "påverkad" (som det är i mina ögon) så länge du inte vållar någon skada. Är inte det sjukt? Du får alltså köra med grymt mycket morfin i kroppen, så länge du inte kör på någon?.. Jaha, och det vet man när man kör iväg eller? Jag gillar inte riktigt detta, då jag skulle vilja påstå att dessa människor som tar hyffsat tunga mediciner är minst lika farliga där ute på vägarna som de som dricker alkohol.


Bara en liten tanke att skicka vidare, är det någon som håller med mig?

Fick förresten ett toppenbetyg på sista deltentan som vi fick svar på idag. Strååååålande : )



Mitt sommarlov!

      2012-06-01 / 08:40:58 Publicerat i kategorin Vackra citat  
Nu är det verkligen sommarlov! UNDERBART! Sista redovisningen igår gav högsta betyg med, kan det börja/sluta bättre än så? Idag fick jag även reda på resultatet på 2 av de 3 delarna från tentan från några veckor sen och dom är godkända, så nu är det bara sista tentan jag väntar på och se om den är godkänd, sen kan jag andas ut : )

Skönt att ha sommarlov, inte för att jag kommer vara ledig, ska jobba i stort sett hela sommaren utom två veckor i juli då jag tagit ledigt. Men jag är ledig från skolan, och det betyder mycket. Hjärnan behöver få vila ibland och nu ska den få göra det : )


RSS 2.0